Kompostovisko z paliet

Postup: Vyberieme si miesto, kde bude kompostovisko stáť. Výroba kompostéru z drevených paliet (inštruktážny film). Projekt: Povedzme si všetko o kompostovaní!


Cieľová skupina: verejnosť. Táto podstránka bola vytvorená: 27.

Ja som si vyrobil jednoduchý veľkoobjemový kompostér z drevených paliet. Využil som nevratné palety , ktoré som získal v jednej firme, kde ich skladovali a zavadzali im. Pretože sa jedná o jednorazové palety , nie sú chemicky ošetrované a preto nehrozí kontaminácia humusu.


Na kompost vyberte zastíněné místo, kde není zpevněná plocha, aby se dovnitř. Z palet složte ohrádku tak, že je postavíte delší stranou k zemi, díky tomu. V každém rohu palety spojte pozinkovaným hřebíkem.


Prievidžan zhotovil netradičné a nenápadné kompostovisko. Záhradné dielo Ivana Ondrejku zabodovalo v celoslovenskej súťaži Miss Kompost.

Ivan Ondrejka vyrobil kompostovisko z drevených paliet. Už po druhý raz vyhodnotili . Drevený kompostér z paliet. Z odpadovývch paliet môžeme zhotoviť kompostovisko veľmi jednoducho a rýchlo (obr. 6). Prednú stenu prichytíme tak, aby sa dala pri prekopávaní kompostu ľahko odmontovať.


Potřebujeme palety (z toho protilehlé stejné velikosti), které dostaneme většinou zdarma (pokud to nejsou europalety) ve všech stavebninách. Na paletový kompostér o vnitřní velikosti 2x9m budeme potřebovat m králičího pletiva, abychom zabránili hlodavcům k snadnému přístupu dovnitř. Spojovací materiál: 12 . Postup práce: Na gu¾atinách nameriame, označíme a vyrežeme zárezy pod¾a nákresu. Na posledných gu¾atinách vyrežeme zárezy len z jednej strany – budú tvori vrchnú a spodnú čas kompostovacieho zásobníka. Na spevnenie zásobníka môžeme jednotlivé gu¾atiny upevni navzájom klincami.


Niektoré palety sú riedke a kompost by z neho vypadával von. V takom prípade zahustite priečky ďalšími latkami, ktoré pripevníte krátkymi vrutmi alebo . Aj ten je samozrejme z vyradených drevených paliet. Pálenie dreva alebo sena. Skrátka všetko rastlinné, čo sami neskonzumujeme, skončí v kompostovisku ako potrava dážďoviek.


Všetko skončilo v druhom vyvýšenom záhone a uvoľnené miesto bolo ideálne na druhý kompostér, ktorý je tiež z paliet.

Závit má byť zarezaný len do druhej palety. Roh palety je položený na pletivo tak, aby nikde neostalo nekryté miesto pre krtky. Tentoraz vám ponúkame príbeh čitateľa, ktorý naše tipy pretavil do praxe.


Pestovanie v paletáchAutor: Ing. Hrubšie koly zapichneme do zeme a následne prepletáme steny. V prípade paliet , spojíme jednotlivé . Preskočiť na Ako urobiť kompostovisko ? V spodnej časti je základom hrubší materiál, ktorý prepustí vodu až na spodok, čo sú napríklad dreviny, alebo hrubšie a tvrdšie vňate. Ideálne umiestnenie kompostoviska je v polotieni, kde nebude vystavené priamemu slnku, ktoré by ho vysúšalo.


Premenťe si kreatívne svoje bývanie a ohúrte známych. Autor: Ivan Nôta, Kategória: Majstrovanie - Ostatné - Kreatívne recyklovanie: drevené palety , Dátum. Z drevených paliet môžete vyčarovať kompostovisko , šablónu na priesady, búdku pre psa, praktický záhradnícky stolík, bráničku do záhrady, veľký. Predam plastové palety rozmer 110x110x, vhodne ako trativod , zatravnovacky, pod bazény , pod drevo,sú vhodné pri zhotovovaní odvetraných podláh v starých domoch alebo na zhotovenie rôznych ohrá kompostovíska , odvodňovacie kanále , ako drenáž , veľa iného využitia.


Cena €vyrobené z poly. Postup: Materiál: Z paliet odstránime stredný spodný podsta- vec. Zo zvyšných odstránime všetky spodné podstavce podľa obrázku a .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba