Calvados vs jablkovica

Rozdíl mezi výrobou jablkovice nebo calvadosu spočívá v tom, že jablkovice vzniká destilací a rektifikací prokvašené jablečné drtě, zatímco calvados vzniká destilací a rektifilací cidru, neboli jablečného vína. Výroba calvadosu má svůj původ ve Francii a tradice výroby tohoto nápoje se odhaduje na více . Inde vyrobené pravé jablkové destiláty, aj kvalitatívne porovnateľné, môžu v názve používať iba odvodeniny od slova „jablko“ - v slovenčine je to jablkovica. Saccharomyces cerevisiae.


Najjemnejší jablkový destilát za získava z jablčnej šťavy – pridávanie cukru za účelom zvýšenia výťažku etanolu je pre výrobu pravých ovocných destilátov neprípustné.

Někdy se používají sudy , kde roky před tím zrálo portské- z čirého ostrého destilátu tady vyzraje medově aź jantarově zbarvená tekutina, která se, je-li calvados špičkový vyrovná nejlepším koňakům. Nemyslím tím nějaké ušmudlané komerční koňaky MArtel, . V pamäti Podobné Preložiť túto stránku 9. Kamil Kutina z pálenice v Radlíku ví, co je dobré. Jaký je rozdíl mezi jablkovicí a calvadosem?


Jablkovice je klasická čirá pálenka. Pravý calvados by navíc neměl být z kvasu z rozmělněných jablek, ale z moštu, respektive z . Ideální by samozřejmě bylo dát kalvados do dubového sudu ale v malém se to údajně dá udělat takhle.

Svět si přeje být klamán a taková story o jablkovici vyzrálé v sudu. Názory môžu byť rôzne, ale pravda je taká, že výsledný produkt – ovocný destilát bude kvalitný jedine z dobre pripraveného kvasu. V pálenici Vám takýto kvas vieme spracovať do kvalitného destilátu vďaka pokrokovej technológii a mnohoročným skúsenostiam gestorov pálenice, . Výroba tohto typu destilátu je u nás realizovaná destiláciou jablkovej šťavy zo zmesi jabĺk a jablkového kvasu. Pokiaľ je vyrobený z ovocného muštu odrody jabĺk Golden Delicius, je vo Francúzsku ale aj v iných častiach Európy známy pod menom Calvados. Jablečná pálenka, která zrála po dobu tří let v dubových sudech.


Pálení ovocných kvasů patří v Česku k tradičním způsobům zpracování ovoce. Zejména na Moravě najdete téměř v každé vesnici pěstitelskou pálenici, která má napilno hlavně na podzim, ale často i během léta. Splynutie sily a jedinečného charakteru tohto nápoja vytvára harmonickú chuť a vôňu s obsahom alkoholu. Pravý destilát s označením “Kosher”, ktoré si získal vďaka výrobe podľa najprísnejších kritérií.


Výsledkom je výnimočný produkt pre výnimočné chvíle. Posielame aj do zahraničia, viac info v sekcii DOPRAVA. Vyrába sa zo zmesi rôznych odrôd jabĺk pestovaných v Pays d'Auge v regióne Normandia.


Chuť zrelých jabĺk dopĺňa jemný nádych mandlí, dreva a vanilky, ktorý získava pri dlhoročnom zrení v dubových sudoch. Tento calvados bude na každej oslave okamžite . Také to bylo mnohem sladší než jablkovice se širší paletou vůní i chutí.

Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados , ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek!


Tovar objednaný z nášho webu dodávame momentálne iba v rámci Košíc. Calvados Busnel patrí medzi najlepšie brandy na svete.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Drevený strop skladba