Kontrolky na palubnej doske

Palubná doska niekedy svieti ako vianočný stromček, orientovať sa však vo význame kontroliek je čoraz ťažšie. Prezradíme vám význam aspoň niektorých menej. Kým je teplota chladiacej kvapaliny pod určitú teplotu, svieti modrá kontrolka teplomera. Zelená farba kontroliek znamená, že dotyčná funkcia či systém je v prevádzke (napr. zapnuté svetlá, hmlovky či aktivovaný tempomat).


Pozri si preto význam všetkých kontroliek, ktoré sa nachádzajú v tvojom aute.

A nejde jen o jejich počet, podstatným způsobem se také změnila jejich moc nad samotným vozem či vaším životem, chcete-li. Ani tak ji jistě nebylo vhodné ignorovat, pokud jste to ale udělali (a že to někdy nemusí být problematický postup), auto jste mohli . Kontrolka kdysi bývala jen kontrolkou, informací. Pozrite sa, čo vám chce prostredníctvom nich vaše auto povedať. KONTROLKA MOTORA – Najčastejšie signalizuje poruchu vstrekovania paliva, zapaľovania alebo problém s výfukovým systémom vozidla resp. Taktiež môže upozorňovať na nesprávne fungovanie el.


Tlak motorového oleja (červená): Je nutné okamžite zastaviť a vypnúť motor.

Počkajte päť až desať minút, potom vtiahnite mierku oleja a skontrolujte hladinu oleje. Ak je nízka (pod spodnou ryskou mierky), dolejte olej. Ve vztahu k symbolům svítícím v přístrojovém štítu se motoristé dělí na dva druhy. První chce prostě dojet domů a je mu všechno jedno.


Druhý zpanikaří, i když třeba stačilo dolít kapalinu do ostřikovačů. Obecně by mělo stačit vědět, že kontrolky jsou jako semafor. Výstižně to vysvětluje Jan Karnolt, technický . BRATISLAVA - V prípade, že v aute nie je niečo v poriadku, rozsvieti sa kontrolka na palubnej doske. Viacerí vodiči ale nevedia, ktorá čo znamená a kedy nesmú v ceste pokračovať. Seznamte se: olejnička, teploměr, vykřičník a baterie.


Jen čtyři kontrolky z 2 které můžete na desce auta mít, vás zastaví a donutí zavolat odtahovku. Dnešné automobily preplnené elektronikou a najnovšími technológiami nás väčšinou upozorňujú na problémy kontrolkami. Existuje ich neskutočné množstvo , niektoré sú unifikované a iné zase majú iný výzor alebo význam pre jednotlivé automobilky.


Viete, čo znamená kontrolka , ktorá sa Vám rozsvietila na palubovke ? Viete čo znamená, keď zasvieti niektorá kontrolka na vašej palubnej doske auta?

Britská odťahovka Britannia Rescue zistila, že miestni vodiči nepoznajú význam základných kontroliek. Ich úlohou pri tom nie je vytvárať svetelné efekty, ale informovať vodiča o možných nebezpečenstvách . Ak sa Vám rozsvietila krátkodobo alebo dlhodobo nejaká indikačná kontrolka na prístrojovej doske v stave naštartovaného vozidla, tj. Táto porucha bola zaznamenaná a uložená. Problém s filtrom signalizuje kontrolka na palubnej doske.


Ahojte pred tym ako napisem svoj problem tak prosim nemyslite si ze som blond alebo daco ale som zufala so svojho auta uz. Proste nevyznam sa v tom. Vie niekto, čo znamená, keď na palubnej doske bliká červená kontrolka pre teplotu motora (chladiacej kvapaliny)?


Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Diskuze: napište první příspěvek. Neviete náhodou poradiť čím to je, že mi nepravidelne blikajú kontrolky na palubnej doske ? Dá sa vymeniť žiarovka na . Pri predaji vozidla ju ponechajte vo vozidle, aby mal ďalší majiteľ k dispozícii dôležité informácie.


Auto mam rokov a niektore kontrolky som este ani svietit nevidel. Je jedna moznost vybrat . Používanie tejto príručky. Prehľad prístrojovej dosky. Pri vznetovom motore krátkym stlačením tlačidla spustite žeravenie, jemným pohybom volantu uvoľnite zámok riadenia a počkajte, kým nezhasne kontrolka ! Stlačte tlačidlo na sekundu .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba