Ako merat tlak v pneumatikach

Nezabudnite tiež vždy zmerať hodnotu tlaku vzduchu v rezervnej pneumatike. Pokiaľ pravidelnú kontrolu tlaku hustenia pneumatík podceňujete, riskujete zníženie ich priľnavosti a . Ktorý faktor je pre vás najdôležitejší? Optimálne jazdné vlastnosti auta?


Vo všetkých uvedených oblastiach hrá významnú úlohu.

Správny tlak v pneumatikách má vplyv na podstatné prvky využívané v každom vozidle, také ako dlhšia životnosť pneumatík, spotreba paliva a bezpečnosť jazdy. V nasledujúcej tabuľke je uvedený predpísaný tlak v pneumatikách konkrétneho auta. Berie do úvahy prednú a zadnú nápravy, v tabuľke tlaku je potrebné zvoliť:.


Iba necelá pätina (1 ) motoristov jazdí na správne. N edostatočný tlak bol zistený skoro u 60-tich percent vozidiel, naopak prehustené pneumatiky malo zostávajúcich percent. Jednou z najdôležitejších kontrolných činností, ktoré sme u vozidla schopní vykonať sami, je nastavenie tlaku vzduchu v pneumatikách.


Správna výška tlaku ovplyvňuje nielen bezpečnosť a pohodlie, ale má aj praktický rozmer. Ako príliš vysoký, tak aj príliš nízky tlak v pneumatikách spôsobujú rýchlejší opotrebovanie.

Pravidelná kontrola tlaku šetří vaše palivo i pneumatiky a jízda je tak pohodlnější a bezpečnější. Ako nafúknuť kolesá na aute? Pneumatiky musia mať vždy správny a predpísaný tlak. Platí pritom, že rovnaký tlak musí byť na každej náprave. Ak budete merať tlak (napríklad na čerpacej stanici, kde je možné kolesá nafúknuť), musí byť meranie vykonávané vždy za studena.


Prečítajte si odborné rady spoločnosti Dunlop o dôležitosti pravidelnej kontroly tlaku v pneumatikách a postupujte podľa jednoduchého návodu pri týchto kontrolách. Výrobcovia pneumatík odporúčajú merať tlak za studena – to znamená, pred jazdou a alebo v prípade, keď auto nebolo dlho na slnku. Vysoká teplota spôsobuje rozťažnosť plynov v pneumatike , čo má za následok nepresnejší výsledok merania. Rozdiel desiatich stupňov celzia môže znamenať rozdiel v tlaku aj psi. Dobrým opatrením je merať tlak v pneumatike za studena.


To znamená, že pneumatika nesmie byť vystavená slnku, alebo zvýšeným teplotám a že vozidlo nemalo jazdiť. Preto ak odporúčaný tlak za studena sa rovná maximálneho tlaku pneumatiky, . Tlak za tepla” je vyšší o 0. V ponuke Nášho eshopu nájdete rôzne prístroje na meranie tlaku v pneumatikách , Ponuku neustále rozširujeme. Vhodný tlak vzduchu v pneumatikách tiež vám pomôže ušetriť peniaze na pohonné hmoty, pretože Nedokachani alebo čerpanej pneumatiky zvyšujú zaťaženie motora. Ak je tlak vzduchu príliš nízka, podporuje rýchlejšie opotrebovanie . Kedy merat tlak v pneu ?

Je jasne ze po jazde tlak stupne, no neviem ci pred jazdou (rano) je idealna tepolota = okolo nuly = na zistenie realneho stavu? Rano nameram tlak okolo a poobede aj pred jazdou, ked je auto odstavene na slnku mam aj :? Kryty na ventilky s indikátorom tlaku - bar ( 4ks). Sada 4ks čiapočiek na ventilky s kontrolkou tlaku ▻ Indikátor tlaku: 0 . Merač tlaku profesionálny, celokovový merač tlaku, - atm. Pozrite sa, čo všetko môžu.


Najlepšie je merať tlak za studena, čiže vozidlo určitú dobu stálo. Súvisí s fyzikálnymi vlastnosťami vzduchu, ktorý zahrieva nielen vďaka vyšším denným teplotám, ale aj samotnou jazdou. Ako teplota vzduchu v pneumatikách klesá, postupne sa znižuje aj tlak.


Dodržiavať postupy pre montáž, demontáž, vyváženie a hustenie pneumatík, zabezpečiť systematickú výmenu ventilu, prihliadať na pokyny pre montáž uvedené na bočnici pneumatiky (smer otáčania alebo smer montáže). Dodržiavať prevádzkový tlak predpísaný výrobcom vozidla, výrobcom pneumatiky alebo odporúčaný . Kompaktný merač tlaku v pneumatikách v prevedení prívesku na kľúče s digitálnym LCD displejom. Napájanie lítiovou batériou s dlhou životnosťou. Automatické zapínanie a vypínanie pri meraní pneumatík,.


Ak pneumatiky išli v posledných dvoch hodinách alebo prešli viac než pár kilometrov pri veľmi nízkej rýchlosti, pridajte k odporúčanej hodnote tlaku hustenia baru. Ide však o výnimočné riešenie. Ideálne treba merať tlak hustenia vždy pri pneumatikách za .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba