Difúzne otvorená konštrukcia steny

Pri realizácii niektorých typov drevostavieb sa využívajú stenové panely, ktoré môžu mať buď difúzne otvorenú , alebo difúzne uzavretú konštrukciu. Základným znakom difúzne otvorenej konštrukcie je použitie takej skladby steny , kde nie je použitá parozábrana. Umožňuje prechod určitého množstva vodnej pary, bez toho aby v konštrukcii kondenzovala. Ponúkame tri typy zateplenia konštrukcie DifuTech, ktoré sa líšia hrúbkou stien a svojimi izolačnými vlastnosťami: CLIMA PLUS, CLIMA COMFORT a CLIMA PASIV.


Difúzne otvorená konštrukcia použitá ako fasádna izolácia špičkovou drevovláknitou doskou, ktorej materiál má lepšie zvukové izolačné vlastnosti a to vďaka . Ak sú obvodové steny či krov drevodomu nesprávne navrhnuté alebo zhotovené, môže táto vlhkosť v konštrukcii napáchať veľké škody.

V diskusii o tom, či je pri montovaných drevostavbách výhodnejšia difúzne otvorená , alebo uzavretá konštrukcia , má každý zo systémov na svojej strane skupinu . Dosahuje sa to vhodnou kombináciou materiálov z ktorých sú postavené obvodové steny domu. Naša difúzne otvorená konštrukcia Vám prináša ďalší úžitok a to vyrovnávanie . DIFÚZNE OTVORENÁ SKLADBA OBVODOVEJ KONŠTRUKCIE. To znamená, že konštrukcia umožňuje prechod určitého množstva vodnej pary, . Difúzne otvorená skladba steny pozostáva z materiálov na báze dreva, ktorých difúzny odpor voči vodným parám smeruje z interiéru do exteriéru s klesajúcou.


Staviame predovšetkým pre klientov, ktorý preferujú predovšetkým kvalitu materiálov a prevedenej práce drevostavby s difúzne otvorenou konštrukciou steny. Princípom tejto steny je simulácia podmienok blízkych prírodným javom, bez uzavretia Vašej rodiny do nepriedušnej „PVC“ obálky. V konštrukcii sa používajú izolácie z organických materiálov (izolácie z drevného vlákna a celulózy, ovčia vlna, konope a podobne), sú však .

Certifikovaná difúzne otvorená technológia Insowool umožňuje prechod vodnej pary konštrukciou a zaisťuje tak zdravú klímu v interiéri drevostavby. K najväčším nepriateľom drevených konštrukcií patrí nepochybne vlhkosť. K problému vlhkosti pri drevostavbách sa dá postaviť dvojakým spôsobom- bojovať a brániť sa, alebo to brať ako prirodzené a prispôsobiť sa. Systém difúzne otvorenej steny využíva druhú možnosť, takže sa z vlhkosťou nesnaží bojovať, ale berie ju . Jej základnou charakteristikou je, že umožňuje v určitej miere jednosmerne prúdiť vodnej pare cez obvodové steny , ale len tak, aby sa s ňou dokázala „vysporiadať“ bez ujmy na svojich parametroch.


Z interiérovej strany sa teda nepoužíva parozábrana, ale len akási paro-brzda. Takisto je možné dodať stavbu aj ako „ difúzne otvorenú “ – odpadá vonkajšia vrstva OSB dosky, ktorá sa inštaluje z vnútornej strany konštrukcie a izolácia sa nahrádza drevovláknovými doskami, resp. Steny drevostavieb sa často zakladajú na pevnej základovej doske, rovnako ako klasické murované stavby. Pod doskou sa spravidla. Obvodová stena - detail rohu - s kontaktným.


V tejto kapitole nájdete prehľad od najsubtílnejších a pomerne jednoduchých riešení až po veľmi bezpečné a robustné konštrukcie s obrovskou škálou variabilných vlastností. Nájdete tu systém difúzne otvorenej steny Knauf-Climacell , ktorú možno použiť pre pasívne domy. Taktiež tu nájdete unikátne riešenie pre . Vlastnosti omietnutého povrchu rozhodujú o tom, či bude skladba drevostavby naozaj difúzne otvorená , čo najlepšie uvoľňovať kondenzované vodné pary a zároveň chrániť proti vetru. Každá vrstva v konštrukcii obvodovej steny musí byť navrhnutá tak, aby v nej nedochádzalo ku kondenzácii, alebo len v .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba