Dreveny obklad okolo okien

Drevený obklad môže byť veľmi rôznorodého prevedenia, čo následne vplýva na veľa faktorov. V tomto článku popisujem len pár základných bodov, ako sa rozhodovať pri výbere dreveného obkladu. Napríklad pri omietkach zvyčajne stačí vybrať štruktúru a farebnosť a ostenia okolo okien sa riešia väčšinou rovnako.


Skúsime sa pozrieť, čo dokáže urobiť s fasádou taký výrazný prvok okolo okien , ako je šambrána. Zvyčajne ide o profilované (ale môže ísť aj o iba imitované maľbou v ploche steny) rámovanie okien a dverí, ktoré môže byť prípadne zdobené, v histórii spravidla štukové alebo drevené.

Drevo je smrekove hrubky 15mm natrete dva krat zakladnym impregnacnym náterom proti skodcom, vode a plesniam. Teraz potrebujeme dat povrchovy nater, chceme dat tmavsi odtien. Otázkou je, aky zvolit najlepsi postup aby bolo . V tých miestach kde je obklad je použitých 2x toľko kotiev ako aj dve vrstvy sietky takže by som sa toho až tak nebál.


Vo všeobecnosti je drevený obklad natoľko pekný, nakoľko pekne sú vyriešené detaily okolo okien , dverí alebo prechodov medzi časťou fasády s dreveným obkladom a bez dreveného obkladu. Obyčajne sa tieto časti líšia svojou hrúbkou tak, že drevený obklad prečnieva. Bočné hrany je v takom prípade .

Samotný masív lepšie vyzerá, má jedinečnú kresbu a je hygienický, pretože neobsahuje lepidlo. Konštrukčné dosky menej pracujú, sú rozmerovo stálejšie, môžu mať lepšie . Obklad z lícovej tehly je zaujímavý materiál, no týmto umiestnením stratil ten pravý efekt. Takže výsledok bol ten, že až na začiatku leta sme sa konečne rozhodli, že si fasádu spravíme sami, a to spôsobom dreveného konštrukčného roštu, cementotrieskových dosiek a dreveného obkladu (v podstate podľa projektu ostal iba drevený obklad , keďže namiesto omietky sme montovali cetris). Rýchle tipy čomu sa vyvarovať a na čo sa sústrediť, ak by ste si chceli zaobstarať derevený obklad u vás.


Keramické obklady sa k podkladu fixujú ukladaním do malty, zapustením do betónu alebo prilepením. Realizácia ich montáže mokrou cestou je pomerne náročná na čas, preto stavebníci obkladajú keramikou viac menej len sokle, verandy alebo miesta okolo okien. Fasádne obklady a materiálové riešenie. Ponúkame Vám kompletný systém, s ktorým vytvoríte prevetrávanú fasádu, ktorá bude vyzerať ako klasická šúchaná, štuková omietka.


Kombinácia platne SUPERDOSKA na veľké plochy a dekoratívny fasádny obklad NOVIK okolo okien , na sokel, predeľovacie vodorovné či zvislé plochy umožní vytvoriť štýlový vzhľad. Jsou to především kamenné obklady ať už přírodní či jejich imitace, dřevěné řešení fasád nebo obklady imitující cihelné lícové zdivo. Při správném výběru okna si užijete lepší kontakt s okolím, hodně světla, příjemný pocit bezpečí a zároveň vás nebude trápit hluk ani chlad. Moderní okna se kromě toho výrazně podílejí na úspoře energie. Drevená časť domu postavená na tehlovej spolu vytvára harmonický celok a exteriéru dáva elegantný nádych.


Tehla tvorí časť fasády domu a časť okolo garážových dverí.

Tu však veľké podlhovasté okná a tehlový obklad okolo vchodových dverí vytvárajú harmonickú kombináciu domu v modernom štýle. Po zabudovaní drevených alebo plastových zárubní si môžete u nás vybrať tie správne vchodové dvere. Pomocou interiérových dverí môžete oddeliť alebo naopak prepojiť rôzne miestnosti v interiéri. Okrem dverí sú vo vašom dome nepostrádateľnou súčasťou tiež okná , či už klasické alebo strešné.


Obklady sú vyrobené z drvených, prírodných kameňov spojené špeciálnym lepidlom. Vyrába sa v dvoch verziách, a to delap tehla a delap štiepaný kameň. Sú určené ako dekoračný prvok na sokle, fasády, stĺpy a pod. Je možné použiť aj do interiéru, ako ozdobný prvok na steny, stĺpy, krby, lemovanie okolo okien atď. Stolárske práce - výroba zrubových obkladov, eurookien a eurodverí, schodov a obloženia okolo okien , dverí, parapetných dosiek, záhradných stavieb.


Drevené polotovary - výroba - Žilinský kraj(záznamov). Výroba interiérových, exteriérových obkladov - tatranský profil, perodrážka, zrubový obklad.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba