Čo so starou škridlou

Niektoré prebytočné kusy škridly si nechajte do zásoby na opravu v prípade poškodenia kusov na streche. Odpad nevyhadzujte, ale kreatívne recyklujte. Prebytočná, poškodená či stará škridla je vhodná na zhotovenie kvetináča, vyvýšeného záhonu na pestovanie, obrubníka či záhradného chodníka.


Zo starých rozbitých škridiel sa dajú urobiť mozaikové prvky do sadry , betónu, v kombinácii s kamienkami, rôzne obrazce alebo ako nášľapné plochy v záhrade. Väčšie kusy a celé sa dajú použiť na stavbu bylinkovej špirály v kombinácii s kameňom a presýpané zeminou.

Opravujem stary kamenny dom, podla moznosti ekologicky, prirodne. Akurat sa robi novy krov a neviem vyriesit dilemu, ci nanho pozhanat (dozhanat) staru skridlu z buracky, mozno aj za cenu neekologickej poistnej hydroizolacie alebo neriesit a . Renovovali ste práve kúpeľňu a neviete, čo urobiť so starou vaňou? Rozhodne ju nevyhadzujte! Ukážeme vám skvelých nápadov, ako môžete starej vani nájsť celkom nové využitie. A najlepšie na tom je, že realizáciu týchto originálnych nápadov zvládnete celkom sami.


Ti, keby si dal starú škridľu.

Alebo máš málo roboty a žiada sa Ti každú chvíľu vymieňať krytinu? Kúp si novú a budeš mať pokoj. Aj keď ja by som škridlu na krov nedávala, je to ťažké. Tiež sme vymenili škridlu za hliníkový plech, ale ešte pre dvadsiatimi rokmi.


Nemusím po každom vetre . Keď stará doslúžila alebo. Keramická škridla má dlhú tradíciu a až dodnes je jednou z najpoužívanejších krytín v strednej Európe. Surovinou na výrobu keramickej škridly je hlina.


Výrobný proces je zaujímavý, najmä keď si uvedomíme, že do hliny sa častokrát okrem vody nič nepridáva a . Zástena z lacných umelohmotných vešiakov. Na iné sa ani použiť nedajú. Starý televízor už nefunguje?


Stále môže byť najobdivovanejším kusom nábytku vo Vašej izbe. Vrchnáčiky od použitých plechoviek. Dajú sa použiť na fantastické veci. Ak uvažujete nad rekonštrukciou starej strechy, vezmite do úvahy fakt, že nemusíte použiť pôvodnú krytinu, či je to plech, eternit, bitúmen, alebo akýkoľvek iný materiál, ale môžete ich nahradiť hodnotnejšou pálenou keramickou .

Dievky chystajú konáre do záhonu - nemecká kopa. Paťa vytvára s pomocníčkami zo starej škridle záhon - kľúčové dierky. Na vrstvu drevo a konáre sme dali seno. Odstránenie nečistôt z 20ročnej strešnej krytiny.


MS2Vidiecky dom pri Starej Turej. Vchádza sa cez bránu na vnútorný dvor, vľavo je obytná časť a . Ak končí životnosť vašej strechy a potrebujete čo najskôr vymeniť starú za novú, ponúkame vám niekoľko rá ako si správne vybrať. Poradia vám odborníci firmy Tondach, najväčšieho slovenského predajcu pálenej keramickej škridly a tvorcu strešných riešení pre novostavby a rekonštrukcie s kompletným . Jej obnovu netreba odkladať, a to hneď z viacerých dôvodov: na výmenu krytiny nie je potrebné stavebné povolenie, chýbajúce peniaze môžete získať vo viacerých bankových subjektoch, investíciou do novej strechy nielen predídete vážnejším . Objavte výnimočné vlastnosti novej škridly Steinbrück. Steinbrück bol už v minulosti najpoužívanejšou škridlou na Slovensku Na mnohých starších domoch ho nájdeme dodnes.


Práve preto Tondach prináša obnovenú klasiku v podobe nového Steinbrücku, ktorý bezkonkurenčne zníži náklady na opravu vašej starej strechy. Ak chcete vymeniť všetky staré škridly , aj to je jednoduché. Nové škridly sú posuvné. To znamená, že sa prispôsobia latovaniu, netreba ho meniť, takže ušetríte a všetko pôjde veľmi rýchlo. Už za dva dni môžete mať novú strechu.


Hmotnosť krytiny nie je problém. Ak strecha udržala starú pálenú škridlu , udrží aj novú – nová . Náročné zimné podmienky - výdatné sneženie, mrazy a topenie snehu preveria najlepšie stav vašej strechy, najmä v starších domoch. Cez poškodené a rozsadené škridly sa dovnútra stavby dostáva voda a spôsobuje škody.


A v neposlednom rade zabezpečuje majiteľom domov zvýšenie hodnoty domova a atraktívnosť novej strechy. Pre majiteľa domu vzniká obrovský problém, čo so starou strechou? Stará pálená škridla však nemusí končiť v koši.


Keďže rekonštrukcia strechy je náročná finančne, často sa majitelia domu rozhodnú starú škridlu.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba