Suchá sliznica v pošve

Ochorenie j vagíny alebo j pošvovej sliznice môže napríklad vzniknúť dôsledkom hormonálnych zmien po pôrode či pri menopauze. Tento problém sa však môže týkať aj mladších žien. Suchosť sliznice vzniká pri nedostatočnej tvorbe pošvového sekrétu žľazami, ktoré sa nachádzajú pri pošvovom vchode.


Pošvový sekrét sa tvorí nepretržite žľazami nachádzajúcimi sa pri pošvovom vchode. Pri sexuálnom vzrušení jeho produkcia stúpa, aby sa uľahčil priebeh sexuálneho styku. Pri nedostatočnej tvorbe pošvového sekrétu sa styk stáva bolestivý, môžu vznikať malé ranky na sliznici pošvy , ktoré uľahčujú šírenie infekcií a .

Vitamíny ako B-komplex pomôžu telu vyrovnať sa zo dňa na deň so suchosťou pošvovej sliznice. Tieto vitamíny rozpustné vo vode je potrebné doplniť do tela každý deň, stabilizujú nadobličky a tiež zbavujú stresu a stabilizujú imunitný systém. Sú tiež neoddeliteľnou súčasťou pri tvorbe červených krviniek, . Ako sme spomínali vyššie, suchosť pošvy súvisí s hormonálnymi zmenami.


Predovšetkým ide o stratu, respektíve zníženie hladiny estrogénov. Na stabilizáciu hormónov a zvýšenie lubrikácie pošvovej sliznice poslúžia najmä omega-mastné kyseliny, ktoré vo zvýšenej miere nájdete najmä v rybách. Ak tvorba pošvového sekrétu nie je dostatočná, býva bolestivý sex a môžu vzniknúť malé ranky na sliznici pošvy.


Tie zjednodušujú prenos pohlavných chorôb a napomáhajú šíreniu infekcií. Dlhotrvajúca suchá pošva môže viesť k úplnému odmietaniu pohlavného styku u žien.

Problémy súvisiace s nedostatočnou tvorbou . Ak je sliznica vagíny dostatočne zvlhčená hlienom, je správne hydratovaná, má ideálne kyslé pH, dokáže odolať infekciám a neohrozia ju ani drobné poranenia. Ak sa však produkcia hlienu zníži, vaginálna sliznica sa stenčí, nastupuje pocit sucha v pošve , bolesť v oblasti vagíny a podbruška pri sexuálnom . Suché trápenie: Pošva je asi osem až trinásť centimetrov dlhá trubica, ktorá tvorí vchod do vnútorných rodidiel a počas pohlavného styku do nej vstupuje pohlavný úd. Zvyšujú klzkosť a znižujú riziko výskytu drobných poranení pošvovej sliznice. Domáca liečba prípravkami na kvasinkové alebo bakteriálne infekcie môže na j sliznici vyvolať podráždenie, v horšom prípade alergickú reakciu.


Preto je pri pretrvávajúcich ťažkostiach dôležité navštíviť gynekológa, ktorý urobí potrebné vyšetrenia a navrhne správny liečebný postup. K príznakom j pošvy patrí . MULTI-GYN LIQUIGEL vaginálnyLubrikant - zvlhčovač pošvovej sliznice. Poskytuje okamžitú úľavu pri problémoch so suchosťou pošvy a stimuluje jej prirodzenú vlhkosť. Optimalizuje stav pošvov8.


Chilly idratanteHydratačné mydlo na každodennú intímnu hygienu pre ženy. Pošvová sliznica , svaly panvového dna a močový mechúr sú závislé od prísunu ženských hormónov - estrogénov. Platí to nielen pre kožu, ale aj sliznicu pošvy.


Ak chýba estrogén s kolagénom, bude suchá. Pupalka, rakytník, repa, mrkva, brokolica a čučoriedky – to všetko pomôže j kože a sliznici , ktoré netreba ignorovať. Kožu treba pravidelne natierať, pomáhajú rôzne oleje, napríklad pupalkový a rakytníkový a . Objavujú sa problémy s protézami, paradentózou, pálením sliznice v ústach, môžu sa dostaviť poruchy chuti, zápaly v ústnej dutine.

Koža sa stenčuje, vysychá, depigmentuje, stráca pružnosť, pribúdajú vrásky. Vlasy začnú rednúť a navyše sa môže objaviť zvýšené ochlpenie na tvári. Ak je sliznica dostatočne zvlhčená hlienom, je správne hydratovaná, má ideálne kyslé pH, dokáže odolať infekciám a neohrozia ju ani drobné poranenia. Môj velký problém je v tom,že ked sa vyliečim som veľmi sucha a mám bolestivý sex,môžem to mať z liekov,ktoré si stale vkladám do pošvy ,alebo je iný. Hydrofemin – zistili sme všetko o vaginálnom géle na suchú pošvu , ako funguje?


Samotný hyalurónan sodný napomáha k hydratácii sliznice pošvy najmä vďaka svojej schopnosti zadržiavať vodu (dokáže totiž na seba naviazať až tisícnásobok viac vody ako sám váži a vytvára tak viskózny gél). V období prechodu je suchosť pošvy v intímnej oblasti – „vnútri“ (vo vagíne) a „ vonku“ (na vulve) – podmienená znižujúcou sa produkciou ženských sexuálnych hormónov (okrem iného estrogénov). V pošve sa produkuje menej vaginálnej tekutiny, pokožka sa stáva tenšou a zraniteľnejšou. Ide o úplne bežné procesy, ktoré . Samotná vaginálna sliznica je zložená z povrchovej, prechodnej a bazálnej vrstvy buniek, bez prítomnosti slizničných žliazok. Príznaky j pošvy : bolestivý pohlavný styk.


Vaginálna suchosť v dôsledku zníženej. Sliznica je červená, zapálená, po mechanickom dráždení, aj jénom a krátkom, ma to štípe a opuchne mi to celé, najnovšie som aj suchá. Pálenie bolo veľmi intenzívne počas pohl.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba