Ako sa robi sadrokartonova stena

Výstavbu jednoduchej sadrokartónovej priečky, ktorou si vytvoríte napríklad samostatný šatník, zvládne aj šikovnejší domáci majster,. Krok 7- posilnenie priestoru pre skrinky. Pokiaľ chcete do steny inštalovať skrinky a police, ktoré budú upevnené len do tejto steny , treba miesta, kde budú uchytené, adekvátne posilniť. Robí sa to napríklad pomocou dodatočného priečneho profilu.


Profil nainštalujte presne na miesto, kde budú . Jak správně postavit sádrokartonovou příčku - Rigips.

UW profil pripomínajúci žľab vytvára obvodový lem priečky. Spája sadrokartónové tabule so stenami. Pri jeho rezaní môžete použiť nožnice na plech, uhlovú brúsku alebo pílku na železo, pri kotevní do steny ušetríte čas použitím natĺkacích rozperiek.


Kotviace body by od seba nemali byť vzdialené viac ako . Ak sa zaujímate o stavebníctvo, zíde sa Vám tento videonávod ako namontovať sadrokartonovu priečku. Sadrokartónové systémy j vnútornej výstavby Rigips sú určené pre širokú oblasť využitia v interiéroch, a to tak v novostavbách, ako aj pri rekonštrukciách a pri opravách bytových, občianskych a priemyselných stavieb. Okrem iného je ich možné využiť aj na montáž priečok a pre obklady stien.


Sadrokartónová montovaná deliaca stena (priečka) je rýchlym a úsporným riešením pre rozdelenie bytových alebo kancelárskych priestorov. Pri nízkej hmotnosti spĺňa táto priečka náročné tepelnoizolačné, protihlukové a protipožiarne požiadavky.

Veľkou výhodou je okamžitá použiteľnosť po zmontovaní a ľahké vkladanie . Samotnú montáž sadrokartónovej priečky začíname zameraním miesta jej osadenia. Tam, kde by mala priečka stáť, treba z podlahy, stropu a stien odstrániť všetky väčšie nerovnosti, ako napr. Na podlahe sa vyznačí budúca poloha priečky pomocou značkovacej šnúry. CW profil (nezabudnúť na prípojné tesnenie). Z jednej strany priečky pripevníme na konštrukciu sadrokartónové platne.


Najlepšie je začať polovičnou platňou, rezanou hranou ku stene. Hlava I - Materiálová základňa Rigips. Prvky deskových systémů Rigips. Sádrokartonové dosky Rigips.


Speciální sadrokartónové a sadrovláknité dosky Rigips. Pro sádrokartonové desky Rigips jsou typické podélné hrahy PRO, které umožňují výrazně jednodušší tmelení spár mezi deskami. Boční předstěna je provedena jako předsazená stěna volně stojící, popřípadě předsazená stěna na třmeny (dle konkrétní dispozice).


Kontrola správneho uchytenia roštovej konštrukcie. Ahojte, chystáme sa robiť sadrokartonove priečky ale chceli by sme ich nejako účinne odhlučniť, preto by som sa chela opýtať či má niekto s tym nejké skusenosti - možno niečo ine. Okrem lepšej zvukovej izolácie budú mať steny väčšiu pevnosť a bezproblémové vešanie nábytku na hmoždiny. Po vymerani pozície políc je potrebné osadiť zvislé profily CW (CD). Na nich sa následne upevnia prefabrikáty tvaru U 75mm (55mm) skrutkami TN 25.


Po osadení zvislých prefabrikátov sa realizuje montáž vodorovných profilov UD 30mm.

Symbiózu týchto dvoch materiálov dôverne u nás poznáme asi dvadsať rokov, hoci vo svete je známa už vyše storočie. Zvykli sme si predovšetkým na rovné sadrokartónové steny v interiéri, dokáže však oveľa viac. Tvorba příček proto začíná vždy konstrukcí rastru, který musí zohledňovat budoucí využití stěny a plánované stavební otvory – obvykle dveře. Rastr se obvykle skládá z vodorovných (UW) a svislých (CW) a stropních profilů. Dobry den, rozmyslam nad tym, ze namiesto klasickych omietok v nasom domceku (tehla na klasickej malte) by sme pouzili sadrokartonove tabule.


Bol by som zvedavy na vase nazory a skusenosti s takymti interierom. Taktiez ma zaujima ako sa riesi kupelna, ako sa lepia obkladacky? Vyberateľná vodiaca lišta na stavebných puzdrách Eclisse.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba