Cim natriet drevene okna

Ak si chcete zrenovovať staršie drevené okná alebo dvere, tak pre Vás je určený tento krátky videonávod. Zo všetkých drevených výrobkov v praxi najčastejšie natierame drevené okná či dvere. Ak budeme natierať zavesené dvere, dobre ich zaklinujeme, čím zabezpečíme maximálnu stabilitu pri práci.


Okenné rámy, ktoré boli napustené fermežou, možno úspešne natrieť iba lakmi na báze olejov. V tejto kategórii nájdete farby na staršie drevené okná.

Odstráňte starý olupujúci sa náter. Nahrievate farbu pištoľou a zároveň špachtľujete, ide to ako po masle. Pregitujte okná sklenárkym tmelom. Ak si zakúpime nové okná bez náteru, v prvom rade si musíme zistiť, či nie sú napustené napr.


V takom prípade musíme nechať okná najmenej niekoľko týždňov zasychať. Keď okná a rámy vyschnú, stará farba sa začne olupovať ešte viac. Výborným pomocníkom je široké stolárske dláto.


Je ako ostré páčidlo, ktoré sa dostane do každej škáry.

Ak však máte naponáhlo, môžete si pomôcť aj inak. Ak chceme, aby nám lavičky, terasy, ploty či záhradné domčeky slúžili čo najdlhšie, musíme im dať správnu ochranu. Iba tak pribrzdíme čas, aby sa drevo nevrátilo do cyklu života predčasne. Týmto postupom si zaistíte dokonalý a rovnomerný náter, zároveň si uľahčíte prácu s manipuláciou. Pokiaľ by ste ako prvé natreli miesta na okraji dverí, nemali by ste „suchú a čistú“ cestu dvere otáčať v dobe, kedy budete natierať časť uprostred dverí.


Pri natieraní dodržujte technologický postup, ktorý nájdete na obale farby . Drevo ako základná prírodná surovina je dobrý materiál, ktorý je vhodný na výrobu okien. Jeho prirodzené vlastnosti v kombinácií s modernými technológiami garantujú dlhú životnosť. Ak si myslíte, že si kúpite drevené eurookná a nebudete sa musieť o ne starať a ošetrovať ich tak sa veľmi mýlite.


Náter eurookien z výroby . Obrúsené plochy nazákladovať Impregnačným základom farebne zhodným so základom pôvodného náteru. Po minimálne hodinách sušenia, plochy natrieť -krát lazúrou na natieranie v zhodnom farebnom odtieni ako pôvodná povrchová úprava (medzisušenie cca 2-hodiny, medzibrúseni zrnitosťou 240- 280). Po minimálne hodinách sušenia celé okno prebrúsiť brúsnym papierom zrnitosti 2a celé okno jeden krát natrieť s ADLER Seidenacryl v želanom farebnom.


Väčšinou sa jedná o drevené dvere, takže použijeme farbu určenú na drevo. Druhým dôležitým faktorom, ktorý je potrebné vziať do úvahy, je druh dverí, ktoré natierame. Môže sa jednať o interiérové alebo exteriérové (vchodové) dvere.


Podľa toho zvolíme farbu pre vonkajšie či vnútorné použitie.

Vlhkou handrou z nich potom strieme nečistoty a prach a okná potom natrieme odstraňovačom starých náterov. Ten na rámy nanesieme v dostatočne hrubej vrstve a necháme ho pôsobiť. Dobré je pri každom kroku renovácia okna , dodržiavať podmienky výrobcu jednotlivých prostriedkov stavebnej chémie. Merkury markete najlacnejsie ake mali, za nejakych euracov. Nastriekali sme ich na bielo - vyzeraju velmi dobre prave vdaka tomu . Chcete si zaobstarať drevené eurookná , ale obávate sa, že starostlivosť o ne bude príliš zložitá?


Pokiaľ výrobcovia väčšinou odporúčajú – pri dodržaní doporučovanej starostlivosti – eurookná najneskôr po rokoch natrieť , s VEKROU vás to bude čakať najskôr o rokov. Obnova originálnych okien neznamená len to, že pri oknách už toľko NEŤAHÁ, lepšie tepelne IZOLUJÚ. Pri menšom poškodení však drevené okná NEVyHADZUJTE. Rám aj krídlo natrieme základnou akrylá- tovou farbou s odtieňom, ktorý je podobný. S renovací dřevěných částí oken a dveří bývá hodně práce.


Odstranění starých laků a barev, jemné broušení a postupné nanášení několika nátěrů spolyká spoustu času. Jak natírání dobře připravit a provést? Postup může komplikovat počasí. Skvělé vlastnosti dřeva jsou vykoupené jeho náchylností k stárnutí kvůli vlivu povětrnostních podmínek.


Povrch dřevěných oken a dveří je nutné chránit nátěrem. Nová dřevěná okna a dveře bývají velmi často upravena několika vrstvami nátěru a řada výrobců dokonce garantuje jeho . Pokud byste nejdříve natřeli místa po okraji dveří, neměli byste jak „suchou a čistou“ cestou dveře otáčet v době, kdy budete natírat část uprostřed dveří. Při natírání dodržujte technologický postup, který najdete na obalu barvy, laku, lazury. Nespoléhejte na své obecné znalosti, protože dle výrobce a použitého materiálu se .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba