Glazovaná skridla

Ak chcete ísť týmto smerom, tak musíte poriadne zainvestovať do krytiny. Ja by som spravil ponuky na rôzne krytiny a rozhodol až po zvážení všetkých možností. Ponúkame kvalitné strechy a strešné krytiny značky Tondach. K výhodám pálenej škridly patrí vysoký tepelný odpor a zároveň schopnosť prepúšťať vodné pary. Kvalitná pálená keramická strešná krytina CREATON je najlepšia škridla na strechu vášho domu.


Rokmi overený tvar škridiel , ktoré dodajú stavbe historický ráz. Dokonale zachovajú aj vidiecky štýl klasického rodinného domu. Wienerberger vo svete: Vyber stránku. Pri engobovaní a glazovaní sa na vysušený, no nevypálený výrobok nanesie vrstva keramickej hmoty s potrebným obsahom minerálov a kysličníkov kovov. Podľa druhu a množstva oxidov v hmote nadobudne po vypálení povrch krytiny požadovaný farebný odtieň.


Takáto povrchová úprava má rovnaké vlastnosti ako. Keramická krytina TONDACH je vyrábaná z najlepších surovín a najmodernejšou technológiou, vďaka čomu dosahujú výrobky jedinečné vlastnosti. Ide o 1 prírodný materiál, zdravotne nezávadný a plne recyklovateľný. Pálená škridla je vyrábaná z hliny, čo umožňuje vytvoriť rozmanité tvary škridiel a doplnkov.


Povrchová úprava pálenej škridly Tondach sa od ostatných materiálov odlišuje svojou odolnosťou a trvácnosťou. Pre vylepšenie našich služieb používame cookies. Dobre vypálená škridla však vydrží aj takéto nepriaznivé podmienky a to desiatky až stovky rokov. Dôkazom toho sú stredoveké pôvodné škridly , ktoré sú dodnes v Stredomorí. Známe sú napríklad povestné dubrovnícke strechy, alebo toskánske strechy, či antické škridly na rímskych stavbách.


FUTURA“ skutočne veľké veci. Jej tvar predvádza striedanie mäkkých prechodov medzi svetlom a tieňom, čo má za následok vynikajúci . Betónové škridly Bramac sú vyrábané z vysokokvalitných surovín piesku, vody, portlandského cementu a pigmentov oxidu železa. Na rozdiel od iných strešných krytín sa pevnosti betónových škridiel časom zvyšujú, čo znamená záruku ich dlhej životnosti a funkčnosti.


Výroba betónových škridiel je šetrná k prírode a . Engobovaný i glazovaný povrch škridiel má v porovnaní s povrchom prírodných škridiel podstatne lepšie vlastnosti. Je schopný lepšie odolávať poveternostným javom, má i samočistiacu funkciu. Okrem estetického dojmu sú krytiny s vylepšeným povrchom schopné odrážať infračervené žiarenie, a tak . V súčasnosti najpoužívanejšie sú pálené keramické a betónové tvarovky, ktoré môžu byť glazované alebo neglazované.


Všeobecne platí, že rozpočet na pálenú škridlu sa pohybuje o až percent vyššie ako pri betónovom variante. Finálna suma sa odvíja aj od zložitosti . Engoba červená Engoba hnědá Engoba černá Engoba Duo, glazura. Glazura Amadeus červená Glazura Amadeus . Mali tvar dosky, dnes by sme ich zaradili k bobrovkám.


S ďalším vývojom stavieb sa však rýchlo ujali aj škridle prejzové, ktoré sú dnes rozšírené po celej Európe a Ázii. Pri výrobe pálenej krytiny sa základná . Farebná glazovaná strešná krytina, si aj napriek svojmu zriedkavému použitiu našla svoje miesto aj na budovách v Banskej Bystrici. Glazované škridle patria medzi strešnými krytinami do vyššej cenovej kategórie, vzhľadom na technológiu výroby. Zrejme aj to malo za následok, že sa s nimi stretávame len .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba