Alobal namiesto papiera na pecenie

Zásadou je alobal potrieť olejom, aby sa potraviny počas tepelnej úpravy neprilepili. Pomôže aj pri pečení múčnikov. Ak nemáme špeciálne formy alebo papier na pečenie , môžeme ho uložiť na spodok plechu, aby sa koláč alebo keksy nepripiekli. Užitočné sú aj pásiky alobalu umiestnené na okrajoch po . Pri príprave chutných koláčov alebo pečiva používame papier na pečenie akosi automaticky.


Doma mi došiel papier na pečenie a nevedela som, čo robiť.

Niekedy však dôjde k „pripečeniu“ alobalu na pokrmy z mäsa ale i koláče a jeho odstránenie zaberie chvíľu času. Hliníkovú fóliu, alebo alobal pozná snáď každý. Využívali ste ho ale doteraz správne? Ukladáme ho na plech, do zapekacích mís, alebo iných foriem presne ako papier na pečenie.


Ryba, kura, či iné mäso takto zabalené zostane krehké a . Navyše, vysoká tepelná vodivosť hliníka uľahčuje nielen samotné pečenie , ale i rozmrazovanie či zmrazovanie. Pri grilovaní máme zasa istotu, že s alobalom bude všetko rovnomerne prepečené a nevysušené. No asi tak, že keď nechceš, aby sa ti jedlo na vrchu spálilo, tak ho prikryješ alobalom lesklou stranou hore (napr. vianočka - potrebuje dlhšie pomalé pečenie , tak sa zvykne prikryť alobalom , aby sa vrch nespálil).


Alobal vám skvele poslúži namiesto lievika.

Po upečení se obřízly kraje. Na plech dala utěrka ten se otočil teplý piškot se vyklopil a sroloval. Po schladnutí se opatrně rozvinul potřel krémem a opět sroloval.


Zabalil se opět do utěrky nebo alobalu dal ztuhnout do ledice a druhý den se dozdobil. Do vanikového máslového krému Dávám v tříštivém kávomlýnku poddrcené . Desiatový papier sa hodí nielen na balenie desiatej, ale môže nahradiť aj papier na pečenie. Tip: Na takéto použitie do rúry ho natrite trochou tuku, pretože na ňom nie je žiadna ochranná vrstva. Nápoje vo fľaškách, ktoré vyberiete z . Obyčajný alobal - človek by si pomyslel, že je použiteľný len na pečenie alebo na balenie. Slimáky tento strieborný papier nemajú rady a ani cezeň nelezú.


Keď opäť potrebujete nový poťah na žehliacu dosku, položte alobal na ten starý, vyrovnajte ho a natiahnite naň nový poťah. Pri slanom pečení je lepšie pod papier naliať trošku vody, aby sa nám pečené potraviny príliš nevysušili. Vhodný je aj na pečenie predsmažených jedál ako sú napríklad rybie prsty alebo vyprážaný syr – nemusíte ich vyprážať, stačí ich naukladať na papier na pečenie a šup s nimi do trúby. Vymastenie plechu na pečenie - Ak sme zabudli kúpiť papier na pečenie môžme použiť trik našich starých mám, aby sa nám zákusok nepripálil.


Na navode na pouzitie nie je uvedeny alobal len dat obal prec a do rury zapiect. Alebo mozem dat tu rybu na papier na pecenie a ten na plech? Inak sa môže stať že namiesto nadýchaného múčnika vytiahnete z rúry spľasnutú placku.


Nepoužívajte alobal na vystlanie dna rúry, aby ste si zjednodušili jej čistenie.

Ja som rozmýšľala že namotať papier na pečenie tak aby bol pevný a tak isto ho potrieť olejom. Cesto je dobré piecť na papieri na pečenie , je to rýchlejšie, ako keď plech musíme mazať a posýpať múkou. Pečie sa pri 2stupňoch, aby roláda nebola vysušená a tvrdá. Roládu nesťahujeme z papiera dolu za tepla, hneď po vytiahnutí, ale necháme ju vychladnúť a až potom dávame papier dole.


Pred Veľkou nocou sme sa zaoberali témou pokrievok v kuchyni. Pokrievky ale môžeme nahradiť rozmanitými typmi materiálov – najmä, keď postup prípravy pokrmu vyžaduje neúplné prikrytie. Vstrebávajúcim alebo tuhým papierom na pečenie , alobalom a ďalšími materiálmi pokrývame pokrmy napríklad v . Do prvej skupiny patrí dostatočné množstvo papiera na pečenie , fólií, alobalu , nezabudneme tiež kúpiť nové silikónové stierky. Rada by ste svojej rodinke upiekli chutný koláč, či tortu, no každý vás pokus sa končí neúspešne? Prečítajte si rady skúsených pekárok, vďaka ktorým sa vám koláče konečne podaria.


Ponúkame vám hneď niekoľko praktických spôsobov, ako ho v domácnosti zúžitkovať. Pri zmienke cartoccia sa milovníci tejto talianskej delikatesy určite oblizujú. Cartoccio zo žraloka skrátka znamená, že sme rezne žraloka krátko povarili, pridali k nim zeleninu a marinádu, zabalili sme ich do alobalu alebo papiera a potom upiekli.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba