Solenie mäsa pred údením

Návody a postupy pri solení a údení mäsa z domacej zabíjačky. Zásady solenia : - Surovina musí byť vychladená na teplotu – °C. Nasolenú surovinu uskladňujeme pri teplote okolo °C. Väčšina senzorických ukazovateľov kvality mäsových výrobkov (chuť, šťavnatosť, konzistencia, intenzita a stálosť vyfarbenia) závisí od spôsobu solenia.


Solenie mäsa : Mäso nakrájame na . Dodaná soľ má viacero funkcií. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Pri solení mäsa sa zabraňuje činnosť a prítomnosť mikroorganizmov, ktoré spôsobujú kazenie mäsa.


Tento účinok nie je úplne dostatočný, preto sa musí mäso po solení konzervovať aj iným spôsobom – najčastejšie je to údenie mäsa. Na solenie sa používa hrubozrnná soľ. Množstvo soli, ktorú pridávame . Chcem si nasolit slaninu, kolienkao a rebra a dat potom zaudit. Vsetko mam nasolene v nadobach v pivnici, ale nikde som sa nedocitala, ci nadoby treba nechat odokryte alebo zakryte. Kedze je teplo, mam obavy z masiarok, takze som to zatial poprykryvala novinami.


V domácej udiarni sa v lete môžeme pustiť do údenia : údiť môžeme naložené a nasolené mäso , ryby, syry, najrôznejšie druhy klobás, klobások, špekáčikov a párkov. Ak postupujeme doma od samého počiatku, znamená to, že údime bravčové z domácej zabíjačky – údi sa v zime. Uzení je konzervační metoda, při které se maso nebo jiné potraviny tepelně upravují za pomoci kouře. Vlivem kouře a tepla dochází ke snížení vlhkosti, ztuhnutí bílkovin a zničení choroboplodných zárodků, prodlužuje se tedy trvanlivost potravin. Udit si své vlastní výrobky můžeme doma, pokud k tomu máme ovšem vhodné . Proces je veľmi jednoduchý, nevyžaduje si žiadnu.


Zatiaľ umyť bôčik, pripraviť nádobu a mäso poukladať do nádoby. Pred údením zabíjačkového mäsa ho treba nechať odležať nasolené aspoň 3–dni pri teplote medzi 2–°C. Všetko povaríme a necháme vychladnúť. Pác precedíme a zalejeme ním mäso. Mäso musí ležať v páci aspoň týždne.


Potom ho vyberieme , umyjeme a necháme vysušiť a vyudíme. Mäso - chladenie, konzervovanie, mrazenie, solenie - def. Aspoň to tvrdí polovica internetu. Naložené maso na uzení Každé maso za zabijačky, které plánujeme udit , bychom měli naložit. Slanina slúžiaca ako „úplatok.


K nakládání masa na uzení pak můžeme použít běžnou sůl, nebo tzv. Sůl zde ale primárně nepoužíváme jako dochucovadlo, ale společně s kouřem jako konzervant . Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa dobře vetřeme. Já nakládám maso bez kosti, protože jsem jednou nechala maso déle naložené a kost jsem cítila. Jen jsem se chtěla zeptat co za maso se dá udit , aby stačilo pouze naložit podle daného receptu? Výber mäsa , pácovanie a solenie.


Je ideálne, aby mali podobnú veľkosť, pretože čas solenia a pácovania závisí od hmotnosti mäsa. Po dostatočnom marinovaní sa mäso opláchne studenou vodou, nechá sa osušiť a nasleduje pomalé údenie tradičným spôsobom pomocou studeného dymu z . Uzení masa , nakládání ve vlastním láku, uzení ryb, nakládání masa , jak udit.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba