Figy sadenice

Figy sú však nielen chutnou a výživnou poživatinou, ale i liekom, a to nielen plody, ale prakticky celá rastlina. Plínius napríklad tvrdil, že figy varené. BAUMAX, väčšinou sa jedná o odrody, ktoré sú pomerne odolné.


Občas sa ale v ponuke objaví . Figy , víno a datle boli význačnou potravinou dávnych obyvateľov východných oblastí Stredomoria. Pravdepodobne tak ako u datlí, zvyšuje sa hodnota fíg sušením, ktorá im zaručuje dlhú skladovateľnosť. Pestovanie fíg sa rozšírilo nielen do južnej Európy, ale aj ďalej až po Austráliu.


Dnešnými najväčšími producentmi fíg sú . Figovník sa pestoval vo voľnej pôde na južnom Slovensku, najmä v teplých vinohradníckych oblastiach, už v minulosti. Dnes ho možno pestovať v kontajneroch. Do voľnej pôdy vysaďte aspoň dvojročnú rastlinu, pretože v prvom roku po rozmnožení nemusí byť drevo dostatočne vyzreté a rastlina by mohla uhynúť.


Môžete ju zasadiť o desať až dvadsať centimetrov hlbšie, ako rástla v kontajneri. Bude tak lepšie chránená pred zamrznutím. Vysaďte ju na teplejšie . Plody figovníka najčastejšie kupujeme ako sušené, zlisované v malých balíčkoch , avšak niektoré obchodné reťazce už ponúkajú aj čerstvé figy.


Viete však, že si ich môžeme dopestovať aj u nás? Plody figovníka sú vhodné na priamy konzum, alebo spracovanie vzhľadom na to že čerstvé figy vydržia v chladničke maximálne dva dni. Pôsobia pri srdcovo- cievnych ochoreniach, málokrvnosti, únave, ako močopudný prostriedok i prostriedok proti zápche. Odvar fíg v mlieku sa používa na liečbu kašľa, . Popis: Jedlá figa je opadavý ker alebo malý strom s dekoratívnymi, veľkými, laločnatými listami. Odroda Brown Turkey rodí bohato a spoľahlivo.


Je to kultivar najčastejšie pestovaný vo Veľkej Británii a zrejme najvhodnejší pre jej klímu. Dobre odoláva chladu a rodí stredne veľké až veľké figy zvonkovitého tvaru. Je zaujímavé, že figy dokáže opeliť len jeden druh hmyzu, a to drobná osička hrnčiarka figová, ktorej vývoj sa odohráva vo vnútri spočiatku dutej figy , v ktorej i prezimuje. Táto zimnojarná úroda fíg dáva tzv. Letná a jesenná úroda však bývajú bohaté.


Bezplatná inzercia, sadenice figy predaj a inzercia. Vyberte si z množstva ponúk. Rastúce figy z sadeníc - najlepšou voľbou pre začiatočníkov. Kúpiť lepší rozmnožovací materiál v špecializovaných škôlkach - takže môžete posúdiť kvalitu sadeníc a uistiť sa, že ste ten správny druh rastliny. Na kmeň a konáre by mali byť žiadne stopy poškodenia škodcami a chorobami.


Predám dobre zakorenené figy ,ktoré Vám onedlho prinesú chutné plody. Možnosť pestovať na balkóne alebo v záhrade. Tento web používa k poskytovaniu služieb, personalizácii reklám a analýze návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Hodnotenie Otázky Moje inzeráty Pridať inzerát.


Teplota v miestnosti by mala byť aspoň ° C. Rastlina sa zvykne zvyčajne po 4- týždňoch a potom sa môže odstrániť prístrešok a vysadiť sadenice na samostatných hrncoch. Podobne figy vyklíčia zo semien, iba teplota v miestnosti by mala byť o 2-° C vyššia. Rezanie produkovať ostrý nôž. Hornej časti rezňov zostávajú priame, ale dno je vyrobené sklon a sú aplikované na niekoľko malých pozdĺžnych zárezov - korene v tomto prípade je vytvorená. Sekcie sú sušené na vzduchu ochladiť podmienok, kým stuhne Chýle (6-hodín).


Venovať trochu pozornosti do svojho nového “domáceho maznáčika”, a to je istý bude vám bohatú úrodu chutné užitočné ovocie. Sadenice obor priniesli so sebou, a od tej doby rastú na našom území a stabilne produkovať úrodu - s každým kríkom zbieranie tri vedierka jarabiny. Tu je len prístrešok schéma pre zimné muselo byť zmenené.


V každom prípade si pre istotu, ak by to nevyšlo, musím ešte pripraviť sadenice z mladých výhonkov. Figa sa rozmnožuje veľmi ľahko, tak verím, že nám to vyjde, v záhrade sme jej rezervovali najteplejší kút. Bratislavské figy spod Devínskej kobyly budú pomaly minulosťou, dúfam však a verím, že o rok, či o .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba