Spravne vetrani v zime

Kvůli dlouhému větrání v zimě se ochlazují vnitřní povrchy místnosti a vznikají tepelné ztráty,“ upozorňuje Tomáš Švec z firmy Velux. Mikroventilace je sice dobrá v létě, ale v zimě může ve spáře namrzat těsnění oken. Což kromě správné instalace znamená i větrat a pravidelně čistit komín. Těšíte se ze zimy do tepla svého domova?


Tam obléknete hřejivé ponožky a zavrtáte se do deky a tu zimu , co je venku, byste domů nepustili ani náhodou? Možná se budete muset zamyslet.

Ale každý, komu sa doma rosia okná, alebo našiel za nábytkom plesnivé mapy, potvrdí, že naučiť sa správne vetrať, je tak trochu veda a treba sa to tiež. V zime si vystačíte pri každom vetraní so až minútami , na jar a na jeseň potrebujete až minút, a v lete by okná mali zostávať otvorené aspoň . V lete sme okná zatvárali, aby sa k nám to horúce peklo nedostalo. V zime zase vetráme len krátko, kto by chcel mať v zime vnútri zimu ? Nejlevnějším a účinným způsobem, jak se zbavit přebytečné vlhkosti, je pomocí větrání. Snížíte tak nejenom vlhkost, ale i množství oxidu uhličitého v místnosti. Moderní okna mají možnost otevírání na ventilaci nebo na tzv.


Pokud jste v létě zvyklí na tento způsob větrání, v zimě na něj raději . A pak se diví, že má doma plíseň, nedýchatelno a drží se jich nemoci.

Vyklopit okno jen tak na chvíli nestačí. Je potřeba jinak větrat v létě či za teplého podzimu a úplně odlišně v zimě. Jak v zimě správně větrat a netopit přitom pánubohu do oken? V letním období je otázka větrání téměř jedno. Jak větrat v zimě , je ale rada k nezaplacení.


V zimním období lidé často méně větrají, aby . Překvapivě málo lidí ví, jak správně větrat své obydlí. V létě či za teplého podzimu větráme jinak než v zimě. Je to proces, který má velký vliv jak na kvalitu vzduchu uvnitř objektu, tak i na obsah vaší peněženky.


Pravidlo zní: v zimě intenzivně větráme dvakrát až třikrát během dne po dobu až minut. Na jaře a na podzim po dobu až . V zimě je lepší větrat častěji a kratší dobu. I vyvětrat se musí umět, zvláště pokud chcete předejít vzniku plísní nebo ušetřit nějakou korunu za energie. Zatímco v létě otevíráme okna přirozeně, v chladných měsících máme tendenci pravidelný přísun čerstvého vzduchu omezovat, aby nám neuniklo poctivě získané teplo z místností.


Obmedzenie vetrania v zime kvôli úspore energií nemusí byť vždy najlepšie. Větrání v zimě mnohdy podceňujeme. Přitom právě v zimě je správné větrání bytu velmi důležité.


Pokud doma intenzivně nevyvětráte alespoň třikrát denně, žijete doslova v plynové komoře. Pokud navíc větráte špatně, zbytečně zvyšujete spotřebu energie na vytápění.

Přestože jste si koupili nová okna zejména proto, aby dobře těsnila a vy ušetřili za drahé energie, čas od času je třeba v bytě vyměnit vydýchaný vzduch za čerstvý. Abychom vzduch v místnosti vyměnili a nezaplatili přitom zbytečné peníze navíc, je třeba větrat správně. Správně větrat je přitom docela docela . Co to vlastně je správné větrání a jak . Chcete mít jak svěží vzduch, tak příjemně vytopeno?


Není to nic složitého, když dodržíte jednoduchá pravidla. Venku mrzne a navíc už od rána víte, že se dneska budeme potýkat se smogovou situací. Přesto je potřeba vyvětrat byt a pustit dovnitř alespoň pár molekul nového vzduchu. Díky dostatečnému přísunu čerstvého vzduchu se budeme cítit lépe.


Důležitá je i ochrana vnitřního prostředí obecně. Nejkritičtější z hlediska přemnožení plísní bývají koupelny a kuchyně, tedy místnosti s nejvyšší vlhkostí. Velkou pozornost si ale zaslouží . Nedoporučuje se ani používání ventilačky, která v zimě nepřináší žádný podstatný větrací efekt, navíc zvyšuje náklady na vytápění.


Zcela nevhodné je pak používání mikroventilace! Zatímco v teplém počasí vám bude dobře sloužit, v zimě hrozí při jejím použití namrzání .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba