Povrchova uprava dreva v interieri

Interiér rodinného domu by měl být nedílnou součásti architektonického řešení celé stavby a měl by tvořit s exteriérem jeden harmonický celek. Z uvedeného vyplývá, že bude zásadní rozdíl v pojetí interiéru u vesnické chalupy, horské chaty, roubenky a nebo ve zcela moderně koncipované novostavbě, která může být . Natřít, nalazurovat nebo povrchově jinak upravit lze mnohé. Nejčastěji se však jedná o dřevo nebo kov.


Barva vždy zlepší vzhle ale především ochrání a tedy prodlouží životnost.

Proto je důležitý nejenom správný výběr barvy, ale samozřejmě i samotná práce s ní, tedy aplikace na materiál. Každá barva má specifické . Na konečnú povrchovú úpravu dreva sa používajú často disperzné lazúry, či laky, ktoré dokonale uchovajú prirodzený vzhľad a zvýraznia štruktúru dreva. Drevo v interiéri sa povrchovo upravuje najmä s cieľom zvýšiť jeho tvrdosť, zjednodušiť jeho bežnú údržbu a zlepšiť estetické vlastnosti. Tekutý vosk alebo olej sa nanáša na očistené a oprášené drevo štetcom, hubkou alebo handričkou, pričom funguje zároveň ako impregnácia aj ako povrchová úprava.


Ucelenou ponukou produktov vie uspokojiť všetky skupiny zákazníkov, čím prispieva k zhodnoteniu remeselné- ho vyhotovenia výrobkov. Kompetentnosťou dodávateľa lakov je možné predísť mnohým nedostatkom, s ktorými sa môžeme pri hotových výrobkoch stretnúť. Vzpoměňte si na nábytek našich babiček, je buď barevný nebo fládrovaný, případně dýhovaný, ale nikdy to není viditelné přírodní dřevo.

To se samozřejmě netýká jen nábytku, ale i dřevěných součástí interiéru jako okna, dveře, schody a podobně. Nábytek z měkkého dřeva bez povrchové úpravy nebo jen . Nátery od Belinky sú prostriedkami na ochranu a dekoráciu dreva. Drevo preventívne chránia pred drevenými škodcami, poveternostnými a mechanickými vplymi, a zároveň ho dekoratívne zafarbujú. Napadnuté drevo tiež môžu ozdraviť.


Produkty podľa kategórie. Impregnácie a sanácie dreva. Povrchová úprava dřeva v exteriéru i interiéru. Remmers, Ciranova a Bona. Výrobce pracuje s produkty Milesi: mořidlo řady CLT, PUR transparentní základ řady LBA, PUR vrchní transparentní lak řady LGA, PUR tužidlo řady LNB, PUR ředidlo řady LZC.


Přestože je vše určeno k úpravě dřeva do interiéru , po přečtení. Aby dřevo v interiéru i exteriéru dobře sloužilo i vypadalo, je potřeba dobře se o něj starat. Ale i ta nejlepší povrchová úprava časem přestane plnit svoji ochrannou i estetickou funkci.


Se správným postupem a vhodným výběrem barvy či lazury to zvládneme sami. Skydd olej na dřevo pro vnitřní . Nyní máme na výběr z několika možností jak dřevo dále upravit a musíme si vybrat.

Nejprve si ale musíme odpovědět na otázku: Co od povrchové úpravy očekáváme? Dôkladná povrchová úprava dreva je dôležitá hlavne tam, kde sa povrch dostáva do kontaktu s vlhkosťou a mastnotou. Je potešujúce, že už i na našom trhu môžeme kúpiť nátery, ktoré splnia špecifické požiadavky jednotlivých drevených súčastí interiéru a exteriéru. Množstvo kvalitných i ekologických a vodou riediteľných . Zásadní vliv na životnost povrchové úpravy v těchto případech má druh a stav dřeva při nátěru a způsob jeho konstrukční úpravy – jednotlivé dřevěné prvky by měly. Krycí barvy na dřevo umožnují docílit velmi odolné a dlouhodobé ochrany dřevěných povrchů v exteriéru i interiéru a zároveň povrch dřeva barevně upravují . Velmi často se provádí moření i dokončující povrchová úprava až po provedení montáže palubek v interiéru.


V dnešní době nejpoužívanější způsob povrchové úpravy a to jak v interiéru tak exterieru. Zanechává dřevu přirozenou struktůru, barvu a zároveň jej i chrání. Můžeme vybírat z matných a lesklých laků. Iná ochrana je potrebná pri výrobkoch umiestnených v interiéri a iná v exteriéri. Drevo v interiéri je veľmi široký pojem.


Na ochranu dreveného nábytku pri požiadavke na zachovanie farebného odtieňu Vám doporučujem použiť bezfarebný matný lak na drevo v interiéri alebo napríklad Osmo. Hobbylak je vhodný pre aplikáciu na hračky a detský. Preto je potrebné zvoliť kvalitnú povrchovú úpravu aby ste zabezpečili jej dlhú životnosť. Jaká povrchová úprava je ta správná?


V současné době je na trhu ucelený systém na ošetření lakovaných dřevěných podlah v interiéru - Čistící prostředky na dřevěné podlahy Bona.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba