Co je tejpovanie

Názov metódy „ tejpovanie “ , „taping“ pochádza z anglického slova „tape“, čo vo význame slovesa . Aj keď tejpovanie nie je žiadnou novinkou, masívnu popularitu si získalo len v posledných rokoch. Spopularizovali ho najmä profesionálni športovci, ktorí farebné pásky nosia nielen počas tréningov, ale aj pri zápasoch a pretekoch. V tomto videonávode vám ukážeme, akú metódu kinesiotapingu môžeme vykonávať tejpovaním slabého alebo poraneného členku.


Prvých 5cm na začiatku a konci nanášame bez napätia.

Potom čo sú kinezio tejpy nalepené, je dôležité ich zažehliť . Kinesiotaping, tejpovanie , taping, kineziotejping, zatejpovať, otejpovať. Aj s takými termínmi sa dnes môžeme stretnúť a všetky v podstate vyjadrujú to isté. Slováci sú v poslovenšťovaní cudzích slov veľmi vynaliezaví a nápadití. Ešte pred pár rokmi by ale nikto netušil, čo sa chystáte urobiť keď niečo, resp.


Všimli ste si, že keď zo seba futbalisti v nadšení zo streleného gólu zakázaným spôsobom strhnú dres, na ich svaloch sa čoraz častejšie. Poskytuje oporu svalom a kĺbom bez toho, aby bol akokoľvek obmedzený prirodzený pohyb. Kinesio tejpy sa väčšinou nosia nepretržite aj niekoľko dní (maximálne 5–7), dajú sa v nich vykonávať bežné činnosti (aj plávanie či sprchovanie) a .

V tomto video návode vám ukážeme, ako metódou kinesiotapingu vykonávať tejpovanie slabého alebo poraneného členka. Obe tejpovacie pásky sú lepené asi s napätím. Hltáte tabletky proti bolesti ako lentilky? O TOMTO riziku by ste mali vedieť.


Tie farebné pásky naozaj pomáhajú. Niet sa čo čudovať - ide o lacnú a účinnú metódu. Olepených farebnými páskami po rôznych častiach tela . V sedemdesiatych rokov minulého storočia, experimentoval Dr. Tejpovacie pásky sa využívajú stále viac. Kenzo Kase (Japonsko) s novými materiálmi a technikami, aby pomohol zraneným ľuďom.


Kinesio taping spočíva v lepení pružných pások na postihnutú oblasť. Aktivujeme tým reflexnú odpoveď organizmu, s cieľom . B1PzuxOafRE Každý piatok prinášame článok s témou tejpovania a zdravia. Naposledy sme si ukázali techniku tejpovania lýtkového svalu. Tejp bude aplikovaný od konca svalu k. V predchádzajúcej časti sme tejpovali dolný chrbát.


V dnešnom pokračovaní sa zameriame na jeho hornú časť.

Veľa ľudí má oslabené medzilopatkové svaly. Táto tejpovacia technika si kladie za cieľ tieto svaly „zobudiť“ – nastimulovať. Nasledujúce piatky sa tak môžete tešiť na videá o tejpovacích technikách. Zatejpovať sa dá aj zle a neodborne.


Cieľom video série preto nie je priniesť univerzálnu „kuchárku“ ako sa zatejpovať doma. Snahou je ukázať, čo je to tejpovanie a čo všetko sa dá touto metódou dosiahnuť. Už nasledujúci piatok si . Potom, čo liečenú partiu vrátime do pokojovej polohy, koža prestane byť napätá a skráti sa, tejpovacia páska však svoju dĺžku nezmení, pretože sme ju lepili bez napätia.


Tento rozdiel v dĺžke spôsobí pre kinezio tejpovanie typické zvlnenie. Toto zvlnenie odťahuje pokožku od svalu a tým rozširuje intersticiálny priestor . No a zasa ja, ale tento krát z iného súdka. Prosím Vás máte niektorá skúsenosti s tejpovaním?


Chcem kúpiť pásky pre deti ale nemám skúsenosti so všetkými, a kupovať ich na skúšku je drahý špás. Naša fyzio má skúsenosti len s tými čo dostať kúpiť u nás v lekárni a tie mi prídu ako leukoplast. Když to shrneme, měl by se tejp co nejvíce vlastnostmi podobat lidské kůži. Co se týče složení tak by tejpovací páska, měla být z bavlny a také by měla obsahovat elastická polyuretanová vlákna široká 70D.


Používa sa pri problémoch s jabĺčkami, šľachami a nestabilite kolena alebo pri všeobecných zraneniach kolena. Zranenia môžu byť spôsobené nadmerným preťažením, svalovým napätím či inými problémami s mäkkými tkanivami, ako je pretrhnutie kolenných väzov alebo kontrakcia kĺbov, prípadne vplyvom stresu. Nemusíte byť v rozpakoch, pokiaľ neviete, čo si pod pojmom taping predstaviť. V poslednom blogu o bolesti svalov pri lyžovaní . Určite ste si niekedy všimli farebné pásky na tele športovcov a premýšľali ste, čo to na sebe majú.


Ide o tejpovacie pásky (kinesio tape), ktoré sú vyrobené z bavlny, bez latexu, s medicinálnym akrylátovým lepidlom, v takmer identickej hrúbke a pružnosti, ako je naša koža (vrstva epidermis).

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba