Vyvysene zahony vyroba

Prinášajú úrodu, ktorá je úplne bez starostí, bez únavného okopávania a náročného pletia. Stačí len opíliť niekoľko starých fošní, olemovať ich plastovou. Pozrite si ďalšie nápady na tému Vyvýšené postele, Záhon a Zvýšený záhon. Výroba ekologických a nízkoudržbových záhonov na pestovanie zeleniny vyvýšené záhony.


Hovorí sa im tiež vysoké hriadky, alebo (neprávom) záhony pre lenivých. Nesporne však majú svoje výhody.

Nielenže sa nemusíte pri pletí a zbere ohýňať , ale zároveň môžete pestovať v miestach, kde by vám inak nevyrástla ani burina, trebárs na asfalte či betóne. Navíc se k takovému záhonu není nutno tolik ohýbat. Podívejte se na video, jak na to! Každý pěstitel zeleniny zná jistě klasický styl pěstování, tedy zakládání záhonů se zeleninou přímo na volné půdě. U nás poměrně tradiční způsob, na něž jsme i od našich předků zvyklí.


Při procházkách okolo zahrádkářských kolonií vídám obvykle nadšené zahrádkáře, kteří pečlivě udržují své pěstěné . Se správným substrátem a hnojivem můžete postavit vyvýšený záhon kdekoliv. Podrobný postup a návod na výrobu vyvýšeného záhonu z palet najdete zde. Záhon by měl být na rovném podkladu (srovnaná zemina, cihly, písek, kamenitá nebo i betonová plocha) a měl by mít dobrý přístup slunečních paprsků během .

Vyvýšené záhony vyzerajú zaujímavo aj mimo priestor zeleninovej záhrady. Nie je nutné, aby mali záhony pravouhlý obdĺžnikový tvar a boli rovnobežné s okrajmi záhradky. Vyvýšený záhon by pre jednoduché obrábanie nemal byť širší ako 1centimetrov, pričom jeho výška bude závisieť . Já nakonec našla pomocnou ruku v podobě svého šikovného brášky, slíbil mi, že mi vysoké záhony vyrobí z dřevěných desek, co má doma.


Opravdu fajn popis výroby ,z té vaší inspirace se mi líbí pravá horní fotka,kdy stačí vyvýšený záhon tak 20cm nad zemí,pletivo se rozpadne a bude asi dost píchat . Nemáte čas nazvyš, ale napriek tomu si chcete dopestovať trochu zeleniny či ovocia? Prácu vám ušetrí napríklad zvýšený záhon. Hľadáte spôsob, ako ušetriť čas a prácu na úžitkových hriadkach? Miesto drahých hnojív a výdatnej závlahy skúste radšej vyvýšené záhony.


Polopatě, Chcete-li mít na zahrádce netradiční záhon, který je zároveň praktický na ošetřování a dobře vyživuje rostliny, podívejte se, jak si ho vyrobit. Letošní sezóna už pomalu končí, ovšem o to lépe se můžeme připravit na tu příští. Pokud si právě nyní vyrobíme vyvýšené záhony a půdu pořádně obohatíme živinami a rozkládající se organickou hmotou, příští rok nás čeká bohatá úroda plodů nebo květů.


Pojďte zjistit, jaké to jsou. U Vás na mieru záhony postavíme a doladíme možné nezhody. Zákazníka vždy informujeme o stave v akom sa jeho objednávka nachádza. Vyvysene zahony vyroba.


Jednoduchá věc, která nám zahradníkům šetří čas se zaléváním, panč udržuje víc vláhy. Nemusíme se ale tak hrbit a.

Ideální řešení pro toho, kdo má malou zahrádku nebo jen balkón a nesnáší pletí.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba