Tlakomer na zápästie alebo rameno

Táto japonská značka ponúka vysokú kvalitu a overenú presnosť a je dlhodobo najpredávanejšou značkou tlakomerov na slovenskom i svetovom trhu. Digitálne tlakomery na rameno sa ďalej rozdeľujú na:. Preto sú niektoré typy zápästných tlakomerov OMRON vybavené senzorom polohy zápästia. Na trhu sa nachádzajú dva základné druhy domácich tlakomerov a to tlakomery na rameno a na zápästie.


V nasledujúcom texte si môžete prečítať prehľad tých najlepších z oboch kategórií, v troch cenových skupinách. Máte problémy s tlakom a zvažujete kúpu digitálneho tlakomeru ?

Prinášame vám test tlakomerov a tiež rady, ako si správne merať tlak krvi. Sú to napríklad individuálne anatomické zvláštnosti ako napríklad silné kosti a šľachy na zápästí , ktoré môžu merania sťažiť. Test tlakomerov zistil, že sa nevyznačujú až takou presnosťou, no pre zmenu sú menšie a skladnejšie. Samozrejme rovnako, ako v prípade merania tlaku na ramene , netreba zabúdať na správnu polohu a postup merania. Každý typ tlakomeru vyhovuje inému pacientovi – napríklad tlakomer na zápästie nie je vhodný pre seniorov.


Pri výbere sa preto radšej . Ide o plnoautomatický digitálny tlakomer na rameno s prehľadným displejom a veľmi jednoduchým ovládaním. Jeho ovládanie zvládnu aj seniori. Namerané hodnoty sú však skôr orientačné .

Keď je rozdiel medzi diastolickou hodnotou na ramene a na zápästí v obidvoch prípadoch menší ako mm Hg, môžete okrem prístroja na meranie tlaku na ramene používať tiež . Ramenné tlakomery sú vhodným prostriedkom na meranie v domácich podmienkach. Dosahujú presnejšie výsledky ako tlakomery na zápästie , pričom sú vhodné aj pre osoby vyššieho veku. Je len potrebné dodržiavať správnu polohu zápästia počas merania.


Zápästné merače krvného tlaku merajú rovnako presne ako tlakomery na rameno. Manžeta tlakomeru musí byť vždy v úrovni srdca aby nameraná hodnota krvného tlaku bola správna. U meračov krvného tlaku na rameno je to vždy zabezpečené.


Obidva typy tlakomerov majú svoje výhody a nevýhody. Kúpte si len také zariadenie, ktorého manžeta sa navlieka na rameno. Prenosné tlakomery na zápästie sú, bohužiaľ, veľmi nespoľahlivé,“ upozorňuje odborník Anton Rodionov. Zmerajte si váš obvod okolo hornej časti paže v strede medzi ramenom a lakťom a vyberte si veľkosť manžety z nasledujúcej tabuľky. Plnoautomatický digitálny tlakomer s kónickou manžetou na rameno pre klinicky spoľahlivé meranie krvného tlaku.


Tlakomer na rameno alebo na zápästie ? Nafúknuť manžetu s balónikom dokáže každý, no presnosť údajov má na starosti samotný tlakomer. Ak nie je dobre nakalibrovaný (v prípade mechanického tlakomera), môže nastať určite skreslenie. Vybrať si môžete z dvoch typov manžiet – jedny sú určené na zápästie , iné na rameno. S výberom manžety úzko súvisí typ tlakomeru - aký typ je vhodnejší: na rameno , alebo na zápästie ?

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba