Rekuperácia vzduchu skusenosti

Bývam v rodinnom dome vykurovanom klasickým ustredným kurenim a teda plynovým kotlom a radiatormi. Casto máme suchý vzduch počas vykurovacieho obdobia asi ako každý kto nemá riadenne vetranie. Staviam rodinny dom, chcem rekuperaciu a chcem sa opýtat ludí, ktorí používaju . Ani neviem ako by mohla byt, vkuse mate cerstvy vzduch privadzany dnu, v zime je vseobecne suchsi vzduch aj vonku, urcite nieje rozdiel vo vlhkosti vzduchu ci pride rekuperaciou alebo . Decentralizovana rekuperacia skusenosti - Kúren.

Poradil nam ju odbornik na inteligentne domy s tym odovodnenim, ze centrálna ma jednu slabinu a to - cistenie emoticon Cize po rokoch dychame velmi znecisteny vzduch s prakticky malou sancou . RD a nechcem ho klimatizovat, rekuperacia mi pripada ako velmi vhodne riesenie na vymenu vzduchu v RD bez toho. Ale skúsenosti sa nabaľujú a toto už dôrazne neodporúčam robiť. Vetracia jednotka je prispôsobená na to, že jednou časťou ide do nej vzduch zvonku a druhou časťou von z domu.


V časti, kade ide vydýchaný vzduch z domu preč vzniká kondenz – čiže sa tam zráža vodná para na vodu. Zdravějším nemyslím něco jako je pračka vzduchu , ionizátor a podobné problematické úpravy vzduchu. Názory na užívání takových prostředků se velmi různí.

TC, kurenie, rekuperacia. Uvažujete nad úsporným a zdravým spôsobom vetrania rodinného domu? Rekuperačná jednotka do baru?


Nad takým, ktorý vám pomôže ušetriť aj množstvo energie na vykurovanie alebo chladenie? Ak áno, riešením je riadená rekuperácia vzduchu so spätným získavaním tepla. Riadeným vetraním s rekuperáciou totiž dosiahnete . Potom voda kvapkala po fasade. Ked uz ju potrebujete v mrazoch vypnut na viac ako dajme tomu hodinu, . Ako o všetkom, aj o vzduchotechnike koluje množstvo povier a polopráv ktoré spravidla šíria ľudia, ktorí s tým nemajú vlastné skúsenosti , a tak vám skúsime niektoré vyvrátiť.


Mať doma vždy čerstvý vzduch je vyslovene potrebné. Riešenie predstavuje domová rekuperácia , ktorá je ale nákladná a náročná na zabudovanie. To ale neplatí o lokálnej rekuperačnej. Princíp vetrania s rekuperáciou znie veľmi jednoducho, aj keď samotná technológia je trocha zložitejšia. Otvorom vo fasáde sa cez nasávaciu mriežku do objektu privádza čerstvý vzduch.


Pomocou filtrov sa zbaví prachu, peľu a mikroorganizmov a privedie sa do rekuperátora.

Rovnako veľký objem vzduchu. Z tohto pohľadu teda nemá zmysel investovať do zariadenia na rekuperáciu , pokiaľ aj bez neho splníte normou požadované parametre. Zariadenie na rekuperáciu , teda spätné získavanie tepla z odvádzaného vzduchu , totiž nemusí byť nutne jeho . Je zabezpečené privádzaním čerstvého a odvádzaním vydýchaného vzduchu pomocou ventilačnej techniky. Efektívnym doplnkom núteného vetrania je rekuperácia tepla.


Odpadový vzduch z kuchyne, kúpeľní a zo záchodov prúdi do vetracieho zariadenia, teda rekuperačnej jednotky. No po rokoch – keď už poznám reálne skúsenosti pacientov –, musím povedať, že moje obavy neboli namieste. Kvalitné rekuperácie PAUL od nemeckej spoločnosti. Spolupracujeme s popredným holandským výrobcom Brink Climate Systems B. V Holandsku je úspora energií tradíciou. Naše skúsenosti , vaša spokojnosť Sme na trhu už viac ako rokov.


Pozrite si referencie Haton a presvedčte sa o našich skúsenostiach. Kompletný systém vetrania s rekuperáciou. Systém vetrania s rekuperáciou LG. Montáž rekuperácie a regulácie. Z kúpeľní, WC a kuchyne . Cenník ponúkaných služieb.


Všetky ceny sú uvádzané bez DPH , sú približné, vždy je potrebné si vyžiadať konkrétnu cenovú kalkuláciu.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba