Pristresok na drevo svojpomocne

Ale zďaleka najlepšie je využiť prístrešok na drevo (sklad reziva), ktorý je určený špeciálne na tento účel. Výber a možnosti sú naozaj široké. A ak sa považujete za kutila, môžete skúsiť postaviť prístrešok svojpomocne a ušetriť nejaké peniaze.


Populárne sú napr oceľové prístrešky na drevo , ktoré ponúkajú vyššiu odolnosť. Ak zvyknete kúriť drevom, asi aj vás zaujíma otázka, ako uskladniť drevo na kúrenie.

Jednou z možností je postaviť si drevený prístrešok. Táto inšpirácia môže pomôcť chatárom, chalupárom, ale aj domácnostiam, ktoré využívajú na vykurovanie palivové drevo. Zároveň dokážu nahradiť chýbajúcu pergolu či altánok, alebo zabezpečiť priestor na úschovu záhradného vybavenia, dreva. OSB ale potrebujem este nieco navrch lebo OSB mi tam asi dlho nevydzi (rok bola sice ako provizorny plot a napodiv sa nerozpadla lenze bola kolmo).


Kúrenie drevom je ekonomicky výhodné a využívajú ho najmä majitelia rodinných domov. V zimnom období je potrebné drevo uskladniť a práve tu vzniká často problém. A kam s ním tak, aby sa nepoškodilo?

Kamkoľvek „dnu“ drevo dať nestačí. Zákazník si svojpomocne postavil prístrešok pre drevo pomocou zemných vrutov B3. Pergoly a prístrešky lákajú na oddych v otvorenom priestore so živou zeleňou. Dôležité je však ochrániť drevo fungicídnym prípravkom a následnou bariérou z napúšťacieho oleja či hrubovrstvej lazúry.


Jednoduchý prístrešok si postavíte svojpomocne rovnako ako pergolu. Správne drevo by nemalo byť ani príliš vlhké, rovnako ako by nemalo byť presušené. Ako postaviť prístrešok na drevo , aby bol originálny?


Môžu začínať na nižších stovkách, čo nie je o moc drahšie v porovnaní s tým, koľko by vás stál všetok materiál na stavbu svojpomocne. Oraváci stavajú prístrešok. Postup prac (latovanie) pri vystavbe pristresku na auto spolocnostou AbcDrevostavby. Keď auto nemá svoju vlastnú garáž alebo prístrešok , trpia ako zrážkami, tak aj pod záťažami snehu, letným prehrievaním aj predčasným starnutím laku. Nie je teda problém postaviť si prístrešok na auto svojpomocne.


Všetko drevo ošetrite ochranným náterom. Po letnej dovolenke a rok po tom čo sme zabetónovali terasu som sa s otcom pustil na prístrešok nad terasu. Drevený prístrešok nad terasu som mal už dávno v pláne no drevo na jeho stavbu som bral z píli a sušil som asi len tri mesiace.

Stavba bola časovo náročná nakoľko som každý hranol hobľoval a . Konečne som sa dostal k niečomu, na čo som sa veľmi tešil - prácička s drevom a nie čistenie upchatej kanalizácie. Už dlhšiu dobu s Jankou rozmýšľame o postavení prístrešku na drevo. Stavba záhradného prístrešku - Altánok svojpomocne , postup krok za krokom.


Sekcia stavba prístrešku - altánku svojpomocne je venovaná stavbe jednoduchého altánku s Ačkovou strechou. Tento prístrešok som realizoval 2. V dnešnom, druhom pokračovaní seriálu o výstavbe záhradného domčeka svojpomocne si ukážeme, ako dokončiť podlahu domčeka a vytvoriť rám pre strechu domčeka. Ak budete postupovať podľa tohto návodu, pôjde to veľmi jednoducho. Ak ste vynechali prvú časť seriálu, pozrite si ju – TU – . Kompletný cenník s doplnkovými položkami.


Prístrešok so sedlovou strechou pre autá.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba