Prístrešok na auto povolenie

Podľa stavebného zákona je totiž klasifikovaný ako drobná stavba, ktorí plní doplnkovú funkciu a nemôže podstatne ovplyvniť životné prostredie. V takomto prípade nie je potrebné stavebné povolenie , postačí ohlásenie . Ak ste sa rozhodli pustiť do stavby oplotenia, garáže, prístrešku alebo záhradného domčeka, budete musieť ohlásiť stavbu stavebnému úradu, pretože spadajú do skupiny tzv. Drobné stavby plnia vzhľadom k hlavnej stavbe len doplnkovú funkciu a predpokladá sa tak, že svojim . Potrebujeme postaviť prístrešok na auto.


Problém je, že popod túto stavbu vedú inž.

Išlo by o stavbu drevenú, pultová strecha a zámková dlažba. Uchytenie by bolo betónovými pätkami. Tie pätky by boli bokom od vedenia sietí asi 1m.


Na úrade mi dali tlačivo k ohláseniu drobnej stavby, ale aj k tomu . Přístrešky pro auta – garážové stání pro jeden a víc automobilů v rodině. Prístrešky a carporty dodávame v luxusnom design prevedení výhradne z kvalitného európskeho dreva. Veľká škoda, že si ministri zmysleli, že pre stavby (bez ohľadu na to, či sú to drobné stavby nepodliehajúce vydaniu stavebného povolenia !) môžu . Mám v úmysle postaviť na dvore drevený prístrešok na auto o ploche cca m opláštený OSB doskami, so sedlovou strechou výšky cca m.

O takýchto prístreškoch sa v stavebnom zákone nič nehovorí. Do 25mnemusiš mať stavebne povolenie , stači to len nahlasiť ako drobnu stavbu. Chcel by som si na vlastnom pozemku vybudovať prístrešok pre auto.


Budem na to potrebovať stavebné povolenie , alebo stačí ohláška? Zaradenie otázky: Začíname stavať. Stavebné povolenie na prístrešok nepotrebujete, pretože ide o drobnú stavbu. Stačí, ak podáte na stavebnom . My sme tiez v stadiu sameho pristavovania, prerabania, akurat dnes sme dokoncili jednu taku pergolu na auto. Prednedávnom som si kúpila pozemok oproti môjmu domu, na ktorom plánujem postaviť drevený prístrešok na auto.


Dočítala som sa, že na drobné stavby do 25msa nevyžaduje stavebné povolenie , ale postačí oznamovacia povinnosť príslušnému úradu. Nakoľko je to môj prípa počítala som s tým, . Nie je teda problém postaviť si prístrešok na auto svojpomocne. Rovnako tak je ľahšie zohnať stavebné povolenie na postavenie prístrešku než na postavenie garáže.


Pod prístrešok navyše nemusíte . Aby som načrtol aktuálny stav, tak tento konkrétny altánok už je povolený. Pre povolenie sme potrebovali nasledovné dokumenty: 1. Vyplnené tlačivo pre ohlásenie drobnej stavby 2. Všeobecne možno vybaviť stavebné povolenie na prístrešky ľahšie než na garáže.

Aj napriek tomu si ešte pred kúpou treba vyjasniť podmienky výstavby na príslušnom stavebnom úrade. Konštrukciu je vhodné navrhnúť minimálne o meter dlhšiu a širšiu ako vozidlo. Prvým rozhodnutím by malo byť, či sa uspokojíte s prístreškom na auto alebo dáte prednosť garáži – či už samostatne stojacej, alebo takej, ktorá je súčasťou domu. Vďaka tomu sa vytvorí dostatok priestoru . Táto možnosť je pre náročných, alebo pre majiteľov domov a pozemkov, ku ktorým nejde postaviť typizovaný prístrešok. Charakter a rozmery pozemku si žiadajú atypické riešenie.


Rozdiel je tiež v tom, či prístrešok budete . Všetkých členov rodiny sa veľmi dotkla stavba, ktorá začala vyrastať na susednom pozemku. Marián Samaš s manželkou Zuzanou Jánošíkovou začali stavať prístrešok. Betónové základy, drevená stavba. Mala byť do metrov štvorcových.


Zoznam dokladov potrebných pre stavebné konania. Povolenie na ňu dostali z miestneho obecného úradu. Medzi takéto stavby môžeme zahrnúť napríklad kôlne, práčovne, letné kuchyne, prístrešky , zariadenia na odpadky, stavby na chov drobného zvieratstva, sauny, úschovne bicyklov a detských kočíkov, čakárne a stavby športových zariadení.


Za drobné stavby sa považujú aj prípojky stavieb a pozemkov, pripojenie drobných . Ohlásenie drobnej stavby - prístrešok pre auto. Ak sa jedná o podzemnú stavbu napr. Okrem už spomínaných, sa medzi drobné stavby radia aj .

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Spatne klapky na odpad

Calvados vs jablkovica

Drevený strop skladba