Odstranenie vlhkosti zo stien

Príčiny vzniku vlhkosti. Jej množstvo závisí od vzdušnej vlhkosti , teploty, pórovitosti, množstva solí viažucich vodu a prípadne pri vonkajšom murive závisí aj od smeru prevládajúcich vetrov s dažďom. Nechceme totiž múry len vysušiť – ale hlavne odstrániť príčinu vlhkosti.


Vlhkosť stien a interiéru . Pri správnom výbere ochrany pred vlhkosťou sa môžeme vlhkých stien zbaviť úplne.

V tomto článku vám ukážem možnosti, ako . Efektívny spôsob odstránenia najčastejšej príčiny vzniku plesne a vlhkosti na stene. Technológia AQUAPOL dokáže odstrániť vlhkosť v murive bez narušenia stavebnej podstaty budovy, bez použitia chémie a bez napojenia sa na elektrický prúd. Je to čistá forma vysušovania, jedinečný systém odvlhčenia stien pre akýkolvek stavebný objekt. Inštalácia zariadenia AQUAPOL je jednoduchá, pretože ju . Pokiaľ je prerobená podlaha a podrezané steny , zamedzili ste celkom prístupu vody.


Odstránenie vlhkosti sa na starých domoch robí podrezávaním muriva. Chemické odstránenie vlhkosti je možné pomocou injektážnej izolácie, kedy sa do navŕtaných otvorov v murive vstrekuje izolačná chémia.

Dokážu nasať obrovské množstvo vodnej pary a vlhkosti na jeden centimeter štvorcový. Počas letných mesiacov, keď je teplo postupne nachytanú vlhkosť uvoľnia. Miestnosti sú ochránené pred plesňami a vlhkosťou.


Ak sa vo vašej domácnosti vyskytujú vlhké kúty, je dobré zamyslieť sa nad . Postup pre odstránenie plesne zo stien je závislý od jej rozsahu. Aké sú varianty postupu a ochrany? Než sa pustíme do vysúšania, mali by sme odstrániť všetky trvalé zdroje vlhkosti , či už sa jedná o zemnú vlhkosť alebo vlhkosť vnikajúcu do múra zhora kvôli nekvalitnému návrhu stavby alebo prevedenia strechy. V prvom prípade to znamená zaistiť vodotesnosť, prípadne parotesnosť hydroizolácie pod stenami a pod . Plesne sa objavujú pozvoľne, najprv ako malé fľaky, ktoré v priaznivých podmienkach rastú ,ďalej sa . Najhoršia vlhkosť by mala byť odstránená cca pol roka po inštalácii prístroja. Po definitívnom odstránení vlhkosti však prístroj nevypínajte, nahrádza totiž chýbajúcu alebo poškodenú izoláciu a je nutné, aby bol zapnutý trvalo!


Pozor: Ak máte nový dom a navyše s výskytom spodnej vody, inštaláciu tohto prístroja nemožno . Asi najjednoduchší spôsob odstránenia vzlínania vlhkosti od základov je drenáž pri základoch. Vykope sa vyspádovaná ryha pri stenách až do úrovne základov. Dno ryhy sa vyloží drenážnou fóliou, ktorá sa vytiahne popri stene až nad terén.


Do takto pripravenej ryhy sa položia perforované rúrky, ktoré . Prenikanie vody cez stenu má za následok vznik fľakov na stenách a opadávanie omietky.

Sanačné omietky vám v boji proti vlhkosti v múroch pomôžu najlepšie. Nevyhnutným predpokladom úspešnej sanácie je odstránenie existujúcich mokrých omietok, farieb a iných náterov z muriva. Ak je dosiahnutý práve v murive, vzduch už nepohlcuje vodné pary, a dochádza ku kondenzácii vlhkosti , ktorá môže spôsobiť olupovanie omietky a vlhnutie a následný rozklad muriva, prípadne vznik plesní a húb, vďaka ktorým môže dôjsť k znehodnoteniu . Ako spôsob odstránenia vlhkosti muriva odporúčame. Odkopanie rodinného domu alebo inej budovy za použitia nopovej fólie, ktorá sa oprie o stenu a vloženie drenážnej . Vo Vasom pripade, ked mate dom pod strechou a nemate na stenach vyslovene vlhke flaky, mozete pristupit k zatepleniu po cca. Bude sice o nieco dlhsie trvat proces vysusenia muriva na konstantnu vlhkost, ktora je cca.


Prosím vás vie mi niekto poradiť,prerábame starší rodinný dom a začala nám vystupovať vlhkosť na niektorých stenách. Vie mi niekto poradiť prípravok alebo náter na odstránenie vlhkosti. Pivnica pod domom nieje,podrezávať ho nechceme.


Jeden známy spomínal nejaký základný náter,na ktorý môže ísť . Výhodou tohto mechanického sanačného systému je 1 odstránenie vzlínajúcej vlhkosti , rýchlosť realizácie, . Obrázok znázorňuje možné transportné cesty vnikania vody do steny v historickom objekte bez realizovanej hydroizolácie, prípadne s už nefunkčnou hydroizoláciou. Koncentrácia solí sa odparovaním vlhkosti z muriva zvyšuje a ak presiahne pri danej teplote hodnotu rozpustnosti, začína byť viditeľná na .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba