Zubný implantát postup

Jedná sa o náhradu viacerých chýbajúcich zubov alebo aj o náhradu jedného zuba. Okrem zubných implantátov ponúkame ošetrenie pomocou zubných koruniek, ošetrenie koreňových kanálikov, . Je vhodný aj pre Vás zubný implantát ? Výhody implantátov, miera úspešnosti pri implantovaní, postup ošetrenia aj na videu a cenu nájdete tu. Cenník a postup ošetrenia sme Vám zaslali na váš e-mail.


S pozdravom, Smile Clinic.

Mal by som zaujem o zubne implantaty. Aka by bola priblizna cena za kompletny chrup ( horna aj dolna celust) a aka by bola doba liecenie. Odložená poextrakčná implantácia.


Nepoškodzuje susedné zuby – pri tradičnom postupe , v prípade chýbajúceho zuba sa použijú susedné zuby pre upevnenie mostíka. Tieto však musia byť obrúsené, často na úkor zdravého tkaniva. Spomalenie straty kosti – zubný implantát pri svojej záťaži stimuluje kosť a tým spomaľuje jej ubúdanie. Bez toho, aby zub stimuloval kosť, ktorý ležal pod ním, začne pomaly ubúdať ( atrofovať) podobne, ako sa svaly zmenšujú pod sadrovým obväzom.


Pretože tvárové kosti sú oporou pokožky a svalov na tvári, v dôsledku atrofie kosti môže Vaša tvár predčasne vyzerať zostarnuto.

Dobrou správou však je, že zubné implantáty. Rosa je odborníkom na zavádzanie zubných implantátov. Zubný implantát ( vyrobený z titánu), je umelý zubný koreň zavedený do kosti čeľuste alebo sánky.


Postup vloženia zubného implantátu. Majú tvar koreňa (skrutky) a sú vyrobené z titanu alebo z titanových zliatin. Pre pacientov alergických na titan je možné použiť aj implantáty zirkonové.


Viditeľná časť – nadstavba implantátu tvorí pilier protetickej náhrady. V rámci konzultácie ohľadne implantátov vám zubný lekár vysvetlí postupy , . Implantát je skrytý v čeľusti. Súvisí to s možnosťou individuálneho zdravotného poistenia ako aj s faktom, že v týchto krajinách je už ošetrenie prostredníctvom zubného implantátu považované v mnohých situáciách za štandardný postup.


Ako sme už písali, v našej krajine implantáty poisťovne nehradia. Sú však situácie, kedy môžete vašu poisťovňu . Pretože dentálne implantáty sú umiestnené v čeľusti, umelé náhradné zuby pripevnené k implantátom vyzerajú a pôsobia podobne ako prirodzené zuby. Rovnako ako prirodzené zuby, implantáty musia byť čistené pomocou zubnej kefky a nite. Správny postup čistenia implantátov vám v našej ordinácii radi predvedieme.


Následne sa môže na takúto protetickú nadstavbu zhotoviť korunka, mostík alebo špeciálny typ podmieniteľne snímateľnej náhrady. Dá sa tento postup predstaviť aj takým spôsobom, že implantát predstavuje koreň prirodzeného zuba a protetická nadstavba predstavuje obrúsený zub pred odtlačkami pre . Zubné implantáty umožnia nahradiť v ústach chýbajúci zub alebo zuby.

Mnohé dlhodobé štúdie o implantátoch dokazujú, že sa ich kvalita ako aj ich forma a ich trvanlivosť zlepšila. Laik si zubný implantát môže. Spôsob postupu , druh a počet implantátov si vyžaduje presné vyšetrenie a plánovanie. Nie je však potrebné každý chýbajúci zub nahradiť implantátom.


V optimálnom prípade horná alebo dolná čeľusť by mala mať po 14 . Tento postup je vhodný napr. Zubným implantátom pri záťaži kosť stimuluje a tým spomaľuje jej úbytok. Zvýšené sebavedomie: V neposlednom rade je jednou z výhod aj zvýšené sebavedomie pacienta.


Ten sa s implantátmi cíti sebaisto . Zákrok sa bežne robí ambulantne, v lokálnej anestézii, ale je možné ho urobiť aj v celkovej anestézii. Zavádzanie implantátu sa . V prípade, že sa v zubnom lôžku vyvíjal zápal alebo z iných dôvodov nebolo možné implantovať hneď, zavádzame implantát pár (– 10) týždňov po extrakcii. Takýto postup sa nazýva odložená implantácia. Kedykoľvek neskôr – ak vám chýba zub dlhšiu dobu, je možná implantácia , po zvážení množstva kosti v danej.


Aj keď sa zubný implantát ľudovo nazýva tzv. Kvalitné zubné implantáty , osobný prístup a naše dlhoročné skúsenosti sú zarukou istého výsledku pri doplnení chýbajúcich zubov. BOI a BCS zubné implantáty Ako dlho vydržia implantáty?


Fyzicky vám predvedieme ako vyzerajú jednotlivé zubné náhrady a vysvetlíme vám celý postup a priebeh ich vyhotovenia.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba