Ako odstranit graffiti

Systém SCALP umožňuje odstránenie graffiti, sprejov vrátane tieňov vnútri materiálov. Možno nimi odstrániť graffiti , spreje rôzneho pôvodu - sprejové farby, fixky alebo zvýrazňovače. Představte si, že se vrátíte z dovolené, příjemně naladěni, plni krásných zážitků a najdete svůj dům poničený „útokem“ sprejerů.


Jaké pocity ve vás tato představa vyvolává? Vsadíme se, že příjemné ne. A takové pocity dennodenně zažívají desítky i stovky majitelů nemovitostí.

Graffiti je jednou z odnoží moderního pouličního umění, avšak pokud se nápisy, obrazce a různé další výtvarné výjevy objeví na zdi domu, kde rozhodně nemají co dělat, jde veškeré případné pochopení a obdiv stranou. Není se ale čemu divit , vždyť následovné pokusy o odstranění vyžadují čas a peníze. Sparvar odstraňovač graffiti má jednoduché použitie 1 účinok.


VŠESTRANNÉ POUŽITÍ UBROUSKŮ PRO ODSTRANĚNÍ GRAFFITI Univerzální Ubrousky jsou vhodné pro. Graffiti -art neboli umění grafity vůbec jako umění nezačínalo. Poprvé se objevilo už začátkem dvacátého století v USA ve formě značek, kterými si na zdech domů značkovaly gangy mladistvých Afroameričanů svá teritoria.


Pak dlouho nic a potom v šedesátých letech ruku v ruce s výrobou barev ve sprejích . Pomer nákladov na grafitti medzi sprejermi a tým, kto musí ich umelecký počin odstrániť , je úplne neporovnateľný.

Graffiti nikdy nelze odstranit bez poškození fasádního nátěru. Zatiaľ čo sprejer utratí za farby maximálne niekoľko stoviek eur ročne, v zahraničí sa za rovnaké obdobie použijú na odstránenie graffiti až takmer eurá na jedného daňového poplatníka. Sprej na naleptanie a vyčistenie čmáraníc a graffiti pre väčšinu bežných typov farieb a lakov.


Použitie je možné na takmer každom povrchu, ako napr múry, tehly, kameň a betónové povrchy, mramor -, asfalt -, sklo - kovové a drevených povrchov. Povrchy natreté nátermi málo odolnými proti umývaniu, ako sú priedušné nátery alebo nátery na báze vápna, nemôžu byť upravované ochranným náterom, keďže prípadným umývaním graffiti by sa mohla odstrániť aj vrstva náteru. Vyrábí ji například firma Stachema a jmenuje se Barbakan.


Prodává se litrovém balení v tekuté konzistenci, stojí necelých tři sta korun a vystačí na pět až osm metrů čtverečních plochy, říká Michal Sláma z hobbymarketu Bauhaus. Upozorňuje, že před nanášením je třeba pečlivě odstranit z fasády prach a . Bez jejich předchozí aplikace je prakticky nemožné odstranit graffiti a současně nepoškodit povrch fasády. Ochranné nátěry obsahují složky (např. vosky, akrylátové a silikované polymery atd.), které zamezí pronikání nastříkané barvy hlouběji do fasády, sníží přilnavost barvy k povrchu fasády a tím usnadní . Graffiti Safewipes, v slovenskom preklade “Obrúsky pre spoľahlivé odstránenie graffiti ”, boli vyvinuté našou partnerskou spoločnosťou v Spojených štátoch amerických. Táto spoločnosť má dlhodobé skúsenosti s tým, ako odstrániť diela sprejerov v celých mestách Obrúsky Graffiti Safewipes sú najnovšou . V prípade niektorých typov povrchov ušľachtilých materiálov, ako je mramor, teraco, žula, prírodný kameň a pod. Po odstránení graffiti zostávajú na niektorých miestach tiene, ktoré sa ani po opakovaných pokusoch nedarí odstrániť.


Poškodzuje niektoré plasty, hlavne polystyrén, polykarbonáty. Odstraňuje dechty, lepidlá, laky, asfalt a rôzne farby a nátery. Výrobok je veľmi pomaly prchavý.

TRIPUR - G: Gélovitá, hustá forma . Zde rozhodně doporučujeme použít speciální přípravky k tomu určené. Nejčastější chyba je totiž když na graffiti použijete tzv. Následky jsou pak katastrofální, jelikož mixem nevhodných přípravků se graffiti v. Postup odstránenia graffity. V týchto prípadoch je nutné povolať ďalšiu odbornú firmu, napr. Pri fasádach a štruktúrovaných omietkach je potrebné dopredu . Současná legislativa chápe dle trestního zákona graffiti jako projev vandalství a je možné postihnout sprejery odnětím svobody až na rok, případně je udělena vysoká pokuta a přikázána náhrada škody.


Tento fakt ale sprejery naopak iniciuje k udržování a rozšiřování své subkultury a většímu šíření graffiti. Nanešťastie často sa tam takto ocitnú práve aj neveľmi pekné kresby a tiež vulgárne nápisy. Situácia je vtedy omnoho vážnejšia a je potrebné riešiť, ako takéto graffiti odstrániť. Väčšina ľudí má však v mysli neustále zafixované, že odstránenie graffiti je extrémne drahý proces. Takmer nemožné je to zo savých podkladov, ako sú omietky a brizolity, kde si v rámci čistenia situácia často vyžaduje obnovu fasádneho náteru.


Odstrániť graffiti nie je vždy jednoduché. V takýchto prípadoch je dôležité odstrániť graffiti do takej miery, aby neprerazili cez obnovený náter a aby sa nezhoršovala ako kvalita .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba