Ceny na islande

Měna Islandu - Směna a placení kartou - Nákupy jídla a pití - Orientační ceny. Na Islandu se platí v islandských korunách – króna, zkratka ISK. Zjednodušeně - na Islandu dělíme zhruba šesti, abychom dostali . Aktuální ceny v zemi Island. Krajina, ktorá láka najväčších dobrodruhov sveta.


Ale tiež krajina polárnej žiary, sopky Eyjafjallajökull, dobrosrdečných ľudí, drahého piva, najfotogenickejších polárnych žiar a vysokých cien.

Island vie byť prehnane drahý, a preto sme sa rozhodli, že vám dáme pár užitočných tipov a trikov, ako si. Island není členem EU, ale díky nutnosti dovozu řady věcí má s Evropou čilé obchodní vztahy. Islandské koruny nelze snadno směnit a na Islandu ani neexistují klasické směnárny, peníze je nutné vyměnit v bance za eura či dolary anebo vybrat . Osobně jsem platil například 4. Okrem Wizzair na Island lieta z Viedne priamym letom aj FlyNiki, ceny sú však nad 3€ spiatočne.


Kč za noc v hostelu ve Víku nebo 3. S jedným prestupom vieš na Island letieť výhodne s Norwegian alebo Wow Air, islandskou leteckou spoločnosťou. Najlepšie spojenia nájdeš cez azair – odporúčam, ak potrebuješ kúpiť konkrétne spojenie.

Co vědět před cestou na Island ? Vše důležité najdete v souborných radách a informacích, abyste si dovolenou co nejlépe užili. Platí zákaz dovozu narkotik, vajec, masa, mléka a mléčných výrobků. Dôležité je vybrať si správny obcho ceny môžu byť veľmi rozdielne.


No aj tak sa ceny pohybujú niekoľko násobne vyššie ako na Slovensku. Letieť sa dá aj z letísk v Budapešti a Prahe, ceny sú len o málo vyššie. Bónus je otvorený len do 18:30. Ak si chcete výlet na Island spojiť napríklad aj s ďalšou destináciou, viete tiež naraziť na skvelé ponuky. Mňa naposledy zaujala trasa Praha – Londýn – Reykjavík – Praha s WizzAir a easy Jet za 1€ alebo Katowice – Amsterdam . Tam sme si ulietavali najmä na hotdogoch, ktoré sú na Islande veľmi populárne – jeden stál okolo troch eur.


Za rovnakú cenu sme raz, tiež na benzínovej pumpe, natrafili aj na mrazený jogurt. Na väčšine čerpačiek tiež majú k dispozícii automaty s horúcou vodou, kde si môžete do termosky pripraviť kávu či . Nevýhodou je, že niektoré atrakcie sú už zatvorené, takisto je pozatváraných dosť veľa kempov a kempovanie sa na Islande. Ceny výrobkov na Islande. Dám ruku do ohňa za to, že na každej pumpe predávajú fenomenálny islandský hot dog za 3ISK – €. Na väčších pumpách si môžete dať hamburger s hranolkami, fish and chips, bagety a rôzne iné čerstvé jedlá.


Island je drahá krajina, ale dá sa ho užiť aj za cenu dovolenky v Chorvátsku. Ak sa nachádzate v Reykjaviku a .

Nájdeš tu užitočné tipy, ktoré Ti ušetria čas aj peniaze. Letenky sa kupujú dopredu. Ja som ich kupoval takmer rok dopredu. Spiatočný lístok 240€ na osobu. Ak chcete vidieť skutočný Island , bez auta to nejde.


Teda pokiaľ nemáte niekoľko týždňov voľna, dobré topánky, radšej niekoľko párov, prípadne bicykel a odhodlania na . Laxa Týdenní pobyty v červnu a červenci. Vzhledem k velmi omezenému počtu vydávaných povolenek je nezbytně nutné rezervovat si místa ve zvolených termínech s předstihem alespoň měsíců. Platidlom na Islande je islandská koruna (ISK), ktorá sa delí na 1aurarov.


Súčasný kurz islandskej koruny je približne 1ISK = 72€. Zameniť peniaze si na Islande môžete vo všetkých bankách, na letiskách a vo väčšine hotelov. V niektorých väčších obchodoch je možné platiť aj americkými . V současnosti potom co si země prošla krizí až bankrotem, se sice kurz islandské koruny k té naší české zlepšil a ceny jsou přijatelnější, ale i tak vás klasické pojetí poznání Islandu přijde na slušný balík peněz. Tím mám na mysli hlavně pronájem auta, do mnoha oblastí se nedostane .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba