Pravé perly ako spoznať

Aj keď na prvý pohľad môžu umelé a pravé perly vyzerať úplne na rovnaké, pomôžeme vám naučiť sa tieto rozdiely rozoznať. Vizuálne – perleť pravých, prírodných perál krásne dúhovo odráža svetlo. Umelé perly majú lesk ako sklené alebo plastové guličky.


Na povrchu pravých perál, akokoľvek . Niekedy perly nemusíme dlho prezerať, aby sme poznali, že sú umelé.

Ako rozpoznať pravé perly. Najčastejšie ich prezradí nereálna veľkosť alebo farba. Na fotografiách porovnávame umelé (nezauzlíkované) perly s morskými perlami Akoya. Pravosť perál, u ktorých si nie sme istí, potom môžeme spoznať : . Skúmajte perly na dostatočnom svetle.


Odraz svetla v pravých perlách je dúhový, v nepravých je sklenený. Drahé od levnějších ani pravé od umělých často není lehké rozeznat, a tak se může stát, že se necháme ošidit a pořídíme si předražený, i když na pohled pěkný šperk.

Před nákupem je proto dobré nasát . V takovém případě byly perličky vzaty ze šňůry perel, což je levnější. Perly zakoupené v páru do náušnic jsou dražší a bývají provrtány jen částečně. Všímejte si i toho, zda je perla přilepena precizně a zda není vidět přebytečné lepidlo. Někdy perly nemusíme dlouho prohlížet, abychom poznali, že jsou umělé. Pravé perly mají specifický lesk, umělé perly svým leskem připomínají . Nejčastěji je prozradí nereálná velikost nebo barva.


Na fotografiích porovnáváme umělé (nezauzlíkované) perly s mořskými perlami Akoya. Pravost perel, u kterých si nejsme jisti, pak můžeme poznat : . Dostali jste jako dárek perlový náhrdelník? Ahojte, u delší dobu jsem toužila po perlách, samozřejmě né pravých, ale chtěla jsem si pořídit nějaké slušné napodobeniny, třeba Jablonex.


Existuje jednoduchých triků, jak na to. No ale teď jsem dostala perly od babičky, která je dostala od své velmi zámožné tety kdysi k narozeninám, ale v životě je neměla na sobě. Zajímalo by mě, zda jsou . Jak poznat pravou perlu.


Nebo jste nějaké perly zdědili?

Chcete si koupit nějaký perlový šperk? V tomto článku se dozvíte, jak snadno zjistit, zda jsou vaše perly pravé , nebo falešné. Po jeho přečtení už se vám nikdy nestane, že byste.


Náhrdelník na fotografii z dokonale kulatých obrovských perel je proto evidentně umělý. Ne vždy je však určení pravosti perel tak snadné, jako v tomto případě. K určení pravosti perel použijte několik způsobů určení pravých perel. Určitě nedoporučujeme, abyste perly kupovali . AKO SPOZNAŤ PRAVÉ PERLY ? Original perly Vám prináša sladkovodné kultivované perly, ktoré v žiadnom prípade nie sú imitáciou pravých perál! Ak Vás však zaujíma ako sa dá rýchlo a jednoducho určiť pravosť perly, predstavujeme Vám niekoľko praktických rád.


Perly boli objavené už v staroveku a preto mali ľudia . Poradíme vám, jak poznat pravé perly od obyčejných korálků. Nebojte, není na tom nic složitého. Pravé prírodné perly však majú pri podrobnejšom preskúmaní malé . Prejdite po nich zubami. Pokiaľ cítite nerovnosti a hrbolčeky, tak sú pravé.


Pokiaľ sú celé hladké či dokonale guľaté, máte v rukách nepravé perly.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba