Stavba prístrešku na drevo

Máte-li doma krb či krbová kamna, potřebujete také místo na uložení dřeva. Prvým, základným krokom pri stavbe dreveného prístrešku je konštrukcia rámu podlahy. Ako môžete vidieť na obrázku, potrebné je zostaviť rám pozostávajúci z piatich dosiek tak, aby bol dostatočne pevný a uniesol váhu dreva. Uholníkom dôkladne skontrolujte či dosky vytvárajú vo všetkých rohoch pravý uhol a skrutkami . Ak tam zavr´ta zemné skrutky, tak to už nieje pevné ukotvenie?


Aby sa z dreva pri spaľovaní využilo čo najviac tepelnej energie, malo by byť presušené. Ideálne sú kôlne na drevo , ale tie zaberajú veľa miesta. Drevo však môžeme sušiť aj pod prístreškom s čo najväčším prúdením vzduchu.


Ten môžeme umiestniť na mieste, kde nám nebude prekážať, napríklad pri plote. Celková výška stavby je 3m. Ako je spomínané vyššie týždeň pred začatím stavby som . Ahojte, chcel by som poradit so stavbou pristresku na auto. Potrebujem postavit co najjednoduchsi pristresok v rohu pozemku - nieco ako na obrazku. Bude to otvorene a bude tam stat auto pripadne drevo na kurenie.


Prvoradé je ukotvenie do zeme tak, aby sa to dalo kedykoľvek odmontovať a preložiť na iné miesto. Preto nad tým tak špekulujem. Prístrešok bude totiž pred bránou a keď dovezú drevo , treba ho odtiahnuť. Po letnej dovolenke a rok po tom čo sme zabetónovali terasu som sa s otcom pustil na prístrešok nad terasu.


Drevený prístrešok nad terasu som mal už dávno v pláne no drevo na jeho stavbu som bral z píli a sušil som asi len tri mesiace. Střešní přístřešek je jednoduchou stavbou , kterou lze využít nejen pro auto, ale i jako dodatečné úložné prostory například pro zahradní techniku, na dosušení a uskladnění dřeva a podobně . Drevené prístrešky a pergoly sú veľmi rozšíreným druhom okrasných stavieb z dreva pri dome alebo v záhrade. Vďaka širokým možnostiam využitia môžu slúžiť k dekorácii, usmerňovaniu popínavých rastlín, chrániť pred slnkom a dažďom.


Najčastejšie ich však využívame na oddych či posedenie s priateľmi. Pre stavbu kamenných altánkov možno použiť širokú škálu materiálov. V našich končinách sú preferované drevo , tehly a kov. Tak trochu v úzadí zostáva prírodný kameň, Neprávom.


Altánky z neho v kombinácií s drevom sú pevné, originálne a veľkolepé. Stavba kamenného altánku. Chcete ochrániť svoje auto pred slnkom, dažďom, krúpami či snehom?


Na tento účel dodávame drevené prístrešky na autá (carporty). Naše prístrešky na auto sú zhotovené zo suchého a dokonale opracovaného smrekového dreva. Typizované stavby prístreškov. Najčastejším materiálom na stavbu pergoly je v našich končinách nepochybne drevo. Typicky južanskú atmosféru vytvoríte skôr masívnymi stĺpmi z kameňa alebo tehál.


Naopak romantiku vidieckej kvetinovej záhrady podporíte subtílnou kovovou konštrukciou. Avšak aj v moderne má svoje miesto. Otvorené drobné stavby - prístrešky , altány, pergoly a uzavreté drobné stavby - chatky a chaty tvoria najväčšu časť našej produkcie.


Výhodou týchto stavieb je, že svojim charakterom nepotrebujú pevne spojené základy s podložím a podľa stavebného zákona na takéto stavby nie je treba stavebné povolenie, nakoľko ich. Vďaka svojím vlastnostiam sú KVH hranoly ideálnou voľbou pri stavbe pergol a prístreškov v kombináciami krytín ako Lexan a sklo. Konštrukčné masívne drevo KVH je stavebné rezivo z ihličnanov – prevažne smrek – v priečnom reze z jedného kusa, teda nie je vyrobený vrstvením viacerých lamiel na hrúbku, ani na. O tom, jestli vaše pergola splní. Další podrobnosti o tom, jak chránit pergolu, aby vám dlouho vydržela, čtěte v článku o konstrukční ochraně dřeva.


Drevená konštrukcia je riešená ako hambálok uložený na pomúrnici, väznici a stĺpoch zavetrenými pásikmi. Prvky drevenej konštrukcie sú spájané tesárskymi spojmi a skrutkami.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba