Kotle na pelety diskusia

Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom kotla na pelety. Mám vytipované zatiaľ tieto možnosti a potrebujem sa rozhodnúť ktorý kotol. Skúste poradiť čomu sa vyvarovať a na čo si dať pozor. Dobrý deň, kúpili sme dom vo Zvolene, ktorý je vykurovaný kotlom na pelety , ktorý dáva teplo do radiátorov.


Akosi nám to žerie peliet viac ako nám hovoril predchádzajúci majiteľ. Takmer celý zásobník - vriec nám vydrží dni a to skoro pol dňa mame na termostate šetriaci režim na stupňov .

Raz za dni musi doplnit peletky ale inak sa netreba o to extra starat. Najprv sme uvazovali o kombinacii solar a plyn ale kedze je pociatocna investicia velmi vysoka a navratnost velmi nizka, tak najlepsie riesenie je asi peletovy kotol. Ale rada by som sa na tuto temu dozvedela aj ja nieco viac.


Ja by som Vas chcel poprosit o radu pripadne skusenosti s kotlom na pelety. Celkove zriadovacie naklady, ako to vychadza mesacne a ako vyzera celkova prevadzka. My ideme staviat bungalow,takze sa nam tam ten kotol nezmesti, planujem to dat do pristavby cc metrov od domu. Základným kritériom, ktoré ovplyvňuje určenie správneho výkonu kotla na pelety , sú tepelné straty objektu.


V zásade by mal byť výkon kotla o trošku väčší, ako sú tepelné straty objektu.

Tiež sme kúpili tento kotol a som zatiaľ spokojný. Máme ho od mája a okrem kúrenia ohrievame aj teplú vodu v bojlery 150l. Máme xterný zásobník na 350kg peliet , ktoré nám vydržia na cca dní. Nastavenie teploty kotla je na 70°. Kotle na drevené pelety a drevo.


Má niekto skúsenosti s kúrením na pelety a drevo. Plánujeme prestavať kúrenie z plynu na pelety. Prosím ak niekto má skúsenosti s týmto druhom kúrenia, napíšte svoj názor prípadne poraďte typ kotla.


Najekologickejšie vykurovanie pri nízkych nákladoch. Vysvetlíme vám, kedy sa kotly na pelety oplatia a kedy nie. Rozhodujú najmä priestorové podmienky, cena a dopravné náklady.


Nabídka je celkem bohatá. Zatím váhame mezi značkou Atmos a Verner, případně i jinou - necháme si poradit. Zajímalo by mně, jestli je provoz vašeho kotle po několika letech provozu bez problémů a případně jaké peletky spalujete. Co se týká pelet , registroval jsem . Vykurovanie drevnými peletami.


Pri rozmýšľaní o vykurovaní si treba premyslieť niekoľko vecí a to platí pre uhlie, plyn i pelety.

Tento rok si robime nove kurenie do rodinneho domu a stojime pred otazkou,aky kotol kupit. Mame povodny plynovy a chceli by sme ho skombinovat s kotlom na drevo,alebo pelety alebo nieco podobne. Existuju aj kotle na drevo(ATMOS),ktore maju zabudovane aj vykurovanie plynom.


Borovicové pelety mají v sobě obecně vyšší obsah smůly. Oproti smrkovým čistým Avykazují se vyššími teplotami při hoření, a vyšší kouřivostí, nicméně tyto vlastnosti Borovice namají vliv na chod . Agropelety (alternatívne, slamené) sa nedajú zmysluplne použiť v bežnom kotly na pelety ! Uhlia je dosť a automatický kotol na uhlie má lepšie spaliny ako atmosférické kotly na drevo. Ani podľa komína sa nedá poznať, že sa kúri uhlím. My sme s manželom rozhodli, že si dáme urobiť duálny kotol - plyn a drevo a teraz po čase sa to ukazuje ako rozumné riešenie.


Pred kúpou samotného kotla na biomasu by sme si mali odpovedať na otázku, aký druh biomasy budeme na výrobu tepla používať. V súčasnosti môžeme na trhu nájsť najmä kotly na spaľovanie drevných peliet alebo brikiet a kotly so systémom splyňovania dreva. Výhodou peliet je, že majú obsah vlhkosti . Kotol na pelety a drevo Enviro PM 25. Ako lacno a efektívne prerobiť starý kotol na plne automatický kotol na pelety. Nové emisné normy, komfort spojený so zabezpečením tepla v dome, a v neposlednom rade aj cena nás stále nútia hľadať alternatívy vo vykurovaní.


Jedným veľmi výhodným riešením je aj prerobenie starého kotla na kotol na. Sk - krb na kusové drevo, komín 100tis. Sk - rekuperácia s núteným vetraním 100tis. Nové náklady budú: - krb na pelety , komín s rozšírením na teplovzdušný rozvod vykurovania a jednoduchou .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba