Kolko stoji rekonstrukcia stareho domu

Dobrý deň, v najbližších dňoch sa staneme majiteľmi tehlového domu postaveného v r. Rozhodli sme sa že dom budeme prerábať a robiť k nemu prístavbu rozmerov 10x4m (prízemie plus 1.poshodie). Chcela by som sa spýtať či tu je niekto, kto by mi vedel povedať odha koľko nás taká . S moznostou pozemok prikupit podla vlastnej vole. Spodna cast je dana prieckami, ale naozaj rozumne.

Vrch je cely otvoreny zatial bez prieckovania, cize mame volne ruky. Ak by som kupoval pozemok na tom . Nový dom alebo rekonštrukcia starého. Rekonštrukcia domu - Rekonštrukcia starého domu. Koľko stojí búranie starého domu ? Náklady na kompletnú rekonštrukciu domu - Rekon. Tabulkova cena rekonstrukcie vychadza podla architekta a rozpoctara na 150- 180.


Projekt neobsahuje zatial polozky interieru ako je krb, kupelna, kuchynska linka a pod.

Teplotechnicke vypocty uvazuju zateplenie od vrchu az pod uroven suterenu ( aj cez travertinový sokel, viz obrazok ) – Neopor . Bez odborného cenového odhadu rekonštrukcie ešte pred kúpou, je kúpa rizikom. Myslieť si neznamená mať istotu, že cena za rekonštrukciu bude výhodná. Ak chcete dom zbúrať a na jeho mieste postaviť dom nový, nasledujú zbytočné náklady na zbúranie a odpratanie stavebného odpadu na smetisko.


Keďže Lenka zastáva názor, že pri zariaďovaní nie je najdôležitejšia cena , ale držať sa jedného štýlu a pekne zladiť farebnosť, nekupovali do domu drahé vybavenie. Veľmi často sa ľuďom stáva, že ich rekonštrukcia staršieho domu stála oveľa viac, ako keby boli postavili nový! V poslednej epizóde Nové bývanie sme hľadali rodinný dom so záhradou v Nových Zámkoch pre mladú rodinku. Rodinný dom mal mať okrem záhrady dve až tri detské izby, spálňu a mohol byť pokojne aj starší, noví majitelia boli otvorení aj možnosti rekonštrukcie. Vrchný strop na nový domov mali . No latka o rozmere 3x5x9mm stoji 6€.


Vypočítajte náklady na prestavbu. Ceny kompletnej prestavby. Vyplňte rozmery miestnosti, a rozlohu Vám automaticky vypočíta. Zadajte rozmery okien, nasledne vyberte, čo chcete prestavať a dostanete k orientačnej cene prestavby. Jednotné ceny materiálu, a práce môžete zmeniť.


Veď keď si k tomu sadnete a urobíte si nejaký predbežný plán rekonštrukcie ,čo je prvoradé urobiť, koľko to bude stáť.

Dom je pod strechou a prerábať si môžeťe pomaly a postupne. Veď nemusíte všetko urobiť za rok. Ja som kúpil pred rokom starý domček z nepálenej tehly a ani ma nenapadlo ho búrať. Exteriér aj interiér domu bol postavený v tom istom čase.


Výzvu udala majiteľka, ktorá povedala: „Neviem si to vôbec predstaviť, či sa s týmto dá ešte niečo spraviť. Týmto prehlásením udala smer a rozsah . Zdravím všetkých, rád by som sa spýtal aspoň približne na cenu projektovej dokumentácie pri rekonštrukcii hlineného domčeka (vek cca rokov). Neviete či je lepšie prerobiť starý dom po rodičoch, alebo ísť do nového? No tou najväčšou závadou môže byť práve cena. Majitelia si veľmi dobre uvedomujú.


Poslednou možnosťou je, že rekonštrukcia starého domu nepresiahne cenovo kúpu úplne nového. A ak náhodou rozmýšľate . Prestavbu rokov starého rodinného domu - a to ihneď. Vzhľadom na vek babičky, ktorá sa už nedokázala o rodinný dom starať, sme museli urobiť rekonštrukciu v krátkom časovom úseku, aby sme sa mohli čo najskôr presťahovať.


Rozhodol som sa nazhromaždiť čo najviac informácií pred zahájením stavby, najlepšie . Podrobne preskúmajte technický stav a neváhajte zavolať človeka, ktorý tomu rozumie lepšie ako vy. Cena odborného posudku je minimálna v porovnaní s riešením problémov, ktoré sami prehliadnete,“ hovorí Martin Mihály. Samozrejme, je rozdiel, keď prerábate starý byt zo 40. Voľných pozemkov časom ubúda. Jednou z možností ako k nemu prísť je kúpiť starý dom a zrekonštruovať ho k obrazu svojmu.


Technicky stav rodinného domu a cena rekonštrukcie domu. Zdedený dom po rodičoch či starých rodičoch síce poteší, no niekedy môže byť na príťaž. Dom stojí na tak malom pozemku, že keby ste ho zbúrali, nebolo by možné tak veľký dom znovu postaviť kvôli vyhláškam.


Odsuniete v pivnici starý regál a zistíte, že vďaka zlej izolácií Vám zateká k múrom a vplyvom počasia a zimy začali múry praskať? Ako zistím koľko stojí práca?

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba