Solarne skridle cena

Dlho očakávaná solárna strecha od Tesly sa začala konečne predávať. Tá ma byť podľa Elona Muska nižšia ako v prípade bežnej strechy… Spoločnosť Tesla už dávno nie je len automobilkou. Elon Musk na prezentácii neuviedol presnú cenu solárnej škridly.


Vyjadril sa však, že celková cena solárnej strechy po odpočítaní hodnoty vyprodukovanej elektriny bude nižšia, ako v prípade klasickej strešnej krytiny. Výsledok: revolučný vynález sdp (= solárne strešné škridly ) – solárna stanica na báze strešných solárnych škridiel.

Denne sa s tým stretávame: ceny vykurovacích olejov, plynu, nafty a benzínu neustále narastajú. Zásoby fosílnych surovín sa zmenšujú, ich ťažba tvrdo vzrastá a to sa odráža na cene energie. Dom, ktorý môžete vidieť vyššie má na sebe solárne škridly od Tesly, no iba niektoré z nich majú v sebe zabudované solárne články. Z pohľadu ulice však medzi škridlami so solárnymi článkami a škridlami bez solárnych článkov nie je viditeľný ani najmenší rozdiel. Ploché doskové slnečné kolektory ATTACK sú určené pre ohrev teplej úžitkovej vody, prikurovanie a ohrev bazéna z energie slnečného žiarenia.


Dostupnosť: Na objednávku. Katalógové číslo: SOL300B.

Je nutné dodať, že nie všetky škridle v sebe nesú solárne panely. Niektoré z nich sú tam len „na okrasu“ ale hlavne na vyplnenie prázdneho miesta. Vyzerajú pritom rovnako. Podľa Tesly sa cena za meter štvorcový bežnej strechy v priemere pohybuje na cene 2dolárov za meter štvorcový.


Nové solárne elektrárne pre rodinné domčeky nepôsobia rušivo a využívajú pri tom k dosiahnutiu dobrej účinnosti aj nie veľmi vhodné sklony striech, či ich natočenie. Pri solárnej škridle ide o inštaláciu malých fotovoltaických panelov, ktoré sú vložené to pálenej škridly a zjednodušujú inštaláciu. Vďaka veľkosti je možná jednoduchá a rýchla výmena. Navyše jej cena je vďaka vývoju a novej technológii podstatne nižšia než batérie konkurencie. Táto batéria ponúka účinnosť až 9. Betónové škridly Bramac sú vyrábané z vysokokvalitných surovín piesku, vody, portlandského cementu a pigmentov oxidu železa.


Ak máte záujem o kúpu strechy Bramac, ponúkame Vám bezplatnú službu zostavenia ponuky – výpočtu spotreby strešných prvkov a ich ceny. Bramac, najväčší výrobca strešných krytín na Slovensku, vám prináša štýlovú novinku – kompletné solárne riešenie šikovne zabudované v streche! Jedine s kolektormi BRAMAC bude vaša strecha vyzerať dokonale. Solárne kolektory Bramac BSD PRO . A vďaka ponuke uceleného systému z jednej ruky si môžete užívať teplo domova nielen bez faktúr , ale aj .

Spoločnosť totiž vylepšila svoju batériu pre domácnosti Powerwall a rovnako ukázala nové strešné riešenie, ktoré integruje solárne články pre tvorbu elektrickej. Okrem toho systém funguje nielen pri priamom. Táto výhoda je zabezpe- čená oddelenými zásobníkmi na teplú úžitkovú vodu a vykurovanie. V závislosti od veľkosti strešnej plochy a . Tesla spustila predobjednávky na revolučnú solárnu strechu.


Aká je teda cena a pre koho bude dostupná? A za zmienku určite tiež stojí v podstate časovo neobmedzená záruka na fyzickú výdrž a aj to, že nie každá časť bude pozostávať zo solárneho panelu. Všetko bude záležať od našich energetických . Presnú cenu však firma zatiaľ tají. Tesla prostredníctvom svojej dcérskej firmy Solar City predstavila solárnu strechu, ktorá kombinuje výhody solárnych panelov a klasickej strešnej krytiny. Panely s názvom Solar Roof zatiaľ nemajú stanovenú cenu , no podľa Elona Muska budú lacnejšie než klasické strešné . Ceny základných modelov škridiel Bramac.


Technické údaje modelov. Fotovoltické strechy Bramac. Ako príklad možno uviesť rodinný dom v Žiranoch, na ktorom sa rok mapoval podiel spotreby energie, ktorý bol pokrytý výrobou prostredníctvom solárnych panelov. Musk tvrdí, že cena takejto solárnej krytiny bude veľmi priaznivá a nebude sa výrazne líšiť od cien klasických škridiel.


Tieto však majú výhody solárnej energie. Nie je to len o výhodnej cene a doživotnej garancií. Vďaka solárnej energií, ktorá sa strechou vyrába, sa vám . Takže napodobňujú klasické škridle a žiadne dve strechy nebudú rovnaké. Musk však povedal, že Tesla solárna strecha je lacnejšia ako klasická strecha v kombinácii s účtami za elektrinu zo siete.


Cena zatiaľ nebola špecifikovaná. Dobrú cenu dopĺňa aj fakt, že škridle zákazníkom výrazne znížia náklady na energie. Solar Roof bude spolupracovať aj s domácou batériou Power Wall, ktorá dodá solárnu energiu všade, kde bude potrebné.


Predávať sa bude v solárnej a takzvanej nesolárnej verzii. Dosahujú efektivity klasických solárnych článkov, ktoré ako také dosahujú účinnosť okolo (závisí od typu). Pre porovnanie, najlepšie experimentálne solárne články majú účinnosť blížiacu sa percentám.


Ceny krytín zatiaľ nie sú známe, no majú byť lacnejšie ako separátna škridla a solárny.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba