Pokuta za folie na prednych oknach

PRE VŠETKYCH: Akekolvek folie alebo kalenie na prednych oknach je ZAKAZANE pokial to nie je tonovanie z vyroby. Netreba zbytocne robit zo seba frajera a nebudete sa musiet bat a platit pokuty. Kedysi mali policajti v pazi jemne folie na.


Folie na predných oknách. Fólie na oknách či stmavené svetlá. Policajti môžu zobrať doklady od. Treba mať dokla uviedol Dolanský. V Českej republike môžu mať vodiči tmavé fólie aj na predných oknách , u nás nie.


Vozidlo je prihlásené do nejakej . Najmä v lete si mnohí vodiči nevedia vynachváliť zatemňovacie fólie na oknách auta. Ich použitie je však obmedzené. Mnohí vodiči, najmä tí mladší, by chceli mať tmavé fólie na všetkých oknách auta. Predpisy však tónovacie fólie na predných a predných bočných sklách nedovoľujú. Nemáte sa koho spýtať na cesty, premávku, dopravné alebo technické kontroly, pokuty , pohonné látky?


Spýtajte sa v Poradni alebo píšte . Re: legálne fólie na predné bočné sklá. Nikto z nas nevie ake folie ti ponukli a myslim, ze odpoved si dostal v mojom prispevku. Bezpečnostné fólie slúžiace na ochranu proti prerazeniu skla je možné použiť na všetkých oknách vo vozidle okrem čelného skla. Umiestnenie fólií , dodatočné tónovanie skiel a vykonávanie úprav zasklených plôch, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca okrem zatemňovacieho pásu podľa odseku písm.


Dostanete mastnú pokutu a budete to ich musieť dať dole aj tak. Jediné čo si môžete na predné bočné sklá namontovať sú priehľadné bezpečnostné fólie. Aj keď vás neubránia pred slnečným teplom , niektoré neprepúšťajú UV a slnečné žiarenie nepoškodzuje interiér auta. Priatelia opäť musím reagovať, aby ste niektorí boli v obraze. Povolenie vydáva Ministerstvo dopravy pôsť a telekomunikácii, Min.


Polícia iba kontroluje a rieši uvedené priestupky, nevydáva žiadne potvrdenia ani povolenia ani neviem čo. Mám na oknech fólie , nedostanu za to pokutu ? V horkých zemích je naprosto běžné, že okna pokrývá fólie tmavá jako uhlí. Kdo chce vidět při couvání aspoň něco, nechává si v nich vyříznout růžky u zpětných zrcátek. Když ho pak na silnici zastavila policejní hlídka, vyhodnotila je jako příliš tmavé a nesplňující normu.


Překvapený řidič dostal za přestupek pokutu , kterou zaplatil. Vzápětí se obrátil na právníka. V krajine galského kohúta vodičom hrozí pokuta 1eur za jazdu s tmavými sklami na predných bočných sklách.


Nezáleží na miere zatmavenia. O pokute rozhodne policajt na základe toho, či vidí posádku v aute, alebo či môže vidieť cez vozidlo. Prijali to ako potrebné bezpečnostné opatrenie, aby policajt . Ak su u nas zakazane folie na prednych oknach , tak nech to plati aj na zahranicnych rovnako ako na domacich. Ved ma na vyber, bud necha znacky, alebo nech ich odstrani na miste. So mnou sa tiez nikto nebavi v zahranici a pokutu kludne poslu aj na SR.


BTW zakaz pouzitia folie na prednych oknach neplati pre auta PZ. Právě příliš tmavá skla byla zřejmě příčinou loňské tragické nehody u Obědovic na Královéhradecku. Jaké pokuty a postihy hrozí?


Ve správním řízení vám hrozí za propustnost nižší než pokuta 5–tisíc Kč nebo zákaz řízení na 6–12 . Na webstránkach Ministerstva vnútra SR je jasne definované, že autofólie alebo dodatočné tónovanie skiel nesmie byť inštalované na predných bočných sklách ani na čelnom skle motorového vozidla. Ani jeden typ fólie alebo tónovania nie je pre použitie na týchto sklách schválený. Jožynek : nalepit ich nalepi ale nemoze, lebo sa davaju stitky pod foliu s cislom.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba