Trámové stropy

Požiarnu bezpečnosť môžeme zvýšiť tak, že podhľad prichytíme na trámce, ktoré prenášajú len zaťaženie od vlastnej tiaže podhľadu. Prípadné priehyby stropníc sa . Nosnou funkci trámových stropů plní stropní trámy (tzv. stropnice), pravidelně rozmístěné v osové vzdálenosti až m. V případě nepravidelného půdorysu se rozmisťují vějířovitě. Průřez stropnic – šířka b = až 2mm, výška h = 1až 3mm – je daný rozpětím stropu a jeho zatížením.


Trámový strop se zapuštěnými štěpinami.

Dřevěné trámové stropní konstrukce. První trámové a fošnové stropní konstrukce můžeme najít už na stavbách z počátku 11. Přiznané dřevěné trámové stropy se hodí nejen na chalupu, ale i do bytu v tzv. Ten vyznává přírodní materiály, zemité barvy a působí velmi útulně.


Vznikly povalové stropy , jejichž trámy se vzájemně spojovaly dřevěnými kolíky, tak aby se zatížení stropu přenášelo na celou stropní plochu. Mladší dřevěné stropy jsou trámové. Začaly se objevovat v 19.


Prkna pro stropy se ručně štípala nebo později řezala.

Po uložení byly tyto stropy zaplněny vrstvou hlíny a písku. Dalším typem dřevěného stropu je klasická trámová konstrukce. Tato konstrukce je tvořena stropními trámy- stropnicemi v osových vzdálenostech cca 9-2m. Jednotlivé trámy bývají zapuštěné do zdiva minimálně 15cm. Pokud stavíme nový trámový strop , tak se . Jelikož lze jednosměrné stropy vykonzolovat efektivně jenom ve směru pnutí nosných prvků, jsou obousměrně pnuté stropní konstrukce výhodnější.


U historických budov se můžeme setkat s podhledy stropů , které tvořily součást výzdoby interiérů (malované dřevěné trámové a kazetové stropy ). Statická funkce a požadavky. U novějších typů těchto konstrukcí je používáno menších profilů, proto se vzdálenosti volí menší. Tato přednost se projeví především při montáži úsporou času a nákladů.


Orientační dimenze: Max. Empirický vztah pro návrh výšky trámu pro osovou vzdálenost. V dnešním díle se podíváme na problémy starších bytových domů - nosná konstrukce stropů , resp.


Jaké komplikace se mohou objevit? Radim Mařík Kamera, střih, režie: Ebony Clide Hudba: Petr Kubelík, Washell Produkce: . Studie cen čtyř vybraných stropních systémů. Stropy s příhradovými nosníky.

Keramický strop z CSD Hurdis a nosníků HF. Klasický dřevěný strop se záklopem a násypem. Porobetonový strop YTONG.


Lehčený beton pro trámové stropy lehčený, beton, lehčené, betony, ekostyren, ekostyrenbeton, trámové , stropy , Znáte pojmy Ekostyren a Ekostyrenbeton? Na spotřebu dřeva náročné povalové stropy nahrazují stropy prováděné již výhradně z opracovaných trámů kladených ve větších vzdálenostech od sebe - trámové stropy. Základem trámového stropu jsou nosné prvky, dřevěné trámy.


Pokud jsou trámové stropy podbíjeny, rákosovány a omítány, potom se řadímezi polospalné konstrukce. Hodíse pro podlahy sýpek a venkovských pů kde .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba