Riečne perly pôvod

Podľa pôvodu rozdeľujeme perly na tri druhy. Prvým sú prírodné perly, ktoré vznikajú prirodzeným vniknutím cudzorodého telesa do lastúry. Ich farba a tvar potom závisia od okolitých. Náhrdelník biele riečne perly 8-9mm a kvetinová magnetická spona.


Pôvod , druh, kvalita, tvar a farebnosť perly to všetko má vplyv na cenu samotnej perly. Pravé sú preto, že vyrastajú rovnako. Pravých perál je veľa druhov, . Sú jediným organickým drahokamom a jediným skvostom, o ktorého pôvode sa traduje množstvo mýtov a legiend.


V dnešnej dobe sú perly považované predovšetkým za symbol ženskej krásy a nežnosti. Popularitu si však perly získali už v dávnych kultúrach. Sú najviac rozšírené typy perál.


Vznikajú v sladkých vodách rybníkov, riek a jazier. Sladkovodné perly sú produkované vo viacerých druhoch. Južné moria z hľadiska pôvodu perál zahŕňajú oblasti od južnej časti Číny po severnú časť Austrálie ako Thajsko, Indonéziu, Filipíny, Juhovýchodnú Áziu, . Perla (rozlišovacia stránka). Japonské perly , Toba Pearl Islan Japonsko. Perlová farma, Seram, Indonézia.


Stejně jako perlorodky jsou i perly tvořeny vrstvami uhličitanu vápenatého. Ideální perly jsou dokonale kulaté a hladké, většina přírodních perel však vzniká v různých nepravidelných tvarech a barvách (barokní perly ). Produkujú ich mušle Hyriopsis cumungi,. Len 1- zbieraných perál má pravidelný okrúhly tvar, keďže ten do veľkej miery závisí na type a pôvode perly. Tvar perly sa meria podľa rozdielu . Cudzie teleso (napríklad zrnko piesku), ktoré sa dostane do vnútra lastúry, pociťuje živočích ako príťaž, tak začne vylučovať perleť a obaľovať ho. Takto vzniká perla, čo trvá niekoľko mesiacov až rokov.


Toto sa deje prirodzene v prírode, . V stredovekej Európe boli perly tiež obľúbené, ale museli to byť perly prírodné – z morského dna, pretože tajomstvo produkcie umelých perál ešte nebolo. Biwa (pomenovanie podľa japonského sladkovodného jazera Biwa), ktoré vynikajú napriek sladkovodnému pôvodu. Má rôzne oblé tvary, ale najvzácnejšia je perla s dokonalým povrchom a súmerne guľatá.


V minulosti boli perlové náhrdelníky povinný doplnok dámskej garderóby. Milí klenotníčkovia do našej ponuky sme pridali riečne perly v elegantnom prevedení. Ak sa v reále pozriete, sú lesklé, žiarivejšie, nakoľko pôvodom je sklo.


Perly rozdeľujeme podľa vzniku: 1. V našej ponuke nájdete z prírodných perál riečne kultivované perly a pre ľahšiu orientáciu sme ich označili názvom Riečne Perly. Cenovo dostupnejšie, napriek tomu stále hovoríme o pravých perlách, sú perly sladkovodné. Tieto perly sú kultivované, čo znamená, že ich zrodu napomáha človek. Indonézski farmári zámerne vkladajú do perlorodiek vlákno, ktoré sa postupne obaľuje perleťou, až vznikne perla. O pôvode perál ako ich čarovných vlastnostiach vznikali najrôznejšie povesti.


Jedna z nich napríklad vysvetľuje, že perly vznikli z dažďových kvapiek v mieste, kde sa mraky dotýkajú hladiny mora. Práve tam dažďová kvapka stuhne a ako perla padá na morské dno. Antická legenda považuje perly za slzy . Je im pripisovaný božský pôvod , magická sila a liečivé účinky.


Dlhý náhrdelník vyrobený z riečnych krémových perál. Oválne perly sú prírodného pôvodu taktiež majú rôzny povrch a tvar. Veľkosť perál: cca mm. Nemecký pôvod je dôležitý aj z hľadiska vhodnosti. Krajina pôvodu : Čína, Singapur, Thajsko.


Súpravy šperkov a bižutérie). Popis: Nárhdelník z bielych riečnych perál. Jeden valček má dĺžku cca 6mm. Pre zobrazenie veľkoobchodných cien produktov je potrebné sa zaregistrovať. Ak ste už zaregistrovaný prosím prihláste sa v lište vľavo.


Touto úpravou vzniká look bieleho zlata, šperky sú odolné voči poškriabaniu a neoxidujú. Ich životnosť sa tým výrazne predĺži. Drahokamy, polodrahokamy a perly, ktoré sú osadené v našich šperkoch, sú výhradne 1 prírodného pôvodu.


Prírodné riečne perly rovnako ako morské perly, vyrastajú v mušli – perlorodke.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba