Plech corten

Corten je originálny prírodný materiál odolný voči poveternostným podmienkam. Dozrieva časom, tak ako dobré víno a patina na jeho povrchu mu dodáva jedinečný vzhľad nezameniteľnej farby. Kto ho spozná, ten si ho zamiluje… tak, ako sme si ho zamilovali my! Oceľ nekonvenčná a prefíkaná ako líška, buď ju nenávidíte, . COR-TEN (též Corten ) je speciální druh oceli, který je schopen odolávat povětrnostním podmínkám.


Jedná se u skupinu ocelových slitin, které zamezují vzniku atmosférické koroze.

Na Corten tudíž není nutné používat nátěrové hmoty. Například pokud je Corten plech několik let vystaven povětrnostním vlivům, získává jeho . Známa pod obchodnou značkou CORTEN. Rozlišujeme typy ocele Corten : A-B-C, každý typ má rozličné charakteristické vlastnosti, špecifickú hrúbku a použitie. Pri používaní ocele odolnej voči poveternosti je dôležité, aby projekt umožňoval dostatočné vetranie na zadnej strane plechu a tým sa predišlo korózii.


Architektonicky působivá a trvanlivá patinujíci ocel Cor-Ten pro fasády, fasádní produkty. Cor-Ten je přírodní ocelový materiál s přirozenou masivní patinou, která jedinečným způsobem postupně stárne. Při správném použití nabízí expresivní,.

Malovaný vzor na kovovém plechu povrch oživuje při pohledu zblízka. Výroba a montáž atypických prvkov z ocele, antikoru, mosadze a iných ušachtilých kovov podľa dodaných návrhov a projektov. Jsou-li vystaveny povětrnostním vlivům, získává jejich povrch stálou, charakteristickou a velmi působivou rezavou . Slitina nesla označení A 2( Cor-Ten A), novější druh je označován jako A 5( COR-TEN B) a A 6pro tenké plechy. Původní definice vágně požadovala „ podstatně lepší odolnost proti uhlíkatým ocelím, s mědí či bez“, po té už se pro „ odolnost proti korozi“ používá fyzikální výpočetní vzorec. Novým trendem fasádních obkladů se v posledních 10ti letech stal také obklad atmosfericky odolnými ocelovými plech , které se pod obchodním názvem COR- TEN ( corten ) užívají pro aplikace fasádních obkladů - kazety, pásy, desky,.


Více k materiálu Corten : Základní specifickou vlastností ocelí se zvýšenou odolností proti atmosférické korozi (tzv. patinujících ocelí) je jejich schopnost tvořit za vhodných atmosférických podmínek postupně . S antikoróznymi vlastnosťami, ktoré spomaľujú hrdzavenie, obsahuje tento rad kvalitné druhy, ktoré sú v mnohých aplikáciách lepšie, než vlastnosti iných konštrukčných ocelí. Pro tyto oceli je některými výrobci užíván obchodní název „ Corten “ nebo „Atmofix “). Plechy z těchto ocelí mohou být dodávány v provedení s ostřiženými nebo neostřiženými hranami. Administrativní budova ve městě Oulu, známá jako ekologický dům, vzbudila ve Finsku velkou pozornost. Příčinou je především fasáda v syté, rezavě hnědé barvě, která objekt městské správy výrazně odlišuje od jeho okolí.


Speciální ocel Cor-Ten však nebyla použita jen z estetických důvodů, ale . Weather odolný konštrukčné steel. The antikorózne vlastnosti ocele odolné proti poveternostným vplyvom, sú lepšie ako u iných konštrukčných ocelí v mnohých applications. The ocele s vlastnou ochranou: Hrdza vrstva na povrchu stáva tesný oxidová vrstva, ktorá spomaľuje priebeh corrosion.


Tloušťka: mm-2mm. Sháním cortenové plechy tl.

Dostal jsem zatím nabídku od české firmy (dovoz z Itálie), ale výsledná cena byla min. V bazarech jsou už všechny inzeráty, které jsem našel, neplatné. Corten neboli imitace rezavého plechu je v poslední době stále populárnější, zvláště u moderních objektů, které majitelé chtějí něčím ozvláštnit.


Lze koupit i plechový Corten , kdy se plechové pláty lepí na panel, ale cena je opravdu hodně vysoká. Tisk pomocí technologie DURA PRINT vypadá velice efektně a je . S 3JO W P, CORTEN (ATMOFIX). S 2JO W, CORTEN (ATMOFIX).


Otevírací doba - upozornění.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba