Anturia hnede listy

Už sú postihnuté takmer všetky listy. Možná jste ji už tak koupila a fyziologický projev nastal až se zpožděním, ale možná jste to i tak trochu sama přiživila. Po expedici ze zahradniockého závodu na krám už nebyla zálivka optimální a vy jste v přelívání pokračovala podle toho, jak vlhký byl substrát v době nákupu.


Tagy V pamäti Hodnotenie: - ‎recenzií V našom článku o starostlivosti o antúriu sa dozviete všetko potrebné nielen o chorobách, ale aj o pestovaní antúrie , polievaní a rozmnožovaní. Ak máte skúsenosti a vaša rastlina mala hnedé škvrny na listoch alebo vaša antúria nekvitne, podeľte sa o svoje poznatky s ostatnými v diskusii prostredníctvom komentárov pod .

Snažte sa, aby ste nestriekali na listy , aby nevznikli hnedé fľaky. Odumreté listy alebo kvety priebežne odstraňujte, pretože môžu byť živnou pôdou pre hubové ochorenia. Antúrie reagujú veľmi citlivo na nesprávne pestovanie.


Hlavné nedostatky sú: chladné . Pre antúriu sú charakteristické najmä voskovité pevné kvety a nádherné zdravé tmavozelené listy. Ak rastlinku udržiavate v zdravej kondícii, dokáže vám robiť radosť po mnoho rokov. Antúria po latinsky – anthurium pochádza z oblasti tropických pralesov Južnej Ameriky. V kvetinárstvach sa môžete .

Anturium anderanum) je zaujiímavá izbová rastlina s veĺmi pôsobivými kvetmi. Aj listy majú atraktívny srdcovitý tvar. Vyžaduje svetlé stanovisko, nie však na slnku, radšej ďalej od okna.


Pochádza z tropickej Ameriky, obľubuje väčšiu vzdušnú vlhkosť. Ja by som sa chcela opýtať na kvet Lopatkovec. Polievam len keď vyschne odstátou vodou. Fotku teraz nemám lebo zakaždým taký list odstrihnem.


Ak by ste mi prosím vedela poradiť. V lete dostala som antúriu, vtedy bola krásna, kvitla. No nestačí, že odvtedy nekvitne (ale myslela som, že až na jar), teraz som zbadala, že listy sú také vysušené. Nie všetky, len pár, to bude nejaká choroba, alebo čo.


Také hnedé suché fľaky sú na listoch. Na izbových kvetoch mi stále hnednú listy. Najprv vzniknú hnedé škvrny na okrajoch listu, alebo na konci a postupne list uschýna. Neviem si s tým poradiť.


Prestala som polievať, potom som polievala, ale nepomáha. Má niekto s takýmto javom skúsenosti?

Choroby – houbová choroba – suché hnědé skvrny – ihned nasadíme fungicid. Ze škůdců toulitky napadají červci a svilušky (známka suchého prostředí), někdy i mšice. Listy pravidelně kontrolujeme a rosíme. Nejčastější jsou kultivary s červeným toulcem, . Pokud vaší anturii zežloutnou listy , značí to nedostatek vláhy, nebo naopak přelití.


Je také možné, že máte anturii v příliš chladné místnosti. V takovém případě se u anturie objeví hnědnutí listů, respektive suché hnědé skvrny. Vylučujú množstvo lepkavej medovice a často sa nachádzajú na mladých výhonkoch, púčikoch a listoch. Tie môžu byť zdeformované. Vošky sú zelené, hnedé alebo čierne a dobre viditeľné.


Ich likvidácia je však väčšinou jednoduchá. Okrem chémie pomáha aj postrek z . Majte na pamäti, že náhle zmeny teploty, táto kvetina reaguje bolestivo - na listoch objavujú hnedé škvrny. Podchladenie pôdy Ficus tiež nesie zlé, takže sa neodporúča, aby to na studených okenných parapetov a je treba chrániť pred prievanom.


Pokiaľ ide o vlhkosť v miestnosti, kde fikus rastie, potom by sa mala zvýšiť . Studený vzduch, zmenky, znečistenie poškodzujúci listy antúria. Najviac často, antúria trpia voškami schitovki a škodlivý hmyz. Schitovki: hnedé škvrny na povrchu listov a stoniek, sanie bunky miazgu, a zanecháva za sebou . Dobrý den,anturii můžete mít napadenou houbovou chorobou. Bývá to jeden z nejčastějších problémů, protože stejně jako anturie , houba potřebuje k životu vlhko. Při jejím napadení se právě objevuje hnědnutí listů, respektive suché hnědé skvrny.


Také jednou z možností je, pokud se na listech objevují . Za některé problémy s touto rostlinou si můžeme sami. Pokud se objevují hnědé skvrny na listech, vystavili jsme rostlinu přímým slunečním paprskům, které popálily rostlinná pletiva. Pokud hnědnou špičky listů, zřejmě se jedná o důsledek nedostatku vzdušné vlhkosti a zalévání . Pěstují se pro dekorativní. Antúrie vyžaduje světlé až polostinné stanoviště, nikdy ne přímé slunce, nutné je i během zimních měsíců zajistit dostatek světla.


V létě je ideální teplota. Hnědé skvrny na listech. Přehrát audio Přehrajte si celý příspěvek. K tomu, aby nám anturie pěkně kvetla a netvořily se jí na listech nevzhledné hnědé skvrny, je třeba znát pár .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba