Vymena parkiet v byte

Ak ste sa mnohí z vás rozhodli pre rekonštrukciu starých parkiet a zároveň aj vyhodiť škvaru, ktorá sa často nachádza pod drevenými podlahami najmä v. Občasnou nehodou alebo incidentom či už v byte alebo rodinnom dome býva jeho vytopenie, alebo ináč povedané zatopenie. Dobrý deň, kúpila som starý byt v panelovom dome. V dvoch izbách je drevená podlaha prilepená smolou o nejakú izoločanú vrstvu a pod ňou je štrk.


Rada by som túto podlahu vymenila za laminátovú.

Prosím, ako mám postupovať pri rekonštrukcii? Mám odstrániť štrk alebo je vhodné ho tam nechať, resp. Po vyrovnaní alebo vyspádovaní necháme podkladovú maltu aspoň jeden deň zatvrdnúť. Ak aj novú podlahu (najmä dlažbu) ukladáme vodorovne a súvislo, treba ju neustále kontrolovať dlhšou latou, hmatom a pohľadom. Pri ukladaní dielcov (dosák, parkiet , vlysov, dlaždíc) postupujeme smerom od konca . Prajem pekný deň, kupil som 3-izbový čiastočne zrekonštruovaný byt, ktorého ďalšiu rekonsštrukciu postupne dokončujem.


K úplnej spokojnosti mi ešte zostáva vykonať jednu dôležitú vec - zrekonštruovať (zreparovať), resp.

Parkety sú vzhľadom na vek rozsušené, . Ako sme vyrovnali a odhlučnili starú podlahu v byte. Aj keď sme predpokladali podľa stavu nehnuteľnosti, že rekonštrukcia nebude jednoduchá, čo sme našli pod drevenými parketami nás prekvapilo. Takto vyzerala celá podlaha po odkrytí drevených parkiet.


Ak máte v byte parkety , určite viete, že časom a denným používaním sa na nich podpíše zub času a radšej, ako ich renovovať považujeme za jednoduchšiu cestu vymeniť ich. Ak sa práve na takúto výmenu chystáte, rady skúseného opravára sa vám možno práve teraz veľmi dobre hodiť! Poškodené parkety Nenechajte sa k výmene podlahy dohnať tým, že vaša drevená podlaha či parkety vyzerajú v tomto momente veľmi zle.


Uverte, že ani netušíte, akú krásu. Ak ste sa práve nasťahovali do staršieho bytu alebo len tak uvažujete o prekrytí starých rozsušených a vŕzgajúcich parkiet vo svojom byte , zadržte. Môže sa stať, že ich budete dodatočne zarezávať. Komplikované by to bolo hlavne so vstupnými bezpečnostnými. Na výber je teda linoleum, koberec, keramická dlažba, alebo plávajúca podlaha drevená, či laminátová.


Posledná voľba je asi najvhodnejšia, pretože v byte tým znížime prašnosť a upevníte estetický vzhľad. Chcela by som vas poprosit o rady a napady. Potrebujem vymenit podlahu v byte.


Ide o to, ze v byte su parkety - uz v strasnom stave.

Chcem ich vytrhat a dat novu podlhu a tu prichadza problem. Viem ze pod parketami je skvara. Rozmyslam, ze na podlozie pod novu podlahu . Zdravim, rada by som skusenych stavbarov poprosila o radu. Zacali sme rekonstruovat byt (konkretne vyburavat).


Ked sme vyhodili stare parkety , nasli sme ze pod nimi je okrem nejakej ciernej izolacie este dalsia izolacie heraklit a pod tym este vcelku vysoka vrstva piesku. Ja mam zatial len v byte celej stare typyicke gumove podlahy, ako to postavili panelaky. Ale vrzgat moze preto, ze nevyhodili stare parkety a nepozreli sa, co je pod nimi. Také proto majitelka bytu trvala na tom, že se původní staré parkety opraví a případně doplní tam, kde se dělaly drobné stavební úpravy. V tomto případě je nejlepší dlažba, změna vlhkosti ani teploty jí nevadí.


Na samotnou vlhkost je nejméně náchylné PVC. Pokud v bytě máte vzdušnou vlhkost nižší a teplota vzduchu bývá stabilní, ideální volbou je tvrzené PVC v dílcích či v rolích. Produkty náchylné na vzdušnou vlhkost – dřevo, laminát, . V našich mestách a obciach sa nachádzajú stovky domov, ktoré už majú svoj vek.


Mnohí majitelia starších domov tak raz musia riešiť aj rekonštrukciu. Možno aj vás čaká onedlho výmena podlahy. Vybratie podláh a ich znovu-vybudovanie je však až príliš zásadná vec. Najmä je nutné pripraviť sa na to, . Zda vyměnit celou dřevěnou podlahu nebo volit její rekonstrukci, je dilema pro každého majitele dřevěné podlahy. Rozhodujícím úkolem je posoudit, vyplatí-li se investice a existují-li možnosti na rekonstrukci, nebo bude jednodušším a levnějším řešením výměna nové podlahy.


Demontáž parkety - oprava. Kompletná výmena podlahy - to je najdôležitejší spôsob, ako sa vysporiadať s nepríjemnými zvukmi. V historických budovách to většinou bývá škvárobeton, někdy jen samotná struska, přičemž parkety jsou ledabyle připevněny na roštech, které se mohly časem zničit. Tehdy je třeba podlahu celkem rozebrat a zbavit se tohoto odpadu.


Pokud bydlíte v centru města v bytě na pátém patře bez výtahu, může to být problém.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba