Morske perly cena

Prívesok s perlou BC025YP-A najvyššia AAA kvalita. APGE001B najvyššia AAA kvalita. APLE100B najvyššia AAA kvalita. Prírodné morské perly sú veľmi vzácne a poväčšine sa predávajú na aukciách, naopak kultivované variácie sa pestujú predovšetkým v Číne, Japonsku, Vietname a na. Ceny takmer guľatých bielych alebo zlatavých juhomorských perál sa šplhajú do astronomických výšin, perly nepravidelných tvarov bývajú dostupnejšie.


Morské perly vo šperkárskom priemysle pochádzajú z umelých odchovov na perlových farmách, kde sa ich vývoj kultivuje.

Postup je podobný ako v prípadě riečnych perál. Morských perál je niekoľko druhov, každý druh má špecifické vlastnosti aj miesto kde sa prevažne chová. Perly Akoya – Najmenší z morských perál, ale . V zlatníctve sa používajú pravé morské perly alebo pravé sladkovodné (riečne) perly. Cena riečnych perál v kombinácii so striebrom a riečnou perlou je rádovo od EUR.


Pravé perly - šperky z pravých říčních perel původem z kultivovaných chovů v Asii. Těžko říct, ale určitě jsou perly krásné a jejich cena stále roste. Pro ty, kteří hledají možnost kam uložit peníze, se mohou stát vhodnou alternativní investicí.

Pro české drobné investory připadá v úvahu při investování do perel pouze šperk. Mořské i sladkovodní perly. Pravé mořské a sladkovodní perly se stříbrným i zlatým uzávěrem. Pravé sladkovodné perly si získali srdcia našich zákazníčok najmä v bielej, či romantickej ružovej farbe. Najžiadanejšie sú u nás práve v kombinácii so zlatom, či dokonca s diamantami.


O ich pravosti svedčí certifikát, ktorý pri kúpe obdržíte automaticky. Perly sa odlišujú veľkosťou, tvarom, farbou, hrúbkou vrstvy perlete, leskom, vzácnosťou a unikátnym miestom výskytu. Poznáme perly riečne sladkovodné, morské perly Akoya, perly južných morí, tahitské perly , Cortézove a conch perly. Opět velmi záleží na kvalitě konkrétní perly. Jsou-li porovnávány pouze perly vysoké kvality, budou mořské perly znatelně dražší.


Kultivace mořských perel je náročnější a nákladnější – zatímco sladkovodní perlorodka pojme běžně až jader, do mušle Akoya lze vložit maximálně jádra. Netrvalo dlouho a perly paní Ilony se dostaly k nám, abychom porovnali, zda se naše perly k jejímu náhrdelníku z mořských perel budou hodit. V každém případě zaplatila paní Ilona za svou důvěru a neinformovanost vysokou cenu. Pokud kupujete perly mořské , chtějte znát přibližnou tloušťku vrstvy jejich perleti.


V dnešní době na trhu zcela dominují sladkovodní perly obarvené do celé škály odstínů (tato z hlediska ceny velmi podstatná úprava je v drtivé většině případů zatajována) a bývají označovány různými termíny, často i jako hodnotnější mořské odrůdy. Náušnice pravé mořské bílé South sea mabe perly E269. V stredovekej Európe boli perly tiež obľúbené, ale museli to byť perly prírodné – z morského dna, pretože tajomstvo produkcie umelých perál ešte nebolo objavené.

Keďže išlo o veľmi nebezpečný odlov,. Ceny perál závisia od uvedených mnohých faktorov, a preto sú rôzne. V zásade ale možno povedať, . Opäť veľmi záleží na kvalite konkrétnej perly. Ak porovnávame iba perly vysokej kvality, budú morské perly výrazne drahšie.


Kultivácia morských perál je náročnejšia a nákladnejšia – kým sladkovodná perlorodka pojme bežne až jadier, do schránky mušle akoya je možné vložiť maximálne jadrá. Přírodní mořské perly jsou velice vzácné a povětšinou se prodávají na aukcích, kdežto kultivované variace se pěstují především v Číně, Japonsku, Vietnamu a na Tahiti a rostou od. Ceny téměř kulatých bílých nebo zlatavých jihomořských perel se šplhají do astronomických výšin, perly barokních tvarů bývají dostupnější.


Medvídek osazený zirkony zlacený 18k růžovým zlatem. Kúzlo tahitských perál spočíva v ich luxusnej a veľmi pôsobivej temnej farbe. Tieto perly nadobúdajú nevídaných až exotických odtieňov. Cenu velké perly ale může citelně snížit nedostatečná kvalita ostatních parametrů.


Velikost kulatých sladkovodních perel se pohybuje od mm do mm.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba