Plechova strecha vs skridla

Dvoma základnými dôvodmi, prečo si ich volíme, sú nízka hmotnosť a rýchlosť montáže. Na druhej strane prináša plechová strecha riziká v podobe výberu materiálu, odbornosti inštalácie na strešný krov, . Najväčšou nevýhodou plechových krytín nie je žiadna z ich vlastností, ale samotné predsudky. Najčastejšou obavou je zvýšená hlučnosť plechovej strešnej krytiny oproti iným v prípade daždivého počasia. Výše uvedené krytiny působí vedle sebe již stovky let.


Jedná se samozřejmě o použití na různých stavbách, kde například olověná krytina byla známá zejména na církevních stavbách, později ji nahradila měděná krytina.

Plech ako taký evokuje v. V současné době se jedná o napodobeniny pálené taškové krytiny a rovněž dalších . Prvýkrát tento typ strešnej krytiny použili v severských krajinách, pričom dodnes plní svoju funkciu. Nebojte sa plechovej strešnej. Medzi najväčšie výhody plechovej strešnej krytiny . Ukladá sa na latovanie, ku ktorému sa upevňuje pomocou skrutiek s tesniacou podložkou.


Krytinu možno použiť v závislosti od zvoleného typu už pri sklone strechy 6°.

Zásluhou svojej hmotnosti je betónová krytina odolná voči náporom vetra na rozdiel od napr. Po vylisovaní dozrieva vo vysušovacej peci pri teplote 60°C a po zabalení ešte dní v sklade. Betónová škridla je veľmi homogénny výrobok, ktorý je presný, pevný a dokáže výborne odolávať vode a mrazu. Aj v prípade plechových krytín platí základné pravidlo vzťahujúce sa na škridlové krytiny: nutnosť kotvenia každej škridly na okraji strechy , okolo štítu a hrebeňa, okolo strešných prienikov a rezanej škridly . Pri výstavbe nových striech, ale najmä pri rekonštrukciách sa možno stretnúť s aplikovaním plechovej krytiny, ktorá sa dá použiť na strechy s rôznym. Na upevnenie krytiny slúži pomocná montážna konštrukcia, ktorou je v prípade skladaných krytín rošt a pri povlakových krytinách a asfaltových šindľoch to.


Strešné krytiny plnia v prvom rade ochrannú funkciu. Preto pri použití pálenej krytiny na streche vytvára príjemnú mikroklímu, čo zabraňuje vzniku plesní a šíreniu mikróbov. Patria sem asfaltové šindle, plechové krytiny, plastová a vláknocementová krytina. V porovnaní s ťažkými majú o niečo kratšiu životnosť. Sú to keramické a betónové škridly alebo . Ukladajú sa na debnenie opatrené hydroizolačnou fóliou.


Rozdeľujú sa podľa rôznych hľadísk a kritérií. S množstvom urobených striech s plechovou krytinou sa stretávame aj s ich poruchami. Používanie plechových krytín sa v poslednom období zvyšuje.


Najradšej by som dala škridľu (bramac), lebo viem, že je to kvalitná krytina, ale dom má rokov, je postavený v brehu a jedna časť je podpivničná a tá druhá nie.

Nahraďte klasickú strešnú krytinu za ľahšiu: . Lindab je najväčším výrobcom systémov z tenkostenných oceľových plechov v Škandinávii. Obchodná oblasť Profil predstavuje niekoľko základných skupín výrobkov, ktoré spájajú základný princíp a tím aj snahu o neustále zjednodušovanie stavebných procesov a prinášanie stále efektívnejších systémových riešení v. Strešná krytina je v dodávke už narezaná na mieru. Pri konštrukcii úžľabí, valbových striech a prestupov je ale nutné plechy strešnej krytiny narezať až na mieste montáže. Slovensko - strešný systém, strecha a strešné doplnky pre Vašu strechu. Ten najlepší strešný systém plechovej krytiny pre vašu strechu.


Jisté je, že plechová střecha se v našich zemích používá poměrně dlouho a stále to nevypadá, že by jí odzvonilo. Dříve šlo o prosté pásy pozinkovaného plechu, dnes už můžete koupit plechovou krytinu napodobující střešní tašky, která je zdálky od „pravé“ téměř nerozeznatelná. Právě vzhled je přesto .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba