Melatonin na spanie

Najväčší význam má melatonín na spanie a celkovo na dobrý, kvalitný a zdravý spánok. Práve on je zodpovedný za to, že organizmus vie, že je čas ísť spať. Viacero ľudí má problémy . Stres, chvilu zima, chvilu teplo, obcas spotene ruky, srdce pred spanim pagalo jak sialane. Preto som si zobral liek na ukludnenie.


Ukludnilo ale spanok nepredlzilo.

Najdolezitejsie bolo, ze spanok trval hodin, rozum si oddychol a preto po . Väčšina ľudí si myslí, že melatonín je prírodným liekom na spanie. A to je práve veľký omyl. Samotný melatonín nevyvolá spánok a zvyčajne pôsobí iba krátkodobo.


Je lepšie nazerať na melatonín ako signalizátor „tmy“. To znamená, že oznamuje mozgu, že sa má pripraviť na noc alebo na zimu. O tomto všestrannom hormóne, ktorý je univerzálnym kľúčom k ľudskému telu a jeho fyziológii, sa vedci domnievajú, že pôsobí proti starnutiu a obnovuje vitalitu.


Melatonín prekonáva starnutie?

Užívanie melatonínu ako prostriedku na uľahčenie zaspávania a úpravu spánkového režimu je u nás čoraz populárnejšie. Na rozdiel od iných krajín, je na Slovensku tento hormón voľne dostupný vo forme tabliet a nie je viazaný na lekársky predpis. Syntetický melatonín sa vyrába a predáva ako potravinový doplnok. Všeobecne platí, že by ste sa mali vyhýbať dlhodobému použitiu doplnkov alebo liekov, ktoré vám pomáhajú . Tip: Róbert Bereš, tréner hokejistov v KHL vo svojej prednáške uvádza, že hokejisti využívajú melatonín pre lepší spánok pri dlhých presunoch a prechodoch do iných časových pásiem. Existujú štúdie s dĺžkou trvania 1-roky, ktoré potvrdzujú jeho nezávadnosť v prípade vedľajších efektov a toxicity.


Prispieva k zlepšeniu kvality spánku a napomáha zaspávaniu. Jeho hlavnou funkciou je kontrolovať biorytmus spánku a bdenia. Podáva sa ľuďom, ktorí pracujú v striedavých zmenách, alebo diaľkovým cestujúcim trpiacim tzv. Nie je vhodný pre osoby mladšie ako rokov, tehotné a dojčiace . Tvorbu melatonínu v epifýze ovplyvňuje intenzita svetla: svetlo brzdí jeho tvorbu.


Tvorí sa ho až 10-krát viac v noci ako cez deň. So striedaním dĺžky nocí počas roka sa mení aj dĺžka trvania zvýšenej hladiny melatonínu. Pokiaľ by to bola pravda, stal by sa melatonín veľmi žiadaným suplementom v predsúťažnej príprave každého kulturistu, kde hrozí veľké riziko odbúrania svalovej hmoty.


Nepriamo ovplivňuje aj vyplavovanie GH, kedže nám umožňuje hlboký spánok. Ako už isto viete GH sa vylučuje v prvých 3hodinách . Svetlo nepoužívajte ani keď musíte ísť uprostred noci na WC.

Aj najmenšie svetlo môže úplne zastaviť tvorbu melatonínu , ktorý sa postupne zvyšujúcim sa vekom produkuje v menších množstvách. Svetlo narušuje váš spánok a na zlepšenie spánku môžete použiť aj očnú masku. Nepozerajte pred spaním . Pýtate sa nás: Chcem sa opýtať, čo je to vlastne melatonín.


Zmenila som prácu – predtým som robila takmer stále nočné a teraz mám bežnú dennú prácu. Lenže si neviem prestaviť režim. A som z toho už veľmi unavená.


A ešte ma zaujíma či neberieš už benzáky. Ja ráno beriem oxazepan a mám problém vstať z postele chýba mi energia. Večer na spanie neberiem žiadne lieky, ale nespím veľmi dobre no ešte sa to stále dá vydržať.


Myslíš, že ten melatonin by pomohol? Výskum v ostatnej dekáde odhalil niektoré prekvapujúce vlastnosti tejto úžasnej látky: Experimenty uskutočnené Dr. U melatonínu sa zvyčajne neobjavujú symptómy vynechania dávky, ale niektorým ľuďom sa môže vrátiť nespavosť.


Napríklad ak ste užívali . PURESSENTIEL Kapsuly na lepší spánok 1xks. WALMARK BENOSENtabliet. Hodnotenie produktu: (recenzia).

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba