Výroba pelet z pilin

Pro samotnou výrobu je potřeba si zajistit dostatek materiálu. A s tím je docela problém, protože všechny stolárny svůj odpad již prodávají velkým výrobcům briket a pelet. Já beru odpad ze stolárny od kamaráda. Jedná se o piliny a hobliny převážně bohužel z tvrdého dřeva. V pamäti Podobné Preložiť túto stránku Jak se vyrábí pelety ze dřeva?


Těžko si přesně představit.

Přitom se jedná o rozšířené palivo pro moderní, ekologické a komfortní vytápění. Piliny se následně lisují v prstencovém granulovacím lisu do válečků o průměru nejčastěji mm. Krmne pelety - Duration: 1:40. Rozhodli jsme se vyrábět si palivo do kotle sami.


O přestavbě stávajícího kotle již zde mám článek. Tady bych chtěl psát o výběru stroje na peletování a samotné výrobě. Jak jsem již psal, nedaleká firma Kovo Novák, která peletovací lisy vyrábí nám ukázala pouze peletování pilin ze dřeva, což pro nás . Domácí výroba pelet šetří přírodu i vaši kapsu.


Tento lis na pelety funguje nadmíru hospodárně a granule a pelety jím můžete snadno vyrobit z takových materiálů, jako jsou například piliny , sláma, biomasa nebo papír.

Peletizační linka má jedinečnou konstrukci a jak svou velikostí, tak parametry naprosto . Velký peletovací lis PL 2motor kW nový, záruka. Prodám nový lis na pelety , výrobu topných pelet z pilin , hoblin či dřevní štěpky. Lze lisovat také seno, slámu , obilí, kukuřici, listí, trávu a další bio plodiny. Peletovací lis MP 20 Peletovací linka. Dobrý den, prodám peletovací lis MP-2na výrobu pelet ze sena, slámy a dalších odpadových materiálů.


Rovněž se dá použít jako granulátor krmiv nebo hnojiv. Waldera je značka dřevěných pelet , které vznikají na hranicích Česka a Slovenska. Linka na výrobu pelet MGL 2Linka MGL na peletky.


Granulační linku lze použít pro granulaci pilin ze dřeva, slámy, biomasy, . Nápadem na slisování drobných pilin pak vznikla výhodná alternativa k drahým fosilním palivům. Vzniklá dřevní peleta totiž v energetickém srovnání směle konkurovala hnědému uhlí, což za ropné krize ocenili mnozí uživatelé. Po odeznění krize se využívání pelet snížilo, nicméně nyní opět stoupají na výsluní a výroba.


Používají se pro výrobu pelet na topení, na výrobu krmných směsí pro králíky, slepice či hospodářská zvířata a také za účelem zmenšení materiálu pro snížení ceny přepravy. Můžete zpracovávat piliny , štěpku . Na českém trhu je dostupná malá linka na výrobu pelet , která umožní běžnou domácí výrobu tohoto ekologického paliva, které patří k obnovitelným zdrojům energie. Lisy verze LPBBxxxVjsou přímo určeny ke granulování dřevních pilin bez nutnosti přidávat agro příměsi či jiná pojiva.


Lisy této řady jsou tedy přímo určeny pro výrobu palivových pelet z dřevních pilin či drceného kartonu. Zpracuje: PILINY , HOBLINY, SLÁMU, KUKUŘICI, RÁKOS atd.

Jednoduchá technologie zpracování zaručuje dlouhou životnost. Slámu a jiné další materiály nejdříve nadrtíte na velikost – mm ve stroji a poté vhodíte do lisu na pelety který je velmi snadno zpracuje a vyrobí z nich pelety o velikosti až mm. Využijte odpadové piliny k výrobě pelet pro prodej. Je to snadné - zpracování pilin. Po vychladnutí jsou pelety pevné a zachovávají si svůj válcovitý tvar.


Vyrábějí se technologicky vyspělým procesem sušení vstupního dřevěného materiálu, pilin , rostlinného a dřevěného odpadu a následným lisováním pod vysokým . Váš dodavatel dřevěných pelet. Vítáme Vás na stránkách naší firmy. Výroba , prodej a rozvoz dřevěných pelet.


Naše společnost Vám nabízí jen ty nejkvalitnější dřevěné pelety , které vyrábíme přímo na naší peletizační lince a to výhradně z čistých dřevěných pilin , které vznikají zejména při zpracování . Klíčová slova: peletování, briketování, mechanismy zhutňování, pelety , zpracování biomasy, výrobní linka. This thesis describes the. Vyplatí se tedy tuto surovinu ještě dále lisovat do formy pelet ? Dřevní piliny (smrk, dub, topol vrba) 4– 56.


V tomto příspěvku se nechci pouštět do teoretických úvah a složitých výpočtů. Budu vycházet z energetické bilance výroby dřevní pelety.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba