Ako izolovať podlahu v starom dome

Vaša otázka: Chystáme sa rekonštruovať starší rodinný dom , a keďže sme mali nepríjemne chladno od podlahy , chceli by sme ho odspodu zatepliť. Viete nám poradiť, ako by sme mali postupovať a aké materiály sú najvhodnejšie? Na návrh vhodného riešenia sú potrebné podrobnejšie informácie.


Nenašla som tu konkrétny postup pri robení podlahy v starom dome. Kúpili sme domček, kde je nejaká časť z nepálenej tehly. Tiež by sme chceli dať len makadam, pomedzi trámy minerálnu vatu alebo inú izoláciu a tiež len palubovku.

Dom je suchý a 1rokov krásne fungoval . V našich mestách a obciach sa nachádzajú stovky domov, ktoré už majú svoj vek. Mnohí majitelia starších domov tak raz musia riešiť aj rekonštrukciu. Možno aj vás čaká onedlho výmena podlahy.


Vybratie podláh a ich znovu-vybudovanie je však až príliš zásadná vec. Najmä je nutné pripraviť sa na to, . Povodná podlaha je vcelku rovná a na nej je položené linoleum, no nie je odizolovaná proti vlhkosti. Na tento betón potrebujem pravdepodobne dať ipu a zaliať ju ešte.


Renovace podlahy - Duration: 1:57.

KoolForm stamp za 40€ Vzor. Najhoršie je zatepľovať a izolovať podlahu v starom rodinnom dome. V tomto prípade nastávajú problémy najmä s hydroizoláciou, takže pred samotným zatepľovaním podlahy sa treba pozrieť na odizolovanie muriva ako aj základov, aby vlhkosť neprenikala do priestoru pod budúcim zateplením. Ako izolovať podlahu chalupu . Jinak vlhkost v domě určitě bude, nedělám si iluze.


Na druhou stranu, stávající podlahy s nějakou primitivní hydroizolací(asi ipa) nezpůsobují viditelný posun vlhka do zdí. Dům je obývaný rekreačně. Chci udělat prkennou podlahu na sucho, bez betonování s vědomím,že to nebude 1 ideální a komfort . V dome s nezateplenou podlahou prichádzate zhruba až o tepla, ktoré práve tadiaľ uniká. Zateplenie podlahy v takomto prípade predstavuje nástroj, ktorý sa sám ponúka.


Ešte pred tým, než sa do neho pustíte, je potreba zodpovedať si niekoľko otázok. Problém totiž vraj spočíva v tom, že na starých domoch bez horizontálnej hydroizolácie sa vlhkosť odparovala aj cez podlahy. Je to komplikované, ale možno by to pomohlo, keď človek nemá peniaze na komplet podrezanie, či iné nákladné izolovanie od vzlínajúcej vlhkosti.


Chystám sa zatepliť podlahy na starom dome , ktorý prácne rekonštruujeme. Moja otázka je, čo dať medzi hranolky ako tepelnú izoláciu. Mám použiť sklennú vatu? Tam ale môže zvrchu zatiecť voda, čiže budem ju musieť prekriť . Kúrite v byte, dome , chate naplno no aj tak vám je od nôh zima?


Nezateplenou podlahou môže z domu unikať až tepla a okrem toho budete mať.

Jedná se o starý neodizolovaný dům,kde bývala dřevená podlaha ,teď tam chci udělat betonovou. Desky,trámy a hlínu jsem odtranil a teď mám z půlky podsklepenou část překrytou betonovými panely a druhá polovina je hlína. Nevím jakou skladbu podlahy zvolit,jestli izolovat nebo ne? Ak ste sa mnohí z vás rozhodli pre rekonštrukciu starých parkiet a zároveň aj vyhodiť škvaru, ktorá sa často nachádza pod drevenými podlahami najmä v panelákoch, tak určite ste narazili na otázku, čím by bolo najlepšie vyhodenú škvaru nahradiť. Možnosti moc nie je na výber, ale predsa sa musíte na . Netreba ale zabúdať na nevyhnutnú tepelnú izoláciu podlahy.


Podlahové kúrenie v starom dome. Vás čaká, ak ste sa už stopercentne rozhodli pre podlahové kúrenie do vášho staršieho domu ? V prvom rade je potrebné odstrániť existujúce podlahy. Koupili jsme menší domeček, suchý, bez plísně až se odhadce divil, v jakém je dobrém stavu.


Dobrý den, prosím o radu zkušenější. Zjistili jsme, že pod dřevěnými podlahami je pouze hlína a kamení. Hlína je úplně vyschlá, když v dnešním podzimním počasí strčíte ruku pod podlahu , necítíte žádný chlad. Múry sú 50cm, sú hrozne studené , podlahu tvorí len betón bez tepelnej izolácie. Vlhkosť okolo percent.


V zime kúrime krbovými kachľami, ktoré sú na chodbe v strede domu. Keď sa na jar prestane kúriť, tak v dome je pomerne zima a čím je vonku teplejšie, tým v dome. Asizoláciu podlahy chalupu .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba