Špic pes

Pôvodné určenie, rodinný pes , spoločník. Terajšie určenie, rodinný pes , spoločník. Tento společenský pes je stále živý, velice ostražitý, hravý, mimořádně učenlivý a proto snadno . Hladká, hustá dlhá srsť.


Na labkách a na tvári ma krátku srsť.

Vlastnosti vlčieho špica : je ostražitosť, breše veľa a často, nehryzie, nedá sa chytiť cudzími. Vlčí špic je užitočný rodinný domáci a ideálny strážny pes. Je obľúbeny na dedinách ako st. Podobné psy jestvovaliuž niekoľko sto rokov pred naším letopočtom, ako svedčia mnohévyobrazenia z antických čias.


Sú na nich psy s typickými znakmi špica :špicatý ňucháč, chvost zakrútený nad chrbtom, vzpriamené uši. Niektorí autori dokonca tvrdia, že kostrové nálezy . Teacup po anglicky znamená „čajová šálka“ – a skutočne sa tento pes vojde do väčšej čajovej šálky. Svojou povahou sa veľmi nelíšia od ostatných malých plemien.

Sú živí, inteligentní, a radi sa učia, . Stredný špic má dlhú, rovnú kryciu srsť a hustú podsadu. Srsť má samočistiacu schopnosť, opateru si vyžaduje najmä v období pĺznutia. Po vlčom špicovi je to tretie.


Historie Špic je jedním z nejstarších dodnes chovaných plemen psů. Archeologické nálezy zbytků koster původních špicovitých psů na území Švýcarska a Německa jsou datovány do doby před pěti tisíci lety. Tito psi byli nazvání psy rašelinnými. Vyobrazení špiců na různých hliněných a keramických nádobách ukazují, . Ponúkam na predaj týždňové šteniatko trpasličí špic oranžový , psík odčervený, zaočkovaný.


Trpasličí špic oranž predám. Predám oranžových špicov trpasličích, 6týdnových, zaočkovaný, odčervení. Hodně majitelů špiců to zná. Po otázce, co že to mají za krásného pejska, a odpovědi, že je to špic , následuje něco jako Jé, toho měla moje babička, bílého, na dvorku.


Vás postará a bude Vaším milým společníkem. Zvláště ho dráždí cizí lidi a jiní psi. Německý špic malý je velmi pozorný pes , kterému nic neunikne.

Ovšem ke svému pánovi je velmi milý a velmi ho miluje. Každý zkrátka ví, že špic. Na každého návštěvníka však špic.


Stredný nemecký špic je roztomilý pes strednej veľkosti, pre ktorého je charakteristická, rovnako ako u iných veľkostných rázov špicov , bohatá srsť odstávajúca od tela. Japonský špic versus německý špic. Budí elegantní a ušlechtilý dojem. Má ostře špičatý čenich a stojaté uši ve tvaru trojúhelníku.


Za více než sto let se původní pomořanský špic úplně změnil. Změnila se jeho srst, postavení nohou, chůze. Dnes je to úplně jiný pes. Pomeranian je velmi společenský pejsek.


Miluje lidi a chce jimi být . Je to ale také velmi dobrý hlídač, protože je velmi učenlivý a oddaný svému pánovi. Chovatelka tvrdí, že špic je pes pro jakéhokoli člověka, který žije běžným životem a potřebuje tvorečka, s nímž si může „povídat“ a s nímž může relaxovat. Podle vkusu si vybere barvu a podle podmínek velikost, protože větší pes potřebuje víc pohybu.


Pro venkovní žití jsou ale . Tímto dovozem ovlivila dramaticky popularitu pomeranianů nejenom v Anglii. Královna Victorie se zasloužila . Spitz dog, nebyli známí. Povaha, Pozorný, živý a . Rozne archeologicke nalezy a vykopavky kostier naznacuju, ze s clovekom zijuci ,, pes domaci,, sa vyvinul pred 15. Nemecký špic velký: černé, hnědé, bílé.


Spic je jedna z najstarsich psich ras na svete. Patri k povodnym typom psov (primitivne psy), ktorych korene siahaju az do Doby kamennej - ( pes raselinny.) Tieto psy .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba