Subkutánna injekcia aplikácia

SUBKUTÁNNA (SUBDERMÁLNA) INJEKCIA (s.c.). Intramuskulárna injekcia (i.m.) - identifikácia miesta vpichu, metódy dezinfekcia miesta vpichu, technika aplikácie , aplikácia injekcie metódou Z –traktu, komplikácie i. Intravenózna injekcia (i.v.) - miesta vpichu, posúdenie pacienta pred aplikáciou i. Počas liečby nadroparínom je potrebné sledovať počet trombocytov (pozri časť ). Subkutánna (subdermálna) injekcia (s.c.).

Technika podávania subkutánnej injekcie. V pamäti Podobné APLIKÁCIA INJEKCIÍ NÍZKOMOLEKULÁRNYCH HEPARÍNOV. Lekár vám predpísal injekcie (nízkomolekulárne heparíny), ktoré sa podávajú podkožne.


Naplnené injekčné striekačky sú pripravené na okamžité použitie. Nízkomolekulárny heparín je liek, ktorý slúži na predchádzanie tvorby krvných zrazenín v krvných . Rýchlosť vstrebania lieku je rýchlejší ako pri subkutánnej injekcii , pretože krvné zásobenie svalov je väčšia. Vyhmatnutiu je dôležité, pretože keď určíme miesto vpichu len vizuálne, môžeme aplikovať injekciu príliš nízko.

Pomocou injekcie sa do organizmu vpravujú liečivé roztoky, a to za pomoci, ihly a striekačky. Ošetrovateľský štandard č. Aplikácia subkutánnej injekcie. Charakteristika štandardu: výukový štandard.


Cieľ : dosiahnuť účinok v závislosti od druhu podanej látky. Skupina starostlivosti: pacienti s indikáciou subkutánnej injekcie. Pracovníci: žiak – zdravotnícky asistent.


Prostredie: školské prostredie – odborné učebne, . Preferencie pacientov sledovala kli- nická štúdia PrefHer a bezpečnosť aplikácie štúdia SafeHer. Dôvody pre zavedenie subkutánnej. Nízkomolekulový heparín je účinným liekom v prevencii a liečbe výskytu krvných zrazenín v dolných končatinách. Liečivo sa najčastejšie podáva vo forme podkožných injekcií. K dispozícii nie sú údaje o aplikácii injekcie do iných miest tela, preto sa má aplikácia injekcií obmedziť na brušnú stenu.


Z uvedeného dôvodu sa využíva injekčné podanie. Roztok na subkutánnu injekciu (mimo EDQM), ATC L01XC0 SPC informácia je dostupná iba v PDF. Peptidy sa môžu aplikovať aj formou intramuskulárnej injekcie ( aplikácia do svalu), ale odporúčaná forma aplikácie je subkutánna injekcia (podkožná aplikácia ) pomocou inzulínovej striekačky.

Pozorne si prečítajte celú písomnú informáciu predtým, ako začnete používať tento liek, pretože obsahuje pre vás dôležité informácie. Túto písomnú informáciu si uschovajte. Možno bude potrebné, aby ste si ju znovu prečítali.


Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, obráťte sa na svojho lekára alebo lekárnika. Podávanie injekcií s heparínmi s nízkou molekulovou hmotnosťou. Daniela Hajnalová – sestra v angiologickej ambulancii, Univerzitná nemocnica Bratislava.


Katarína Dostálová – Angiologická ambulancia, Univerzitná nemocnica Bratislava, Fakulta verejného zdravotníctva, Slovenskej zdravtoníckej univerzity,. Prvým krokom procesu aplikácie je príprava vybavenia: 1. Pripravte si injekciu : a. Vyčistite uzáver ampulky dezinfekčným roztokom a vysušte ho. Položte ampulku na rovný povrch a vpichnite ihlu do stredu zátky.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba