Koeficient prestupu tepla okna

Tepelnoizolačné vlastnosti okna vyjadruje súčiniteľ prestupu tepla Uw celým oknom. Uw (w = window) – celková hodnota tepelné prostupnosti okna. Na celkovou hodnotu Uw má navíc vliv lineární součinitel prostupnosti tepla Ψg (g = glazing) a velikost okna.


Hodnota U pro zasklení okna : Ug. Koeficient prostupu tepla pro okno a prosklené d.

Veličina, ktorá udáva, ako veľmi bráni okno úniku tepla z budovy von. V prípade okien potom ešte rozlišujeme prestup tepla pre sklo Ug (glass) a pre profil Uf ( frame). Na základe dodaných hodnôt sa ľahko spočíta súčiniteľ prestupu tepla celého okna Uw (m 2.K) (window), prípadne dverí Ud (door). Už dávno neplatí, že zasklenie okien je slabým článkom v tepelno-izolačnej ochrane domu.


V prípade izolačných trojskiel alebo dvojskiel s tepelným zrkadlom môže tento ukazovateľ klesnúť na Ug = 6 . Výpočet prestupu tepla u okien a dverí. Ug (g = glazing) – hodnota tepelnej . Je to schopnosť steny prenášať tepelný tok.

Teplotechnická norma sprísnila požiadavky na súčiniteľ prestupu tepla oknami Uw. Túto požiadavku určite splnia okná s trojsklom, môžu aj kvalitné dvojsklá. Pripomeňme si, že v citovanom článku bol význam súčiniteľa U popísaný z hľadiska praktického využitia pri posudzovaní a hodnotení tepelnej priepustnosti čiastkovej konštrukcie plášťa (stena - U, okno , dvere - UG, strecha - UR, podlaha - US). Z čiastkových súčiniteľov U je možné zostaviť priemerný súčiniteľ prestupu tepla. Vliv šířky a výšky na velikost součinitele.


Nevýhodou dreva ako organického materiálu je jeho nevyhnutná . Uok,N sa určí z tabuľky - normalizované hodnoty Uok,N vonkajších otvorových konštrukcií. Súčiniteľ prechodu tepla vonkajších okien , dverí a svetlíkov má mať také . DREVENÉ EUROOKNÁ, OKNÁ ALBO. Modelové rady drevených eurookien. Kvalitné drevené eurookná v stavebných hĺbkach 6 a mm. Izolačné dvojsklá a trojsklá s teplým okrajom, plnené plynom argonom.


Samostatne táto hodnota. Je potrebné prijať, že čím nižší bude koeficient prestupu tepla pre okno Uw, tým menšie budú tepelné straty. Tento koeficient vieme vypočítať, alebo zmerať.


Teplý rámček má značný vplyv na celkový výsledok koeficientu . Rámy majú spravidla horšie tepelnoizolačné vlastnosti, ako sklenená časť okna , a pritom zaberajú - výplne plochy otvoru.

Je dôležité, aby aj ich vlastnosti dosahovali čo najlepšie hodnoty. MB-je moderný systém pre výrobu okien a dverí so zvýšenou tepelnou izoláciou. Toto sa dosahuje hlavne . TEPELNOTECHNICKÉ VLASTNOSTI OKIEN.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba