Horizontalne praskliny

Pridaj fotky, dovody mozu byt rozne, nasledky mozu byt od banalnych az po fatalne. Su to vertikalne, alebo horizontalne praskliny ? Zaklady ste robili podla projektu? Niekedy sa objavia jemne praskliny, ktore nepokracuju, len sa pretru akrylom a hotovo. Trhliny v základových pásoch - Základy, pivnica.


Sadanie stavby a praskliny - Obvodové a nosné m. Ahojte, chcem sa spýtať, či by mi vedel niekto poradiť, máme praskliny v troch rohoch domu. V stvrtom rohu som si dnes vsimla, ze sa uz taka mikroskopicka trhlina zacina robit. Ide o trhliny horizontalne v podkrovi. Vsimla som si ich asi pred dvoma rokmi a postupne sa aj predlzuju a aj rozsiruju. Na dome, či v byte sa sem tam objavia trhliny , ktoré však vždy nemusia byť nebezpečné.


Veď tak ako my, starne aj stavba, a nevyhnú sa jej vrásky v podobe trhliniek. Viete ako ich rozlíšite, a môžete ich dať do pôvodného stavu? Prvú skupinu charakterizujú horizontálne (nosné a nenosné) konštrukcie ( zvyčajne na báze cementu).


Typickými reprezentantmi. Poruchy omietaného muriva. Fasáda domu by mala plniť podobný účel ako pokožka, ktorá chráni vnútorné prostredie nášho tela a zabezpečuje jeho kontakt s okolitým svetom. Na rozdiel od pokožky však fasádu nemôžeme ochrániť pršiplášťom, slnečníkom či rukavicami.


A keď na omietke vzniknú trhliny , nie je to len chybička krásy. Opravy trhlín na rodinných domoch Takáto oprava spočíva v odstránení porušených častí v okolí trhliny a jej následnom zatretí. Murárskym kladivom odstránime všetky popraskané a duto znejúce časti, namiešame maltu a miesto po bývalej trhline jednoducho zatrieme maltou primeranej konzistencie tak, . Na niektorých stenách mám aj praskliny nad sebou v rozostupe 25cm ( prasklina je vždy v spoji medzi jednotlivými radami Ytongu 30cm). Z vonkajšej strany ešte . Vertikální praskliny v půlštoku - možná náprava?


Praskliny stien - Stavebnik. Vyhĺbili sa po celej dĺžke špachtľou, zatreli sa sadrou a . Minulý rok v lete sme komplet prerábali byt - vrátane elektroinštalácie, následne na to sme malovali (aj so stierkami) a teraz sa nam začali objavovať praskliny na omietkach. Kedysi sa pred maľovaním interiéru odstraňovali praskliny v stenách jednoduchým spôsobom.


Jedná sa o tehlovú stavbu (nie novostavbu), na najvyššom poschodí. Dajú sa niečim tieto praskliny opraviť? Vodorovné trhlinky medzi posledným radom. Objavili ste trhliny, opadanú omietku alebo zvlhnuté murivo?


Príčiny vzniku trhlín treba hľadať v samotnej omietke alebo v podklade. Neusporiadane prebiehajúce trhliny s rozvetvením majú spravidla svoj pôvod v omietke, spôsobe omietania, vysúšania, tvrdnutia a podobne. Tie, čo majú zreteľný smer a sú dlhé, má na svedomí podklad. Mal by som jednu otázku. Nedávno som mal úraz a teraz som si všimol ,že ma na hornom prednom zube horizontálne praskliny.


Zub je citlivý najmä na dotyk. Dobrý deň, prosím o radu. Tieto trhliny sú vidieteľné len v prednej časti domu, t. Dom je 1-podlažný, podkrovie sa nevyužíva. Mame novostavbu domu, porfix 3hrúbka železobetonova doska s vencom, potom betónové stĺpy medzi nimi porfix a znova veniec, ktorý drží strešnú konštrukciu.


Stredom dosky idú dva akokeby preklady, ktoré sú súčasťou dosky, ale spevňujú ju strede domu, idú tiež nosné múry porfix. Mame praskliny v rohoch na hornom podlazi, niekde na hranici zelezobetonoveho venca, co nesie krov. Po rokoch byvania su praskliny okolo mm, v pravidelnom smere horizontalne alebo vertikalne. Je pravda, ze sa to len pomalicky zvacsovalo v priebehu tych rokov. V prvom ci druhom roku sme si to nevsimali a boli to . Budovu galérie tvoria dva na seba položené hranoly.


Treba riešiť sadanie budovy v teréne, čo spôsobuje výrazné horizontálne praskliny a narušenie jednej steny, ohrozená je aj statika objektu,“ povedala správkyňa galérie . Jenže taky to nemusí být příčina, ale pouze spolupachatel. Je možné, že příčina je jiná a případná drážka se pouze postarala o polohu trhliny. A nebo taky může být drážka pouze jedna část problému - kdyby byla jenom drážka a nebo byl jenom ten další problém samostatně, tak by trhlina nevznikla, ale vzájemnou . Bez riešenia prvotnej príčiny poruchy sa oprava druhotných (sekundárnych) prejavov poruchy ( trhliny , zmeny tvaru) môže stať zbytočnou. Pri určovaní prvotnej príčiny porúch je dôležité sledovať lokalizáciu trhlín v konštrukcii, ich tvar a smer (priebeh).


Je potrebné všimnúť si, či praskliny vedú horizontálne alebo diagonálne . Jde na každé stěně tak o dvě praskliny horizontálně oz zhora až dolů plus drobné vlásečnice sem tam. Chci se zeptat, čím se to mohlo stát? Jak by jste případně opravili. Jsme s nimi domluveni, že to opraví, ale nevím zda to má .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba