Strateny neplatny pas

Slovensko síce explicitne neakceptuje cestovné pasy , ktorým skončila platnosť, ale bude pravdepodobne akceptovať alternatívny doklad totožnosti a občianstva štátnych príslušníkov EÚ a ich rodinných príslušníkov, ktorí sa nevedia preukázať platným cestovným dokladom, alebo si nemohli vopred vybaviť . Podľa pravidiel EÚ musia mať všetci cestujúci (vrátane detí) so sebou platný občiansky preukaz alebo cestovný pas. Avšak, ak ste: stratili cestovný pas , alebo vám ho odcudzili,. Starý cestovný pas po dobe platnosti mám odovzdať pri preberaní nového cestovn=ého pasu Ja ho však nemôžem nájsť.


Poplatok pri strate platného cestovného dokladu je štvornásobok správneho poplatku. Neviem, ako je to pri cestovnom pase po skončení jeho platnosti. Predpokladám že hovoríme o deťoch. Tak nos pre istotu aj rodný list dieťaťa pre prípadné preukázanie, že je naozaj tvoje. Ak občan dodatočne nájde svoj občiansky preukaz, ktorý hlásil ako stratený alebo odcudzený, tento sa dňom nahlásenia považuje za neplatný.


Pri podaní žiadosti o vydanie cestovného pasu sa nerozlišuje, či ide o stratu, odcudzenie, poškodenie alebo o obyčajnú žiadosť. Socialistický pas s rôznymi pečiatkami má odložený ako pamiatku. Po skončení platnosti mu síce na polícii vystavili nový, ale starý si mohol ponechať s tým, že na ňom odstrihli rožtek.


Preto som ostal veľmi zarazený, keď mi oznámili, že si svoj neplatný pas nemôžem nechať, hovorí mladý Košičan, ktorého . Všetko, čo potrebujete na vybavenie cestovného pasu aj čo robiť, ak ho stratíte. Za stratu alebo odcudzenie neplatného cestovného pasu sa zvýšený správny poplatok nevyberá. Ak túto udalosť neohlási, súčasne s tým však riskuje, že stratený alebo odcudzený doklad môže byť zneužitý inou osobou. Ak dôjde k strate alebo odcudzeniu cestovného pasu v zahraničí, treba to nahlásiť na zastupiteľskom úrade Slovenskej republiky a po návrate na Slovensko tiež orgánu, ktorý cestovný pas vydal (príslušnému oddeleniu dokladov na okresnom riaditeľstve). Zároveň je potrebné priložiť doklad o strate alebo . SLOVENSKO - Skončila vám platnosť cestovného pasu ? Neplatný cestovný doklad môže byť na požiadanie držiteľovi ponechaný, ak má v ňom udelené platné vízum iného štátu alebo iný obdobný doklad . Pri strate, odcudzení alebo poškodení cestovného pasu sa požadujú zvýšené správne poplatky.


Pri prvej strate, odcudzení či poškodení pasu v dobe jeho platnosti sa vyberá dvojnásobok príslušnej sadzby, ktorú hradíte za jeho vydanie. Pri druhom stratenom doklade je to už päťnásobok sadzby a pri tretej . Upozornenie: Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Londýne si dovoľuje informovať, že dňom 26. Európskej únie, ktoré členským štátom ukladá povinnosť vydávať cestovné pasy už iba ako individuálne cestovné doklady. Každý občan vrátane maloletého dieťaťa . Občan, ktorému má byť vydaný cestovný pas alebo náhradný cestovný dokla musí byť pri podaní žiadosti osobne prítomný.


Túto povinnosť má aj ten, komu bol vydaný nový cestovný doklad za doklad stratený alebo odcudzený, ak svoj predchádzajúci cestovný doklad získal späť, a ten, kto má alebo . Platnosť starých cestovných dokladov sa nepredlžuje, pri skončení doby ich platnosti je nutné požiadať o vydanie nového cestovného dokladu. Staré cestovné doklady zostávajú v platnosti až do doby v nich uvedenej. Necestujte s dokladom, ktorý ste predtým nahlásili ako stratený či ukradnutý. Pre vstup do Chorvátska Slovákom stačí platný občiansky preukaz alebo cestovný. Oveľa väčšie ťažkosti vám však neplatný cestovný doklad spôsobí v krajinách, ktoré si jeho platnosť vyžadujú aj pri vycestovaní z ich oblasti.


Policajný zbor SR aj mimo svojho trvalého . Databáze obsahuje cestovní pasy evidované jako ztracené, odcizené, ze zákona neplatné a neplatné na základě rozhodnutí. Můžete zde vyhledat neplatné cestovní pasy vydávané centrálně (fialový pas ), kde je číslo dokladu tvořeno osmi číslicemi a první z nich nesmí být nula. Nahlásený stratený pas je neplatný. Cestovný doklad neplatný podľa § písm.


Znamená to, že ho jeho majiteľ stratil, nahlásil to a potom ho znovu našiel.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba