Male plemena psov vhodne k detom

Beagle je krásny predstaviteľ loveckých plemien psov , ktorý bude mať v sebe dostatok energie na hru s deťmi. Navyše sú rovnako ako bulldog robustnejšej postavy. Pudel patrí do prvej trojky inteligentných plemien , ktoré sú zároveň veľmi vhodné do spoločnosti detí. Priateľský, inteligentný a aktívny psík.


Je však len na vás, aby ste nepovolili a prinútili starať sa o chlpáčov naozaj deti a aby to všetko neskončilo tak, že ešte aj toto malé stvorenie zostane na vašom.

Zamerajme sa dnes konkrétne na psíkov, aby sme vám vedeli lepšie špecifikovať jednotlivé plemená , ktoré sú vhodné práve do rodín s deťmi. Pri výbere psíka k deťom je dôležité myslieť na to, že bude musieť strpieť aj trochu menej obozretné správanie typické pre deti a tak sa nevyhne občasnému kmásaniu či ťahaniu. Správne plemeno , ktoré charakterizuje trpezlivosť a tolerancia je preto predpokladom toho, že spokojné budú obidve strany. Najvhodnejší pes k malým deťom. Pri rozhodovaní akého psa do našej rodinky som preštudovala snáď všetky známe i menej známe plemená.


No vždy som skončila na bode, ktorý by mohol byť vážnym problémom. Až do chvíle, kým som nenarazila na články o jednom teoreticky . Lucia Repová odporučí, akého vybrať psa k malým a akého k väčším potomkom a prečo.

K veľmi malý deťom sú vhodnejšie menšie plemená , ako jorkšír, čivava, jack russel, bišon, bígl,“ vymenúva veterinárka. Väčšie psy sú menej vhodné k malým deťom pre svoju veľkosť, nie pre povahu. Tieto psy sú veľmi vhodné pre malé deti.


V hre sú ich sily vyrovnané a nemôže sa stať že by pes dieťaťu ublížil. Ich srsť neobsahuje podsadu, má charakter vlasu, takže rovnako ako predchádzajúce plemeno , pĺzne len veľmi minimálne. Srsť môžeš ponechať dlhú, alebo ju skrátiť.


Yorkshire teriér môže mať . Ponúkame vám na výber plemien psov , ktoré sú pre deti vhodné. Pre svoju trpezlivú a tolerantnú povahu sa často využíva ako terapeutický pes, aby pomohol hyperaktívnym deťom. Je vhodnejší k starým ľuďom alebo k starším deťom , pretože mu niekedy môže vadiť hrubosť a hluk malých detí. Mnohí ľudia, ktorí žijú v malých bytoch, najradšej stavia na malé plemená psov , ktoré sa jednoducho zmestia úplne všade, dokonca aj do kabelky.


Síce je pes malý , má tendenciu priateliť sa s ostatnými rasami psov , ďalšími domácimi miláčikmi a deťmi. Psychicky nevyrovnané plemeno čivava má síce veľký tábor podporovateľov, najvyšší počet pohryznutí ale veterinári zaznamenávajú práve od čivavy alebo nemeckého ovčiaka. Ak hovoríme o malých deťoch , je nutné počítať, že psíka chcú chytať, preháňať a provokovať.


Nervovo stabilné spoločenské . Obaja boli bezproblémoví, ale závisí to od výchovy i individuality psa , všeobecne by som asi toto plemeno ku malým deťom neodporúčala. Teraz sme druhý rok bez psa a.

Ahoj, moznosti je viac, pre zaciatocnikov su vhodne psy z kategorie spolocenske a ovciarske psy. Nie nadarmo sa hovorí, že pes je najlepší priateľ človeka. Prečítajte si týchto rá ako si vybrať toho správneho psa presne pre vás. Tiež chcú všetko vyskúšať a občas aj otestovať vašu. Nie každé plemeno je vhodné napríklad na agility.


Rôzne plemená boli vyšľachtené na rôzne účeli. Priemerný vek: - rokov. Dĺžka srsti: Bez osrstenia. ARTÉSKO-NORMANDSKÝ BASET. Vždy je ale lepšie pohľadať si viac informácii, pretože napríklad i niektoré druhy poľovníckych psov môžu byť taktiež vhodné do bytu.


Za druhé – každý pes je. Avšak zároveň predstavuje problém, ak máte malé deti alebo iné domáce zvieratá, ktoré môžu čivave ľahko ublížiť. Taktiež je dôležité si dať pozor . Nevieme, či niečo malé , alebo radšej väčšie, ale chceli by sme psíka do vnútra, do domu, s tým, že by mal výbeh po dvore, ale samozrejme by sme s ním.


Máme malé deti , ale budeme potrebovať aj dobrého strážcu záhrady a domu. Ak by mal byt strazcom, tak to chce cieleny vycvik - nezda sa mi, ze prave toto plemeno je na strazenie vhodne ! Plemena maju obvykle svoje char. Tento štvornohý potkaník nemá veľké nároky na výbeh. Buďte však obzvlášť opatrní, ak máte malé deti , prípadne ak pravidelne doma cvičievate.


Tento malý dobrodruh sa dokáže veľmi ľahko pripliesť pod nohy. Pre svoju teritoriálnu povahu zvykne mať problém s inými plemenami a cudzími ľuďmi. Neobľubuje zimu a preto je . Plemien psov je veľa, a tak má každý možnosť vybrať si podľa vkusu, chovateľských možností a potrieb. Práve z tejto skupiny si ľahko môžu vybrať vhodné malé plemená tí, ktorí chcú držať psa v mestskom byte.


Väčšinou sú však veľké psy v dospelosti napriek svojej veľkosti jemné a nežné, najmä vo vzťahu k deťom. Rebríček inteligencie psov (1. časť). Je to však aj aristokratický pes, pretože si.


Ide o veľmi sociálne plemeno , ktoré potrebuje blízky kontakt so svojou svorkou a preto nie je vhodné na kotercový chov.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba