Ako izolovať podlahu proti vlhkosti

Betónová doska, izolácia proti zemnej vlhkosti , polystyrén alebo nobasil ,igelit, poter, a potom vrchná podlaha buď dlažba alebo plávajúca podlaha , pod plávajúcu podlahu sa dáva penová fólia. Ak poter vykazuje nerovnosti, tak sa dá ešte na neho nivelizaščná vrstva. Otvoriť, presušiť, na betón izoláciu proti vode, stačí pevnejšia fólia, ale prelepiť, penu a plávajúcu.


Druhý náter by sa mal naniesť do hodín (najneskôr do hodín) po vytvrdnutí prvej vrstvy. Pri izolácii proti kapilárne vzlínajúcej vlhkosti alebo zostatkovej vlhkosti v betónových podlahách alebo cementových poteroch treba naniesť náter v dvoch vrstvách kolmo na seba.

Treba dbať na dokonalé prekrytie . Je tvarovo stály, dobre odoláva vlhkosti , hnilobe a starnutiu. V prípade podlahy na teréne sa berú do úvahy vrstvy nad izoláciou proti zemnej vlhkosti. Odpoveďou je počiatočné meranie vlhkosti múru. Pri vyššej vlhkosti sa odporúča izolácia podlahy so zvýšením izolácie až do 1m .

V stavebníctve sa na izoláciu stavieb proti vlhkosti a spodnej vode používa celý rad rôznych materiálov, ktoré sa líšia svojimi vlastnosťami. Podlahu nad exteriérom je dobré izolovať v dvoch vrstvách, a to nasledovne: nad stropnou konštrukciou v interiéri pridať 1– 1mm a pod stropnú. Rozdielne vlastnosti hydroizolačných materiálov ovplyvňujú ich využitie pri izolácii stavieb. Dobrý deň, potrebujem prerobiť podlahy v starom rodinnom dome, no problémom je povodná podlaha , ktorú by som nerád vyhadzoval.


Táto informácia nám pomôže pri nákupe najvhodnejšej izolácie , ktorá môže byť pri nižšej vlhkosti i vo forme sanačnej omietky alebo špeciálnej fólie proti zabudovanej vlhkosti. Povodná podlaha je vcelku rovná a na nej je položené linoleum, no nie je odizolovaná proti vlhkosti. Na tento betón potrebujem pravdepodobne dať ipu a zaliať ju ešte. Podložka Platon Stop Originál zaručuje funkčnost.


Pokud je v objektu provedena na terénu dřevěná podlaha a není pod ní izolace proti zemní vlhkosti , může bez problémů fungovat i několik desítek let. Máte v baráku na podlaze vlhko, a potřebujete to nějak řešit?

Položíme- li však na dřevěnou podlahu podlahovou krytinu s vysokým difúzním odporem ( např. PVC, akrylátový nátěr apod.), ta bude bránit difúzi vodní páry . Podrobné vysvětlení problému: Jedná se o dům z 30. Ak vám do domu vniká voda z pôdy, zrejme vás čaká montáž izolácie proti zemnej vlhkosti.


Komplexná dodávka a montáž vybraných stavebných činností: hydroizolácie a špeciálne izolácie , tepelné izolácie , ľahčené spádové betóny na strechy a podlahy , práce HSV a PSV, sadrokartóny, zemné práce . Aby bola podlaha odizolovaná naozaj kvalitne, je potrebné začať izoláciou základov. Aby vám nebolo chladno od nôh a nehrozilo prenikaniu pôdnej vlhkosti , je potrebné každú stavbu opatriť izoláciou podláh. Stavebná chémia Remmers na izoláciu podláh je ľahko spracovateľná a odolná. Najkvalitnejšia tehla, najmodernejšia kuchynská linka či najdrahšia podlaha. Pre svoju novostavbu si vyberáte vždy to „naj“.


Dôležitou investíciou, ktorú na prvý pohľad nevidno, je kvalitná izolácia základov proti vlhkosti. Pred vodou a vlhkosťou ochráni všetko dôležité: Múry, podlahu , nábytok aj zdravie všetkých členov . Trápi Vás nevzhľadný alebo znehodnotený betón vo dvore, prerastajúca zámková dlažba burinou, či vypraskaná a odpadávajúca dlažba na terase? Hľadáte nešmykľavú a nádherne vyzerajúcu podlahu k bazénu?


Pozor, není ale pro vlhkost zcela nepropustný, je do jisté míry nasákavý a proto je nutné tam, kde jde o podlahu na terénu, pod ním mít hydroizolaci. Na toto všetko máme pre Vás riešenie – štrkový koberec. Správná izolace podlahy chrání interiér domu před vlhkostí , zabraňuje zbytečným tepelným ztrátám a zajišťuje vítaný pocit „nohou v teple.


Stejným způsobem se dají izolovat podlahy v přízemí u starších panelových domů nad nevytápěnými sklepy a průjezdy. Chystáte-li se izolovat a zateplit starou betonovou podlahu , může se to podařit, pokud máte k dispozici dostatečnou rezervu z hlediska její výšky. Chystám se izolovat podlahu sklepa a garáže chaty proti vodě, která pravděpodobně prosakuje ze studny umístěné cca m od stěny chaty.


Vlhkost začíná vzlínat po zdech. V posledním roce při vyšším stavu spodní vody se podlaha suterénu začala rosit a nyní je úplně mokrá. Pri rekonštrukcii je totiž potrebné odstrániť pôvodnú podlahu a často vykonať sanačné opatrenia, ktoré znížia vlhkosť – položte hydroizolačnú vrstvu.


Ak máte vyriešenú izoláciu proti zemnej vlhkosti a radónu, riešte ďalej už len úniky tepla. Studna není nijak zvlášť . Väčšinou sa na betónovú dosku s hydroizoláciou aplikuje .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba