Nova plavajuca podlaha na staru

Chcem sa opytat, ake mate skusenosti so starou drevenou podlahou, ked ste na nu polozili plavajucu podlahu , pripadne ste ju zaliali betohom a tak ste na nu dali podlahu. Už som sa s takým postupom ukladania podlahy stretol. Má to aj svoje výhody aj nevýhody. Výhodou je, že je relatívne rovný podkla teda podlaha sa lepšie ukladá, ale zároveň nevýhodou je že takéto ukladanie môže výrazne zdvihnúť podlahu a môže nastať problém so zatváraním dverí a aj ďalšie . Chcel by som položiť plávajúcu podlahu na starú drevenú podlahu(z dosiek) v cca rokov starom rod.


Pod starou podlahou je piesok.

Niektorí mi odporúčali že mám. Stará podlaha môže byť len naoko OK . Ak netrváte na zachovaní pôvodnej drevenej dlážky, z finančného hľadiska býva jednoduchšie staré parkety spevniť nivelačným náterom alebo podlahu celkom odstrániť, podklad upraviť betónom a následne položiť novú podlahovú krytinu – koberec, PVC či laminátovú plávajúcu podlahu. O tom, či vám bude klavír neustále dochádzať do opačného rohu alebo či vám nebudú zo stola padať taniere, rozhodne kvalitná pokládka podlahy.


Je totiž pravdepodobné, že s novou podlahou nebudú jednoducho výškovo „ pasovať“. Interiérové možno postačí dodatočne. Chcete radšej prírodné linoleum?


Plávajúcu podlahu je možné položiť na akýkoľvek pochôdzny povrch, ktorý je zbavený vlhkosti a nečistôt. Môže ísť o starú , pevnú PVC krytinu, dlažbu, betónový poter, prekážkou nie je ani podlahové vykurovanie zaliate anhydridom.

Pred tým, ako sa pre pokládku podlahy rozhodnete je dôležité zistiť, . Brúste pomaly, s prestávkami, bez tlačenia na brúsku, pretože v momente, keď sa brúska zahreje, farba sa začne na brúsny papier lepiť a budete ho musieť vymeniť za nový. Potrvá necelé dve hodiny, kým sa dostanete z jednej strany izby na druhú. Dôkladne povysávajte celú podlahu a pripravte sa na . Montáž plávajúcej podlahy si napriek svojej jednoduchosti vyžaduje zodpovedný prístup a dodržiavanie určitých postupov. Klienta rušili klienti takmer zo všetkých strán a zároveň klient rušil susedov hlavne chodením po starej nekvalitnej podlahe.


V tomto krátkom blogu, by som. Pod doskami sme našli čiernu škváru, čo bola naša základná hladina, z ktorej sme začali budovať novú konštrukciu podlahy. Základný problém, ktorý . Laminátové plávajúce podlahy sú veľmi populárne a stále obľúbenejšie. Spĺňajú všetky požiadavky kladené na spoľahlivú, estetickú a trvácnu podlahu.


Jedná se mi o podlahu v koupelně a na WC (5m2). V současné době, je zde položena původní dlažba, která je nerovná (cca výstupky do 3-4mm). Nová podlaha bude pouze . Podlaha na správnej Drevena podlaha - dlazkovica chalupe by mala byť. Samozrejme ak na takejto starej podlahe nevidno žiadne nedostatky a ani sa pri chôdzi neprehýba, môžeme ju takto ponechať. S výsledkom sme boli veľmi spokojní a podlaha vyzerala po rekonštrukcii takmer ako nová.


Bývame v panelovom byte a mame v ňom asi ročnú plávajúcu podlahu.

Uvažujeme nad tým, že ju vymeníme. Mám však v tejto súvislosti otázku. Je možné položiť novú plávajúcu podlahu na túto starú alebo doporučujete tú starú najskôr rozobrať a až potom položiť novú ? Máte v interiéri starú drevenú podlahu , ktorú by ste radi opravili a vrátili jej nový vzhľad? Výhodou drevených podláh a parkiet je možnosť opakovanej renovácie.


To sa vzťahuje samozrejme aj na podlahy , ktoré sú 1a viac rokov staré. Navyše renovácia stojí len zlomok. Ako jednoducho montovať laminátové parkety?


Pri renovácií drevených podláh pouźívame prírodné, bezzápachové oleje. Vaša stará podlaha si tým zachová 1 prírodné vlastnosti a získa úplne nový vzhľad. GARANTUJEME, že Vaša podlaha bude pôsobiť, ako keby ste ju práve kúpili.


Budete veľmi spokojní s renováciou aj značne poškodenej starej podlahy. Počítajte tiež s tým, že z podlahy bude na tvore odrazu niekoľko kubíkov bordelu, ktorý bude nutné odviezť. Pod doskami, ak vám pôsobením vody z nich niečo použiteľné zostalo, nájdete často štrk alebo škvaru. Môžete si vybrať podlahu rôznych farieb, povrchovej úpravy (hladké plávajúce podlahy , podlahy imitujúce štruktúru dreva) a tiež rôzne odolné. Máte starú drevenú podlahu, ktorá volá po oprave?


Staré drevené podlahy majú tú výhodu, že je možné ich niekoľkokrát renovovať a potom vyzerajú opäť ako nové.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba